Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film jedinečnej osobnosti, kde fanúšikovia narazia na tvrdú realitu svojho obľúbenca – bol to arogantný alkoholik a feťák. Ale silou svojej málo citlivej osobnosti sa dokázal presadiť. Jeho krátky život je tu zobrazený dosť komplexne a chválim vynikajúce výkony hlavného predstaviteľa Manuela Rubeyho i jeho filmovej manželky Patricie Aulitzky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zažil som tie časy, keď Falco skutočne valcoval hitparády a preto som sa na nový film o tejto rakúskej superstár tešil.Film sa vydaril a celkom hodnoverne sledujeme príbeh od snov malého chlapca až po pád hviezdy, ktorej drogy zatemnili mozog. Prečo dnešné rádia sem tam neoprášia staré hity? Už som vážne dlho nepočul Amadeus, Amadeus... 80% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Germáni natočili pekný životopisný film o hudobnej osobnosti z Európy z 80. rokov. Tie roky sú aj pre mňa určitým obdobím nevkusu, ale Falco bol iný, síce mal taký temnejší štýl hudby, ale bola skvelá. Najmä pieseň, ktorá končí tunelovou scénou, myslím, že sa volá Out of the dark je moja najobľúbenejšia z jeho repertoáru. Avšak ukazuje aj nezvládnutie života v jeho podaní a jeho trápenie, ktoré skončilo tragicky, len ktovie, či to bola len nešťastná náhoda alebo si tak zobral život sám. Nechcem ho súdiť, jeho život o ktorom viem neschvaľujem, ale tvorba bola o inom. Čakal som trocha kratší film, ale nebol zle spracovaný, mal celkom dobrú nadväznosť jednotlivých scén. Falco bol príkladom, že sláva nie je tá pravá hodnota o ktorú by sme sa mali snažiť. Rok 2008 ako som spomínal pri iných filmoch je pre mňa rokom experimentov a tuto sa mi to čiastočne potvrdilo, už aj témou. Ako životopisný film veľmi dobre zvládnuté. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu si dali záležet a jsou tu momenty, které vypadají NAPROSTO autenticky. Sama bych nerozpoznala originál :) Ano, ano, MANUEL RUBEY si zaslouží pochvalu (to je snad jediné, o čem se taky dokola píše), je mu podobný, mimika ok, tón hlasu a způsob mluvy byl super. Mám tu ale velké ALE: co ten zpěv, proboha? Nevím jak moc špatně by vypadal zpěv na playback, ale ten jeho rádoby zpěv byl neposlouchatelný. Opravdu to bylo lepší než originál? Podle mě se to nedalo poslouchat bezohledu na to jak to uměl Falco. Má naprosto jiný hlas, upravoval si tu svojí fistulku jak to šlo ale výsledek (kupříkladu hned v první sloce Amadea) byl fakt komický. Jedinkrát nedosáhl na nejvyšší tón A v Jeanny, a o Out of the Dark se radši nebudu šířit protože se nechci rozčilovat :) V tomhle bych viděla takovou větší slabinu filmu, ale jinak nemám výhrady. Herecký výkon dobrý. Akorát maličkost; kdo je opravdu velkým fanouškem Falca a viděl nespočet živáků, si musel určitě říct že ta Rubeyho gestikulace nebyla zas až tak prvotřídní. Jen máchání prackama nahoru a do stran, se zdviženými dvěma prsty alla paroháč ( kdo ví proč :) ). Pomineme-li pěvecký výkon a soustředíme se jen na to ostatní, bylo to prvotřídní. Dramatický příběh, krásné vzdání cti rakouskému hitmakerovi, který nikdy nezemře. FALCO ŽIJE. STEJNĚ JAKO ELVIS. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Falco je jedna z mých oblíbených hudebních ikon. Člověk, který mistrně spojoval němčinu s angličtinou v písních, kterými se nechtěl nutně podbízet, ač tak některé vypadají. Dokázal být kontroverzní a stejně dělat hudbu s myšlenkou. Jeho "Jeanny" je geniální, stejně jako posmrtná "Out of the Dark". Film jeho život zachycuje poměrně dobře, co ale oceňuji na hlavním představiteli, to je skutečnost, že poměrně dobře přezpíval Falcovy písně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)

Reklama

Reklama