Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Wendy 

všechny recenze uživatele

Falca jsem nikdy neposlouchala a o jeho životě jsem kromě způsobu smrti nevěděla zhola nic. Přesto jsem se na základě traileru v kině rozhodla film navštívit. Pravda, trailer slibuje trochu víc, než pak snímek ve výsledku nabízí, a veškerý děj stojí na střídavých sekvencích úspěchu a neúspěchu v kariéře i osobním životě ještě proložené záběry pár minut před Hansovou smrtí, přesto je můj celkový dojem z filmu velmi dobrý. Za největší klady považuju výkon Manuela Rubeye, hudební složku a scény z koncertů a klipů (což se zase nelíbilo kamarádce, která původní videoklipy narozdíl ode mě znala). ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu si dali záležet a jsou tu momenty, které vypadají NAPROSTO autenticky. Sama bych nerozpoznala originál :) Ano, ano, MANUEL RUBEY si zaslouží pochvalu (to je snad jediné, o čem se taky dokola píše), je mu podobný, mimika ok, tón hlasu a způsob mluvy byl super. Mám tu ale velké ALE: co ten zpěv, proboha? Nevím jak moc špatně by vypadal zpěv na playback, ale ten jeho rádoby zpěv byl neposlouchatelný. Opravdu to bylo lepší než originál? Podle mě se to nedalo poslouchat bezohledu na to jak to uměl Falco. Má naprosto jiný hlas, upravoval si tu svojí fistulku jak to šlo ale výsledek (kupříkladu hned v první sloce Amadea) byl fakt komický. Jedinkrát nedosáhl na nejvyšší tón A v Jeanny, a o Out of the Dark se radši nebudu šířit protože se nechci rozčilovat :) V tomhle bych viděla takovou větší slabinu filmu, ale jinak nemám výhrady. Herecký výkon dobrý. Akorát maličkost; kdo je opravdu velkým fanouškem Falca a viděl nespočet živáků, si musel určitě říct že ta Rubeyho gestikulace nebyla zas až tak prvotřídní. Jen máchání prackama nahoru a do stran, se zdviženými dvěma prsty alla paroháč ( kdo ví proč :) ). Pomineme-li pěvecký výkon a soustředíme se jen na to ostatní, bylo to prvotřídní. Dramatický příběh, krásné vzdání cti rakouskému hitmakerovi, který nikdy nezemře. FALCO ŽIJE. STEJNĚ JAKO ELVIS. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Jestli mohu srovnávat mnou nedávno viděné Walk the Line z holywoodské dílny tady s Falcem z německé produkce, tak umně mírně vítězí ta německé produkce. Oproti Walk the Line je Falco takové více surovější a bez zbytečných kudrlinek typických pro holywood. Ovšem zde ta multižánrová pestrost sahá občas i na hranici levné německé telenovely ,ale na tu světlou stranu ji zvedají všechny čistě hudební scény. Jelikož hudba Falca byla naprosto jedinečná a Manuel Rubey se úkolu zhostil dokonale. Ať už gesty nebo zpěvem. To co mají Walk The Line a Falco společného je, že za vším hledej ženu. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Podívej, v hloubi srdce jsem stejně vždycky plavec proti proudu." ...Na chvíly jsem se myšlenkama přenesla zpět do mých oblíbených let. Nebudu kritická co se týče hlavního představitele, protože opravdu dokonale ztvárnit Falca není určitě jednoduchý a v mých očích byl Manuel Rubey skvělý. Falco byl obdařen talentem, jeho songy jsou nadčasový a žil naplno jako všichni další před ním i po něm. Občas provokativní což se mi líbilo, zajímavý film stejně jako byl jeho život a byly tu i momenty, kdy mě až u srdce zabolelo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film jedinečnej osobnosti, kde fanúšikovia narazia na tvrdú realitu svojho obľúbenca – bol to arogantný alkoholik a feťák. Ale silou svojej málo citlivej osobnosti sa dokázal presadiť. Jeho krátky život je tu zobrazený dosť komplexne a chválim vynikajúce výkony hlavného predstaviteľa Manuela Rubeyho i jeho filmovej manželky Patricie Aulitzky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)

Reklama

Reklama