Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (424)

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Aj, to bolelo. Chláchochil jsem sám sebe, že strohá animace je úmyslnou stylizací, že na mě čekají minuty a minuty akce atd. Vystřízlivění však přišlo už záhy po úvodních titulcích-netitulcích (po klasických odlétavajících tu nejsou ani památky), kdy sice ihned přijde první bitka, ale epičnost a drajv aby v ní člověk pohledal. Totální nuda, kterou navíc "obohatí" nezajímavé dialogy s mladou padawankou a v rámci SW universa zcela zbytečný příběh, který se točí kolem krkajícího a páchnoucího huttského mimina. Zobrazení Klonových válek se navíc vůbec nekoná, stejnojmenný seriál z roku 2003 jde v tomhle mnohem dál a aspoň občas v něm na vás dýchne SW atmosféra... Zde není zhola nic, známé hudební motivy se rozezní asi 2x, nová hudba je totální šmíra. Akční výlez po skále a mečové souboje jsou fajn, což ale i na obyčejný průměr zdaleka nestačí. Smutné 4/10 a bojím se připravovaného seriálu... (Drážďany, 15. 8. 2008) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $35,161,554Tržby Celosvetovo $68,282,844Tržby za predaj DVD v USA $22,818,761 //počet predaných kusov 1,328,535║ Animačne sa to pohybuje od priemeru až k otrasu, čo je fakt nepekný prehmat a za čo asi môže aj ten mini rozpočet ako pre film bez ambícií, neviem aký malo vôbec význam vytvárať takéto takmer zbytočné spojivo medzi celovečernými filmami, /40%/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a velmi akční podívaná. Minimálně z 90 minut se 60 minut bojuje a film ani na chvilku nenudí. Pro fandy Star Wars nutnost. Neočekávám totiž že by se měly vynořit další hrané epizody. Budeme si tedy muset přivyknout na animované verze. Jinak mě tento animák bavil mnohem více než Avengers a než Dead Space. Jediné co mě místy dost ničilo byl malý Jabba. Ale naopak musím pochválit vtipnou tupost droidů. PS: Schválně jsem si pustil Klonové války hned po Lucasově 2. díle a musím říct že nenavazuje vůbec na nic. Především se jedná o Anakinovu temnou stránku a jeho vztah k Amidale. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška nové trilogie utrpení, pro uctívače původní trilogie pohřeb se vším všudy. Lucas je s konečnou platností senilní, jeho universum páchne infantilností a já se klepu radostí, že jsem tuhle stominutovou zhůvěřilost ve zdraví přežil. Lucas a spol. totiž překonávají sami sebe, když dokáží na celovečerní animované ploše představit minimálně dvě postavy, otravnější než Jar-Jar Binks a naservírovat příběh, který nejenže postrádá logiku, ale i atmosféru a "drajv" klasických Star Wars. Bitky jsou nudné, šermířské souboje smutně nedynamické a celé se to točí okolo hnusného červa, otravné padawanky a dětinského humoru z úst ukecaných separatistických droidů. Já že říkal, že je Epizoda I špatná? Oproti tomuhle je to dílo boží. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nie je také zlé. Očakával som podstatne horší film. Dokonca mi film ubehol neuveriteľne rýchlo vďaka neutíchajúcej akcii. Aj keď animácia nie je najzvodnejšia, nepozerá sa na to tak zle. Dokonca aj kritizovaná hudba sa mi páčila, priniesla do tak známych tónov prvky nové. Neviem si však predstaviť, že by som na to šiel do kina. Ako televízny projekt (čo aj bolo v pláne) dobré, ale ako film určený pre kiná - slabé. Za neutíchajúcu akciu, hudbu a za príjemné rozšírenie sveta Star Wars dávam 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Loď, kterou Anakin odlétá z přistávací plošiny na Tethu, se jmenuje „The Twilight“. Je to starý Corellian G9 Rigger Freighter. Skywalker tuto loď používá i během televizního seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). Dave Filoni prohlásil, že se tím konečně trochu potvrzuje tvrzení strýce Owena, že „Lukeův otec byl navigátorem na nákladní lodi s kořením“ z filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (KGBelik)
  • Režisér Dave Filoni původně navrhoval, aby se Ahsoka Tano stala novou padawankou Obi-Wana Kenobiho, ale George Lucas trval na tom, že bude Anakinovou učednicí. (KGBelik)
  • Ve scéně, kdy Anakin Ahsoce říká: „Nic se neděje náhodou to vůlí síly si tu teď se mnou“. Anakin tím mluví o Qui-Gon Jinnovi, který řekl Anakinovi stejnou větu ve Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). (Frantisek.Fu)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno