Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (424)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na to dá a viac sa mi k tomu ani nechce písať. Absolútne zbytočný zástupca hviezdnej ságy, ktorý vzhľadom na nízky rozpočet nemá v kinách čo hľadať. Psychopatizmus Lucasa ohľadom svojho vesmíru nemá konca. Remasterované dvd verzie, pridané scény, vydanie pôvodných verzií na dvd, ďalšie remasterované verzie a minulý rok celá sága na brd. To posledné je to jediné, čo malo skutočný zmysel. Tento film bohužial patrí k tomu menej nepochopiteľnému. 50%. Čo vymyslí Lucas nabudúce? ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Stará trilogie je dávno za námi v předaleké galaxii. Nová trilogie jakbysmet. A jelikož se dříve studio ošívalo udělat novou hranou trilogii, tak musí tvůrci vytvořit nějaké jiné Hvězdné války. Animovaný Clone Wars je zasazen mezi II. a III. epizodu. Zároveň tak slouží jako pilotní díl k stejně animovanému seriálu. Příběh tedy sleduje opět Obi-wana a Anakina ve válce s Hrabětem Dooku a jeho Separatisti. Anakin dostane novou padawanku a Jabbo Huttovi ukradnou syna. Věřte nebo ne, to je celý příběh pilotního dílu. Je fajn, že Samuel L. Jackson a Christopher Lee nadabovali svoje role. Na druhou stranu jsou jediný. Animace je parádní. Co je zarážející, je soundtrack. Písničky se do Star Wars prostě nehodí. A na škodu je tady komediální vložka. Ono se na SW moc toho zkazit nedá že, řekl by fanoušek. A tak jsou Klonové Války pěknou vatou do celé Ságy. Ovšem ve výsledku mě tento film nijak nepřesvědčil, abych začal sledovat seriál, a to měl být jeho hlavní účel. (73 %) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Lucas už opravdu nic nového nevymyslí a po zbytek života bude ždímat své Star Wars. Tentokrát nám přináší animovanou verzi odehrávající se mezi II. a III. Epizodou. Nutno podotknout, že i když by animace nemohla konkurovat PIXARu ani v jeho začátcích a všechny postavičky vypadají jako ze dřeva, po celou dobu jsem se velice dobře bavil. Takřka celý film je jedna velká bitva a pořád se něco děje, takže divák ani nemá šanci si uvědomit jak moc je příběh plytký. I když jsem psal, že animace je velice slabá bitvy nevypadají vůbec špatně a když si k tomu připočtete všechny zvuky známé z předchozích Star Wars je radost to sledovat. Trochu zamrzí, že o hudební doprovod se nepostaral mistr Williams a kromě úvodní znělky zde chybí všechny známé motivy. Celkově to je strašně infantilní, vizuálně nepovedené, bez příběhu ale zábavné a pokud milujete Star Wars není co řešit. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pohodovka na 3.5 A díky tomuto tv s. (byť je to koment k úvodnímu flmu aka pilotu), máme Ahsoku! bez které by se (zpětně zanalyzováno), nedalo dobrých 50% seriálu, vůbec přežíti. Smutné, leč pravdivé. Jinak ano...´´musíte´´ si zvyknouti na některé obličeje alá vyřezané loutky. Je to sice poněkud podivný přístup k cgi animaci, který jsem dodnes nepochopil, ale co. Kadí pes. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky je ta animace přeci jen trochu slabší, ale po stránce stylizace se mi to docela líbí a není to vizuálně moc odlišné od původní série. Příjemně to rozvíjí děj a i když je příběh poměrně slabý a všiml jsem si několika nepřesností, od začátku do konce se alespoň pořád něco děje. Seriál má ovšem plus za využití původních hudebních motivů - bez nich by to nebylo ono. Krom toho obsahuje i zbrusu novou hudbu, která je ale trochu rozporuplná. Místy jakoby se tvůrci snažili napodobit Battlestar Galacticu. Hudebně se přejde od orchestru k bubnování a odráží se to i na stylu nasnímání. Tenhle odlišný přístup se mi ale líbí, jelikož je to v rámci Star Wars něco nového a dosud neviděného. Někdy ale tvůrci trochu přestřelují, celá scéna na skále je naopak už moc přehnaná a ani to rockové elektro se k tomu kdovíjak nehodí. Seriálu ale šanci dám vzhledem k tomu, že je údajně mnohem lepší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • V baru na Coruscantu narazíte na jazzově trylkující kapelu, která jako by z oka vypadla emzácké kapele z baru v Epizodě IV (1977). (Kailo)
  • Loď, kterou Anakin odlétá z přistávací plošiny na Tethu, se jmenuje „The Twilight“. Je to starý Corellian G9 Rigger Freighter. Skywalker tuto loď používá i během televizního seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). Dave Filoni prohlásil, že se tím konečně trochu potvrzuje tvrzení strýce Owena, že „Lukeův otec byl navigátorem na nákladní lodi s kořením“ z filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (KGBelik)
  • Oficiálne Star Wars stránky oznámili, že film bude úvodom do televízneho seriálu, ktorý sa začne vysielať na jeseň 2008. (klayman)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama