Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2011, 125 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Bonnie Wright, Maggie Smith, Evanna Lynch, Robbie Coltrane, Alan Rickman (více)
(další profese)

Potterovská fantasy sága se uzavírá, tímto dílem nelítostný zápas dobra se zlem vrcholí. Trojice věrných kamarádů - Harry, Hermiona a Ron - plní úkol, který po zásahu smrtící kletbou nemohl splnit moudrý Albus Brumbál. Na trojlístek hrdinů číhají nebezpečné nástrahy na každém kroku, ale ani v nucených úkrytech neztrácejí podporu oddaných přátel. Vypátrání a zničení viteálů je jedinou zárukou jejich vítězství. Harryho čeká rozhodující bitva s lordem Voldemortem, která rozhodne o osudu čarodějnického světa a školy v Bradavicích. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (2 341)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Takhle se to má dělat. Během krize v rámci zvyšování cílů z jednoho filmu uděláte dva, najměte vopičáka, který za režírování nebude moc chtít a zamluvíte si finančně nenákladné lokace v pořadí: jeskyně, les, modré pozadí, pole. Pak už jenom nakukáte zhruba třístovce komparzistů, že tady všechno končí a přepisují se dějiny, pustíte jim Návrat krále („Takhle nějak musíte po tom poli zdrhat. Akorát vás bude míň.“) a vyrýžujete nejlepší víkend historie box office. Bez legrace, ta snaha ušetřit z toho bijáku čpí víc, než bych u takovýhle ságy čekal. Místo fatálních líbaček, ďábelsky rozlomených hůlek a stěžejních umrtí, ze kterých se vám zamlží brýle je tu jenom popcornová rutina zabalená do hořekujích postav proplétajících se mezi vodními tryskami, padajícími kameny a poletujícími ohni. Ale co na tom? Prostor k restartu tu přece jenom je a celá tahle série dá na chvíli účetním zapomenout, co to jsou červená čísla. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak nám mudlům zazvonil zvonec a s čarodejnickým dobrodružstvím z Bradavic máme konec. A abych řek pravdu, je mě to tak trošku líto a zřejmě se mě bude i stýskat, hlavně po tom co jsem viděl tohle finále. Původně jsem komentář ani psát nechtěl, přece jen k Harrymu jsem se vyjádřil 7x, všechny slovní obraty byly vyčerpány, vtipy i rádobyvtipy došly a fantazie na nějaký originální komentáře je vyprodána. Jenže to si můžu říkat co chci, pak si hačnu do pohodlné sedačky proměním 130 minut svýho života v nádherný rychle ubíhající zážitek a až když dobíhají poslední titulky ke druhé smrtící relikvii, přilétají moje myšlenky z Bradavic zpátky na runway reality. Od prvních minut se mě moje sledování proměnilo v tiché nadšení ze všeho. Poprvé mě dokonce nevadil ani Daniel, který zde má spolu s Ralphem asi nejvíc prostoru. Za pochvalu stojí samotný finále, kdy já jako nečtenář opravdu absolutně netušil jak to všechno dopadne, tohle bylo napsaný tak výtečně, že by i panáček Mišelin dal nejvyšší ocenění. Na co dlouho nezapomenu je bitva o Bradavice, to když jsme viděl, tak jsem se v kině proměnil ve spokojeností si pochrochtávající kus masa. Pohled Draca vs Harryho v tom kabinetu, to taky trvalo to krátce, ale pořád to mám uložený v hlavě. Tom Felton měl ve filmu minimum prostoru, ale tahle scéna byla jeho a řadí se na absolutní vrchol celé série. Samostatnou kapitolou je pak postava Snapa a Alanův herecký výkon, to i popcorn lez vedle sedícím holkám z krabičky, aby se kouknul jak to s ním vlastně dopadne. Nemá cenu to tady zasypávat písmenkama. Tenhle film je prostě jak dokonalej chlap, má v sobě sílu, charisma, tajemství, inteligenci, emoce, sebevědomí, upřimnost a nechyběl mu ani smysl pro humor a nadhled, že závěre filmu ? Žádná filmová série nemá tak důstojný zakončení jak Harry Potter. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Epický look se rozhodně neudělá tím, že nechám kroužit kameru okolo debatujících postav, které se vysvlékají z mokrých hadrů u skotského jezera a k tomu hraje hrozivě dramatická hudba ... Ale pokusit se vo to možem, to jako jo, jen se pak nemůžeme divit, že z očekávaného tornáda emocí a velkolepého souboje doba a zla nám zůstane snůška přehrávajících adolescentů a odbyté vyvrcholení. (dvě nedávám jen proto, že jsem to slíbil Remdě :( ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to téměř o hvězdičku lepší než první část (ale hodnotím stejně, protože ty 4* si to prostě nezaslouží). Ano, máme tu závěr velkolepé ságy o Harrym Potterovi, na mrk se uvidíme se spoustou starých známých, jenomže... všichni mají štěk, nic není pořádné, opravdové a hudba taky nebyla nic extra - slečna nevýrazná (zrovna tady, když to má být tak epic!). Na to, že to mělo 130 minut, mi film uběhnul velmi rychle - plus. Bohužel spousta scén vyzněla tak nějak divně, na prázdno, byly zde nelogičnosti (viz pořadí Hermiona - had - Ron, v dalším záběru had - Hermiona a Ron; jak se ta Hermoška kolem toho hada dostala je mi záhadou...), i scéna, při které mi ukápla slza, celé to dějství bylo tak nehorázně přerušeno, že jsem si nemohla ani pořádně užít ten pocit lítosti, žalu... škoda. A pak boj s Voldym. Vždyť to bylo až směšné; i ta jeho smrt - to jsme se opět vrátili do jedničky? Přes dílčí nedotaženosti k mé nespokojenosti to byl vcelku fajn film, ale do kina bych na něj jít nemusela (byla jsem), stačilo to DVD. Na to, jak jsem očekávala, že film bude mít grády, vyzněl do ztracena. Lepší 3*, ať nežeru. Btw. Jsem fanoušek ságy, ale nechce se mi na to koukat obdivnýma očima plnýma sentimentu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Grandiózne finále. Prvá časť (Darov smrti) navnadila na veľkolepé ukončenie fenomenálnej ságy, ktorá možno zo začiatku nevyzerala z môjho pohľadu až tak vábne, každým pokračovaním sa môj interest o potterovskä sériu zvyšoval priamou úmerou. Vďačím najmä režisérom a sčasti aj vygradovanému scenáru, ktorý zakaždým pridal na atmosfére, všetko sa to pekne zatemňovalo až do epického vyvrcholenia, kde mágia a čary nadrali iný rozmer a s prvým filmom série to nemá takmer nič spoločné. A zároveň mnohé má. Dravosť a nekompromisnosť tvorcov si podáva ruky so stále neutíchajúcou hravosťou a infantilnosťou, ktorú som kedysi sérii vyčítal. Možno by som po opätovnom zhliadnutí všetkých častí nebol taký skeptik. Nič to ale nemení na fakte, že tento film dôstojne zavŕšil celú sériu a mne nezostáva nič iné, len nostalgicky zatlieskať a poďakovať celému štábu za roky driny a pani Rowlingovej za skvelú prácu a nekonečnú fantáziu. 90%. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (111)

  • V skupine študentov, ktorí privítajú Harryho na Rokfortskej škole, sa objaví aj postava Čcho Čchang, ktorú hrá Katie Leung. Tá je však podľa knižných predlôh vo vyššom ročníku než Harry a tým pádom by už na Rokforte nemala čo robiť. (BlueNeon81)
  • Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 byl na konci roku 2011 třetí nejvýdělečnější film historie – vyšší zisky zaznamenaly pouze Avatar a Titanic. (Elbarto08)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Marvel čelí rekordnímu propadu

Marvel čelí rekordnímu propadu

26.02.2023

Před týdnem jsme se ptali, jestli je Marvel imunní vůči kritice, když třetí Ant-Man přes špatné recenze za první víkend vydělal přes 225 milionů dolarů, na poměry hmyzího superhrdiny skvělý výsledek.… (více)

Reklama

Reklama