Reklama

Reklama

VOD (1)

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film se snaží být stejně syrový, jako byli jeho předchůdci, ale v záplavě klišé a komediálních scének to už prostě nefunguje. Série Smrtonosná zbraň se svým čtvrtým dílem přehoupla ze stylové komediální detektivky až do téměž bláznivé akční komedie. Není to špatný film, ale je to celkem slabé pokračování vynikající trilogie. Přesto nedokážu čtvrtý díl zatratit. Má fantastického záporáka a přeci jen je MOC fajn vidět staré známé... Why Can't We Be Friends.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze smrtonosných zbraní,ale pořád je to kvalita. Gibson s Gloverem jsou sice už starší, hlavně na Gibosnovi to je znát, ale to vůbec nevadí, protože jsou stejně úžasný a na jejich výkonu se to neprojevuje. Příběh je tentokrát míň vtipnej a celkově nedosahuje na předchozí díly. Už je to tady moc přrplácaný a i když je tady jet-li, tak se mi akce taky nelibila tolik jako v minulých dilech, ale jako čtvrtý pokračování to je dokonalý, neznám moc čtvrtých pokračování který by byly takhle kvalitní, ale při srovnání s ostaími díly nemůžu dát víc než 4* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát! Nejlepší čtvrtý díl všech dob. Už hned od začátku, jak tam po ulici běhá Bobba Fett s plamenometem (prostě mi tak přišel) jsem věděl že to bude bomba. Gibson a Glover stále baví a jejich sehranost už nemůže být lepší. Do hvězdného ansáblu navíc přibyli ještě Chris Rock a Jet Li a opravdu je se na co koukat. Chris Rock se skvěle doplňuje s Joe Pescim a kupodivu ani jednou nesklouznou do trapnosti. Jet Li je nejlepší "Smrtonosnej" záporák a s tim růžencem je strašně cool. On i celý ten nápad s triádou je výborný, jelikož Gibson s Gloverem vlastně celej film dostávaj přes držku a nejsou schopni chytit žádného číňana živého, až ve scéně u zubaře, která se fakt povedla a mega jsem se gebil. Akční scény jsou výborné (viz. Jet Li), ale vévodí jim honička u které jsem chrochtal nadšením. Celkový dojem maličko kazí akorát finální battle působící dost nepatřičně, jelikož Jet Li tam celej film lítá a dělá neuvěřitelný husťárny a pak ho zmlátí důchodce a polodůchodce, normálně by s nima byl hotovej tak za 3 vteřiny, nevim proč ho nemohli třeba oddělat bazukou nebo tak něco, ale říkám to už je jen malá vada na kráse. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Posledný diel veľmi úspešnej série Leathal weapon sa riadi heslom: "to najlepšie na koniec". Ako sme si zvykli v každej časti je nová tvár, ktorá zotrváva aj do ďalších častí. V dvojke to bol Joe Pesci a v trojke to bola Rene Russo. V tejto pribudol detektív Lee Butters (Chris Rock), ktorý pomáha našim dvom neohrozeným policajtom a celé to tam príjemne spestruje svojími vtipnými hláškami. V úlohe čínskeho mafiána sa predstavil Jet Li, ktorý sa vďaka tomuto filmu stal známym aj v Hollywoode. Dá sa povedať, že táto časť je najakčnejšia z celej série, čomu dopomáha aj neuveriteľné množstvo výbuchov, ale nie sú tu až také dobré gagy ako v predošlých dvoch častiach. Hudbu k filmu robil opäť Erik Clapton a Richard Donner ukázal, že je majstrom akčných komédií. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá a má nejoblíbenější Smrtonosná zbraň! Film se nezdržuje s úvodem, těží ze zažitých vtípků, hlášek, narážek a vztahů z minulých dílů, přičemž vše funguje jako dobře namazaný stroj... Jako stroj na zabíjení, kterým je Jet Li a jeho fantastické bojové umění! Smrtonosná zbraň 4 nenápadně jde s dobou, co se týče akce - ta je zde ze všech sérií nejlepší (takový průjezd věžákem je ještě lepší než obdobná scéna v novějších Transformerech), ale svým vyzněním zůstává pěvně ukotvená v nezapomenutelné atmosféře raných 90. let. Klišé, neklišé, Smrtonosná zbraň 4 téměř chytá za srdce. 9/10 ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Severoamerické tržby byly 130,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 285,4 mil. (NIRO)
  • Paul Tuerpe (druhý pilot helikoptéry) se v různých rolích objevil ve všech dosavadních čtyřech dílech. (HellFire)
  • Tržby v USA za první víkend byly přes 34 milionů amerických dolarů. (BloodMax)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama