Reklama

Reklama

Flashpoint

(seriál)
  • Kanada Flashpoint (více)
Kanada / USA, (2008–2012), 53 h 4 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Hugh Dillon, Amy Jo Johnson, David Paetkau, Enrico Colantoni, Sergio Di Zio, Michael Cram, Mark Taylor, Oluniké Adeliyi, Clé Bennett, Tattiawna Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(75)

Členovia torontskej špeciálnej taktickej jednotky zachraňujú rukojemníkov, zatvárajú gangstrov, zneškodňujú bomby...  Strategická zásahová jednotka - tak znie oficiálne označenie taktickej policajnej špeciálnej jednotky v kanadskom veľkomeste Toronto, ktorej poslaním a hlavnou úlohou je riešiť extrémne situácie, na ktoré „obyčajné“ policajné zložky nemajú dostatočný výcvik alebo výzbroj. Ide teda najmä o rukojemnícke drámy, bombové útoky čo zásahy proti po zuby ozbrojeným kriminálnikom! Koniec koncov, výbušniny, tasery, automatické pištole, nepriestrelné vesty, pancierové ochranné odevy, zbrane a zameriavače pre ostreľovačov, ako aj zvuková a obrazová technika slúžiaca na stráženie i sledovanie podozrivých sú takpovediac „základnou výbavou“ tejto jednotky. No nielen tie skvelé hračky, ale samozrejme aj – a to predovšetkým – intuícia, správny úsudok a schopnosť vyjednávať patria k dôležitým spôsobom riešenia tej-ktorej napätej situácie. Pretože na rozdiel od realite na míle vzdialených hollywoodskych trhákov si všetci členovia tímu bolestne uvedomujú, že páchateľmi nebývajú „obvyklí podozriví“, ale často úplne obyčajní, na prvý i druhý pohľad ničím zvláštnym výnimoční ľudia, ktorých k ich agresívnemu konaniu vyburcovala nejaká extrémna situácia, ktorej boli vystavení... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První dvě série:] Flashpoint je takové ošklivé kačátko mezi seriály, tváří se hrozně brakově až béčkově, ale pod povrchem je hodně zábavné. Slušivý kamerový kabátek (+ silně zelenné filtry), velmi sympatické postavy (Colantoni je týpek, se kterým bych na pivko určitě zašel), jednoduché příběhy, atraktivní prostředí policejních vyjednavačů. To všechno k Flashpointu patří - na druhou stranu, ale nic víc. 1. a 2. sezóna 65 % ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Serial to neni spatny, idea je dobra, jen zparcovani trosku pokulhava. Herecke vykony i jednotlive "pribehy" jsou docela slabe na moznosti, ktere tento serial ma. Ale moje hodnoceni se tyka pouze prvnich sesti episod, treba jeste dojde k zlepseni. Po skonceni (?) prvni serie (9 dilu) souhlasim se svym predeslym hodnocenim, v podstate mne u serialu nic nedrzi dele - podivam se na par dalsich epizod nove serie a potom uvidim, zda to vubec stoji za to sledovat dale. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

!!Hodnoceno po prvním dílu!! Tak teda u mě celkové nadšení. Trochu jsem se bál, že se zamotám do další kriminálky, jen z pohledu kanadského. Omyl. Jde o seriál, který nahlíží do zákoutí zásahové jednotky. Postavy, tedy členové oné jednotky, jsou dost sympatičtí. Zvláště moje A. J. Johnson (kdo pamatuje Strážce vesmíru). Jistě komentář doplním, až se dostanu k dalším dílům.... ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jinak pojatý krimi-seriál o zásahové jednotce, kde je i každý díl svým způsobem jiný a přitom neskutečně zajímavý. Seriál jsem stále přehlížel, ale po české premiéře na TV Barrandov, jsem opravdu rád, že jsem se do něj pustil. ... Zbytek shlédnut s titulky a dosavadní 4 sezóny ode mě prostě ten plný počet dostat musí! ;-) ... Skvěle vymyšlené zápletky, zručně natočené akční scény a sžití se s postavami je zde nevyhnutelné. ... Kri-min-álky, Mentalista, Policejní odznak, apod. se můžou jít zahrabat! ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Na první pohled úplně obyčejný, dnes by se i dalo říct tuctový seriál z policejního prostředí... Ale už na ten druhy pohled je tady něco dost podstatného jinak!! Drtivá většina případů je totiž hodně rozporuplná a zásahovka je nucena zneškodňovat či zajišťovat osoby které byly do dané situace vmanévrovány, nebo je do nich jinak dohnaly nějaké okolnosti... Krutě se tady hraje na to, že "ten s pistoli" nemusí být zrovna ten špatný, což nabízí mnohdy hodně zajímavá dilemata... Opravdu hodně svěží kanadský seriál z policejního prostředí! UPDATE: druhá polovina druhé série a první polovina třetí série obsahuje dost epizod kdy "ten s pistoli" je opravdu ten zlý a kvalita seriálu tím znatelně ztrácí na přitažlivosti a padá do průměru tuctových policejních seriálů... Naštěstí si to tvůrci pravděpodobně uvědomili a v průběhu třetí sezony vrátili seriál do původních kolejí, což je jen dobře... 83% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (4)

  • Do repertoáru této speciální skupiny patří řešení extrémně nebezpečných situací, se kterými si pravidelná policie neví rady. Mimo jiné to jsou případy, ve kterých figurují rukojmí, bombové hrozby, těžce ozbrojení zločinci a podobně. Na řešení takových situací jsou také patřičně vybaveni. Disponují smrtícím arzenálem a špičkovým vybavením (granáty, omračující zbraně, sniperské pušky, speciálně upravené brokovnice apod.). Členové SRU musí používat svou intuici a dobrý úsudek, aby svěřený úkol vždy splnili a zamezili ztrátám na životech. (artuš)
  • Původně se měl role Sama Braddocka chopit Gabriel Hogan, nakonec však postavu ztvárnil David Paetkau. (Mugli)

Reklama

Reklama