Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 203)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Všechno, co žádám od akčního filmu. Dobře napsané dialogy, detailisticky vypiplané scény, které si klidně půl hodiny počkají, než zapojí některých z naznačených elementů, vybroušený vizuál, soundtrack, který zrcadlí jemnou ironii a nadsázku celé podívané. Dvě hodiny našlapané dynamikou, invencí a infiltracemi, z nichž každá má víc nápadů, než kterákoli předchozí MI jako celek. Konečně si to nadměrně nehraje na vážnost a sází to jedinou velkou devizu - špionskou zábavu. Nejlepší MI a úhrnem jeden z nejlepších a nejsvéráznějších blockbusterů posledních let. Thumbs up for Brad Bird - vidí akci jinak. Tam, kde by jiní sázeli na monumetalitu a množství, si režisér hraje s dokonalým provedením de facto poměrně sevřených scén, jejichž spektakulárnost nespočívá v množství explozí, ale v inteligentním použití měřítka a vytěžení prostředí. Bird prostě vidí líp. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s jedničkou s přehledem nejlepší díl série, velmi hravý a vynalézavý (střílení si z vlastních trademarků, zkomplikování každé akce), akční (nejlepší mrakodrapová a vůbec akční scéna série) a vtipný, který stejně jako jednička hned na začátku pořádně zatřese celým univerzem (zavraždění ministra, uzavření agentury) a končí záchranou světa v poslední vteřině a pěknou osobní tečkou. Staré bondovské atributy jako Rusové, atomovky a diamanty působí archaicky, ale film se řítí vpřed a servíruje svižnou zábavu. Jeden z nejlepších špionských filmů vůbec. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po vynikající trojce klesá GP o kousíček níže, ale to co ztrácí na drsnosti a osudovosti dohání na vtipu, eleganci a větší týmovosti. Akčně příběhové rozvrstvení má nejblíže prvnímu dílu, ale chybí tu nečekanost a obava o hlavní hrdiny (celá ta hrozba nukleární války nepůsobí nijak hrozivě). Jedinou vyjímkou budiž geniální prostřední část v Dubaji, která do slova a do písmene naplňuje zánrovou zábavu, inovuje a tlačí na pilu. Tenchnické udělátka (sice stále selhávající) tu taky hrají mnohem větší roli než dříve a jsou (ještě spolu s Peggem) zdrojem nejpodařenějších fórů. Hláškující Jerry Renner rovněž výborný a to v dost jiné poloze než jaké jsme zvyklí. A škoda jen, že Josh Holloway se ve filmu moc neohřál. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Veľmi milé prekvapenie. Jednoznačne radím Ghost Protocol na prvú priečku spomedzi ostatných MI. Je to svieži, primerane impossible akčný film pri ktorom si človek dobre oddýchne. Výborne využitý rozpočet sa odzrkadlil v efektoch, gadgetoch a jednotlivých prostrediach. Humor zastáva svoje miesto a akurátne odľahčuje jednotlivé situácie. Samozrejme - je to Mission Impossible a aj tu sa nájde pár zbytočností, ktoré sú v celkovom spy-koncepte až príliš prostoduché, ale nie je ich veľa a na celkovom spirite filmu nespôsobujú žiadne veľké škody. It's not like any mission is gonna be rougher than the last one, is it? ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Cruise na to pořád má a Brad Bird by měl točit hrané superdrahé akční blockbustery častěji. Zaměnitelnou špionskou historku totiž vyšperkoval spoustou svěžích nápadů (dubajská výměna identit? ou jé!) a akci pojal jako jeden velký eye-candy koncert. Dokonalé to není ani zdaleka (tempo je až příliš zběsilé na to, aby se nedostavila jistá otupělost), Birdovu misi si ale dám kdykoliv znovu. (pozn. Pražský hrad tu vydávají za moskevský Kreml? jak příznačné...) 70% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška AK 74, útočná puška G 36, AKU 74 a samopal G 26. (K98)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 145 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama