Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ano, s mladými už to opravdu není co to bývávalo a tenhle film dává tomuto názoru za pravdu hodně, ale opravdu hodně drastickým a sugestivním způsobem. Příběh o nahánění páru bandou útočníku není nijak originální, jenže to by těmi útočníky nesměla být banda zkažených a nevychovaných puberťáků. A ty jsou vykresleni opravdu věrohodně a budete je nesnášet hned po prvním střetnutí. A pár je navíc velice sympatickej a v podobné situaci bych se asi zachoval stejně. Ale nejdůležitější je tady atmosféra. Ta je tady opravdu vynikající a ten vzrůstající pocit bezmoci se z filmu přenesl i na mě. Tu úplnou bezmoc navíc korunuje nekompromisní závěr, kterej jsem opravdu nečekal a byl fakt docela krutej. Britové dokázali, že umí budovat atmosféru v hororech v poslední době asi nejlíp. Překvapivě hodně mrazivý zážitek. 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Každý hororový fanoušek by měl zbystřit, tohle je totiž bomba, na kterou mnoho z nás v roce 2008 dosud marně čekalo. Velice intenzivní a maximálně znepokojující zážitek. Otřepaná základní dějová linka (milenecká dvojice v lese potká psychopaty, kteří jim chtějí ublížit) je zde podána takovým způsobem, že působí neskutečně realisticky a vy zavzpomínáte, jestli jste o něčem takovém nedávno nečetli v novinách. U mnoha filmů se mi stává, že alespoň z části fandím záporákovi (zvlášť ve vyvražďovačkách), ale v Eden Lake jsem doslova toužil po happy endu, popřípadě po pořádně krutém potrestání nezletilých násilníků. Vlastně nemám nic pořádného, co bych mohl vytknout - závěr se povedl, torture scény působí tak jak mají, hrdinové jsou až překvapivě sympatičtí. Eden Lake je v podstatě slasher výrazně obohacený exploitation-prvky a dokazuje výsadní postavení současného evropského hororu (ta krásně nekorektní scéna s táborákem by dnes v Americe neměla šanci vzniknout). Horror movie of the year ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je celkom "čistý" (tradičné hororové blbé jednanie niektorých postáv), ale gradácia od nervozity (prvá polhodina) k napätiu (druhá polhodina), obhrýzaniu nechtov (zvyšok) až k depresii (po filme) funguje bezchybne. Francúzske Frontiéres je síce ešte intenzívnejšie a prerod hlavnej hrdinky na killerku je tam presvedčivejší, ale ako pohľad Britov na prehnane chránené práva detí, ktoré "nevedia, čo od dobroty", je to naozaj zaujímavé a k veci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prej zabili půlku štábu....bastardi. A víte co? Já bych se tomu ani nedivil, ty kluci byli ještě něco víc než na vodstřel, a věřím, že si to neříkám jenom já, ale tohle bylo fakt hodně přehnaný, ale popravdě taky dost realistický. Možná hodně o náhodě, jenže taky o smůle, protože co se mi během filmu dělo, to nedokážu ani já sám popsat. Tak cca od půlky filmu jsem čekal na závěr jak na smilování, proč? Protože to bylo hodně přehnané. Hodně v ději sehrála náhoda, která takhle po hromadě se nestane snad nikomu, ale budiž, měl jsem toho docela plný zuby, jestli něco je hrozný, může být ještě horší, a přesně to je cíl tohoto filmu, horší může být ještě horší a to ještě horší, a tak dále. Nedokážu popsat atmosféru filmu, ta mi zas tak zázračná nepřišla, ale samotné role mi přišli hodně děsivé, čekal jsem cokoliv, ale tohle skutečně ne. Až do samotné chvíle, kdy se to opravdu rozjelo jsem čekal cokoliv, ale tohle? Krom toho, že tenhle horor je především hodně přehnanej, nerealistickej ukrývá v sobě jednu velkou pravdu a upozornění, čímž vlastně ukazuje možné i když právě nereálné dopady. No, i když možné je opravdu cokoliv. Po tomhle filmu opravdu jo. Řekl bych, že jako horor si svůj účel splnil, sice ho splnil jinak, než bych očekával, ale přece ho splnil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku jsem moc nechapal, co tu ma bejt tak vyjimecnyho, klasicka situace, par lidi v lese, tentokrat navic jen dva, takze jsem necekal ani zadny velky vyvrazdovani, ale nekdy po pulhodine zacne jizda, ktera skonci az s koncem filmu. Navic tu je naprosto perfektni zaporak, coz se opravdu jen tak nevidi, aby nekoho nahanela parta deti, i kdyz je fakt, ze tu je klasicka situace s sefem party a ostatnim se do toho moc nechce. Jenze krome tohohle se film muze pochlubit naprosto spickovou brutalitou, ktera navic vypada realisticky a je to proste masakr a pak pride paradni konec. A navic tu jsou i slusny herci. Neco takovyhleho by americani asi nenatocili. Ale na druhou stranu , ze bych se nejak bal, to se rict neda, nejakou mrazivou atmosferu to moc nema a napinavy to je jen misty, ale i tak jsem si to maximalne uzil. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V scéne po návrate na pláž je možné vidieť tieň mikrofónu. (mivr)

Reklama

Reklama