Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento pořad vysílala TV NOVA od února 2008 do června 2008. Vyhrál ji Jiří Zonyga. Moderátorem byl Leoš Mareš a v porotě usedli Ondřej Soukup, Gábina Osvaldová a Petr Janda. Jedná se o hudební soutěž, která je podobná Superstar. Jen s tím rozdílem, že zde oproti Supestar mouhou soutěžit i starší účastníci a jsou rozdělení do tří kategorií: 15-24 let, 25 a více let a skupiny. Do soutěže jsou zapojeni i členové poroty. Tzn, že každý z porotců bude mít na starost jednu z kategorií. Vítěz X Factoru dostane jeden milion korun a může natočit hudební album. (duklak2)

(více)

Recenze (118)

SB 

všechny recenze uživatele

Mezitímco Superstar byla generátor rychlokvašených, sračkopopových, unifikovaných pseudohvězdiček, kdy originalita byla obvykle po zásluze potrestána (Langerová je opravdu výjimka), u X-Faktoru oceňuju, že měl větší záběr věku, uskupení i žánrů. Akorát ta snaha režiséra/producenta o komercizaci za každou cenu se mi hnusila (obzvláště pan Janda se v tom překonával). Takže za komerčnost hvězdy dolů. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že se střídaly tři kategorie, tak se také střídaly nevyrovnané scénáře v podobě tematických nocí a v podobě vybraných písniček pro soutěžící. Zaujala mě česko-slovenská noc a v ní podceňovaní Za 5 dvanáct, kteří bez doprovodu dobře střihli Bendeho a hlavně Team. Ale stejně nepostoupili. Zonygovi jsem předpověděl, že pokud si nevezme nějaký song od Tublatanky, tak mu nic slovenského neuvěřím a písničkou Dnes se Tublatance přiblížil. Ondřej Ruml byl pro mě nejpřirozenější, ale až čas ukáže, jestli se prosadí aspoň jako Bende. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Další soutěž ve zpěvu podobná Superstar. Jen s tím rozdílem, že tu není omezený věk. Tedy přesně: Může se zúčastnit každý, komu bylo už 15 let. Soutěžit tedy mohli i důchodci! Zajímalo by mě, kam se poděl ten 80letý pán. Vždyť přece postoupil do dalších kol, ale pak se už neobjevil a NOVA to nevysvětlila. Moderátor Mareš je už okoukaný. Svoji práci zvládá na jedničku, ale mě už se zprotivil. Z porotců chválím hlavně Gábinu, protože ty její hlášky jsou velmi vtipné. Ze soutěžících se mi asi jako každému líbili ALL X. Ale nedovedu si představit, kdybych je slyšel z rádia. To bych si asi říkal. Co to je za blbce? Něco jiného je, když se vidí na "živo". Skončili zaslouženě na 3. místě. A do finále postoupili dva pánové. Jirka a Ondra. Vítězem se stal překvapivě kamioňák Jirka a dodnes lituji, že jsem na něj nevsadil, protože den před finále se mi zdálo, že vyhraje právě on. A bookmakeři vysoce favorizovali Ondřeje! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

SUPERSTAR v bledě modrém. Ač se tvůrci snažili X FACTOR odlišit od jeho staršího kolegy, tato snaha vyznívá spíš odfláknutě a naivně - že prý teď nejde o zpěv, ale jakési kouzlo osobnosti. Ruku na srdce - nešlo i v SUPERSTAR o to, jaké máte charizma, a nehraje i v X FACTORU roli to, jak zpíváte? Mimochodem, nejvíce pobaví opět hvězdná pěchota. (437.) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší úroveň zpěváků, když vynechám Davida Gránskýho a Aničku. Jestli po nich štěkne nebo neštěkne pes, až to skončí bych neřešil. Ten pořad není o tom, aby z tebe udělal hned hvězdu, ale aby ti dal šanci a zviditelnil tě. To byste byli všichni hodně naivní, kdybyste mysleli na něco víc. X faktor podle mě předčil celou superstar a Mareš byl doopravdy dobrej. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama