Reklama

Reklama

Obsahy(1)

nebo se sebevraždou? Jak sešel ze světa muž s temnou minulostí? Detektivní příběh podle románu Z. Salivarové a J. Škvoreckého a scénáře J. Eismanna vypráví o starých, ale nepromlčitelných zločinech, o odplatě, která nečekala na soud, o spravedlnosti, které se dostalo zadost nejednoznačnou cestou – a také o etice a vlastním svědomí. Do Prahy po letech přilétá emigrantka Anka Lomnická (I. Janžurová), bývalá hraběnka, a v letadle má náhodou za sousedy dvě postavy kriminálního příběhu, který se postupně rozvíjí kolem bývalého dozorce politických vězňů Bubeníka (J. Pohan). Se svou bezprostředností se Anka potkává se starými i novými tvářemi, a jednou z nich je Věra (L. Vondráčková), vnučka někdejšího správce zámku Lomnických (F. Řehák), a její přítel, mladý kriminalista Přemek (P. Liška). Když je Bubeník nalezen zastřelený s pistolí v ruce, Přemek si není jist sebevraždou a začíná rozkrývat minulost nejen mrtvého, ale i svého potenciálního tchána (J. Menzel) a jeho kamarádů, bývalých muklů. Postupně se objevuje celá řada lidí, kterým bezohledný Bubeník v životě ublížil… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (75)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Snové herecké obsazení, jaké se v televizním filmu moc nevidí. Tím končí klady, snad ještě na několik momentů od soudu. Jinak se děj velice vlekl, stále se mluvilo. Nejhorší ovšem byly vstupy s jazzového koncertu, kde hrály na saxofony tři holky a Bára Štěpánová. Rušivé, nezajímavě, mimo děj. Dva kudrnáči z kriminálky, Básník a Idiot, bohužel kvalitě krimi roviny nepřidali. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Janžurová, Liška, Tříska, Škvorecký, Menzel - co jméno, to pojem. Výsledek je ovšem nepochopitelně tristní. Snad kdyby to dělal jiný režisér? Ale na rozdíl od jiných komentářů se mi líbily masivní zadky saxofonistek - a to bylo asi jediné dobré na tomto filmu, ale snad to nebylo myšleno jako lechtivá estráda, že? ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, dobří herci a přesto nemastný, neslaný výsledek... Co je to za blbou detektivku, když její hlavní hrdina, namísto aby vyšetřoval, zjišťuje všechno zcela náhodou a jaksi mimochodem... aby po hodině a půl došel k závěru, že je to všechno stejně jedno a nikoho to nezajímá.. a proč je proboha každych cca 15 minut zcela nesmyslný záběr na polonahé saxofonistky??? Začátek sliboval zajímavou podívanou... o to větší je zklamání. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Prakticky od začátku je jasné, jak to bylo, takže sledujeme detektiva, který vyšetřuje něco, co diváka nemůže zaujmout, protože prostě ví, kdo je vrah a proč se tak stalo. Herecké výkony nejsou nijak oslňující, spíš takové vlažné. A nejhorší na filmu jsou ty neustálé prostřihy na koncert otravných saxofonistek v čele s příšernou Barborou Štěpánovou. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak slabé zpracování si tak vynikající námět nezasloužil. Celá tahle selanková televizní tvorba vyznívá přesně proti duchu románu manželů Škvoreckých - formální podprůměrnost tu zabíjí obsahovou závažnost a vytříbenost. Něco zachraňují herecké výkony, Pavel Liška coby detektiv je ale střela zcela mimo terč. Režisérka Němcová by se napříště žánrem detektivky neměla zabývat a měla by zůstat vprostřed poklidného televizního mainstreamu... PS: Potencionální třetí hvězdičku neuděluji za Škvoreckého jindy tak obvyklý a funkční leitmotiv, totiž saxofon, který paní režisérka ztvárnila do takové podoby, že jsem měl při každém objevení se šíleného dívčího kvarteta na obrazovce sto chutí její film okamžitě vypnout, tak rušivý element to byl... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel mimo jiné v Mařenicích a na zámku Holovousy. (skudiblik)
  • Příběh je inspirován skutečnou snahou gen. Pravomila Raichla zabít prokurátora Vaše. (sator)

Reklama

Reklama