Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny na poli současné seriálové tvorby našich komerčních televizí. Kdo alespoň chvíli působil v nižších fotbalových soutěžích a nebere se příliš vážně, ten má o zábavu postaráno a v některých situacích se jistě pozná stejně jako já. Nejoblíbenější postavy: Jiřina, Áda, Jarmil a samozřejmě kanonýr Jarda Kužel. S1: 85% ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nenapadlo, že tohle napíšu, ale Nova opravdu vyprodukovala (v rámci tuzemských pokusů) kvalitní seriál (ovšem nečekám, že se to bude opakovat).Okresní přebor je velmi příjemný seriál s řadou dobrých vtipů a slušných hereckých výkonů (Vetchý rulez), navíc i vcelku povedeně vykreslenou vidláckou mentalitou.Další pro mě vtipný rozměr dostává seriál v tom, že všichni přítomní jsou celý zažraní do fotbalu, což není nic špatného, ovšem pořád mluví o divizi, jako kdyby to bylo nějaké fotbalové nebe, leč není už kvůli faktu, že český fotbal je téměř nejhorší v rámci Evropy.Na druhou stranu mi ale v OP vadí značná předvídatelnost a některé pochybné kameňákové fóry.Každopádně...Okresní přebor je nenáročný, vtipný a příjemný seriál a v rámci českého seriálového hnoje představuje jakousi jiskřičku naděje a příslib změny k lepšímu do budoucna - v tomto ohledu si ale žádné iluze nedělám, nicméně na CZ poměry jsem se aspoň jednou dobře pobavil. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

-CO DĚLÁŠ KROMĚ FOTBALU? -NO SPUSTU VĚCÍ...TŘEBA NOHEJBAL. Okresní přebor léty zraje jako víno, stejně jako Jan Prušinovský, který ať spolupracuje skoro s každým, ponejvíce však s Petrem Kolečkem, téměř vždycky to stojí za pozornost. Tenhle seriál "o fotbalu" spojil komediální křepčení a realitu českého venkova a různé lidské povahy tak neuvěřitelným způsobem, že se z něj o lásce, sobectví, rasismu, politice, feminismu, korupci a celkově naší národní povaze dozvíme občas víc, než z tolik ceněného MOSTu. 90%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Maradona bral kokain, věděls to?" -" No jasně, to je známá věc." ...........Přátelství Jardy Kužela a Jirky Luňaka prostě nezevšední. Určitě stojí za to pochválit projekt jako takový. Výběr herců, kteří jsou ve svých rolích maximálně uvěřitelní (Kikinčuk, Novotný, Vetchý, Sobota,...), je občas doplněn skvělou hostovačkou (hlavně vynikající Ivan Trojan jako Bohumír Zenkl). Trošku škoda že s blížícím se koncem přicházejí některé trošku slabší díly (Jaro, Inseminátor, Jesle). Zato některé jsou vyloženě skvělé (Na váhu, Fanynka, Láska). Upozornění: Nenechte se odradit tím, že tohle produkovala Nova. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačila celková vymaštěnost tématu, teď se na stejný téma ještě točí seriály, v nichž jsou všechny hlavní postavy jen koláží vymaštěnejch hospodskejch dementů. Co jinýho taky čekat u NOVA produkce?! Jediným pozitivem tak je, že to nevypadá jak točený na hnusnou VHS jako ostatní perly se stejným produkčním zázemím. Na vydržení srovnatelný předvídatelný křeči dýl než pár minut to je ale přecejen trochu málo! O pseudohumor ve stylu každý druhý slovo "ty" a každý třetí slovo "vole" fakt nezájem! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Když si brankář Karel (Jakub Kohák) zkouší penalty, říká: "Tak pojď, levačka." Ve skutečnosti ale zahraje pravou nohou. (danielsekyra)
  • Při charitativních zápasech chodilo na tým Slavoj Houslice více lidí než na skutečné zápasy a na vesnici se tak sešlo i 3 500 diváků. (MTHRFCKR)
  • Ze scény v závěru, kde se žena (Marika Procházková) Jardy Kužela (David Novotný) dožaduje miminka a Jarda na to zareaguje větou: „Miminko? Cestou jo?“, byl vystřižen zbytek, ve kterém ještě Jarda dodal: „Najdeme v lese nějaký houby... a já se sjedu, protože jinak bych to nedal!“ (mnaucz)

Související novinky

Reklama

Reklama