Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja musím Limanovi nechať, že dokáže natočiť strhujúci (alebo aspoň nadpriemerný) triler ľavou zadnou. Nemusí Vás zaujímať politika, aby ste si Fair game užili. Limanov neviditeľný štýl slúži námetu, ktorý chce niečo závažné povedať, takže akýkoľvek autorský vklad je zbytočný. Samozrejme Stone by tento scenár natočil oveľa svojráznejšie. Fair game je taký dôkaz toho, že Amerika je síce zkorumpovaná ako každá krajina sveta a priznať si chybu jej chvíľu trvá, ale môžete v nej natočiť o tom film bez toho, aby ste sa báli o svoju kariéru, alebo nebodaj život. V tom sa líši (a líšime?) napríklad od toho nešťastného Iraku, o ktorý tu ide. Takže Bush je tu už neviem koľký krát za idiota, Biely dom si ďalej hrá svoju hru, ale zlatá doba politického trileru sedemdesiatych rokov, keď politické čachre machre riešili Redford s Pacinom, je už preč. Fair game je viac doslovný a tlačí svoje myšlienky divákom trochu viac polopaticky do hláv. Vďaka Naomi sa ale prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tuto nedávnou událost nedokázali moc dobře uchopit. Úplně zbytečně si to hraje na thriller (viz název) a herci jsou sice perfektní, ale příběh jen klouže po povrchu a omílá pár klišé. Ze začátku je to filmová cestovní kancelář, pak vyjde najevo neuvěřitelná skutečnost, že Bílý dům snad Američanům lže, a pak uvidíme, co udělají s každým, kdo to na ně poví. Je to užitečný film, ale ne zrovna dobře napsaný a natočený. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Režisér Liman odviedol slušné konverzačné remeslo a chémia medzi Naomi Watts a Seanom Pennom od 21 gramov nestratila nič na cinematickom drajve. Čím ma ale má zaujať / pobaviť riešenie jednej manželskej krízy na pozadí komplikovaných politických udalostí v okolí Bieleho domu, na ktoré už pravdepodobne zabudli i samotní Američania?? Ukážkovo nedivácky, nevzrušivý a nudný film. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Síla a kouzlo filmu stojí na příběhu, který ukazuje, že za americkým bojem s terorismem a podobnými akty může stát i něco jiného, než ověřené zprávy o jaderných zbraních. Nejzajímavější je představa, že pokud na 100 % nevím, že jaderné zbraně nevyvíjí, pak je vyvíjí. Presumce viny jak vyšitá. Takže film mě dost zaujal, ale je to trochu dokument. A málem bych zapomněl vyzdvihnout výkony ústřední dvojice, hlavně pak Seana. # příběh 7 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film bez priorit, který jedno téma zazdívá druhým, vzrušující otázky po podstatě demokracie nenechá naplno vyznít (vždycky je eklekticky přebije další nezáživnou odbočkou) a tak ke své škodě namísto provokativnosti sklouzne k typický frázím o neexistující alternativě k současnému (dozajista problematickému) systému vlády - vinni jsou ti mocní, občan vítězí, protože se svých práv vždycky nějak dovolá. Vlastně by mi ten smířlivý podtón nevadil, kdyby film nebyl svými ustavičnými změnami perspektivy nudný. Liman není Greengrass a i Powellův doprovod působí hodně unaveným a bezkrevným dojmem. S konverzačními thrillery problém nemám, ale tohle je prostě salónní debata, která si těch pár svých provokativních tezí zase rychle omluví nějakým tím přičinlivým patriotismem. Vlastně je to úplně zbytečný film, který se pokouší kritizovat něco, co se snaží jedním dechem hájit a zachovat. Z toho prostě nemůže než vzniknout šeď s náznaky zajímavých míst. Skoro tvůrce podezírám, že to udělali úmyslně, aby téma nevyznělo tak kontroverzně. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Výraz „fair game“ má v angličtině význam „snadná oběť“, nebo „osoba, která je předmětem kritiky“. Jindy se tato fráze používá ve smyslu „není to nic překvapivého a dalo se to čekat“. (POMO)
  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Valerie Plame, která své zážitky líčí i ve stejnojmenné knize z roku 2007. (Coldrex)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama