Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inscenace byla natočena podle románu Eda McBaina. Pětiletá Anne Sachsová si v pokoji hrála s panenkou Treperendou, když z vedlejší místnosti zaslechla křik. Někdo ublížil její mamince. Aniž to dívenka tušila, stala se svědkyní vraždy. Detektiv Steve Carella (J. Abrhám) je pachateli na stopě, ale v klíčovém okamžiku spadne do pasti. Vyšetřování přebírají Mayer (M. Kopecký) a jeho vzdorovitý pomocník Bert Kling (S. Skopal). Oba musejí objasnit zmizení Carelly a zjistit, kdo a proč zabil Karin Sachsovou. Její bývalý manžel Denis, otec malé Anne (E. Cupák), přitom úzkostlivě tají problematickou minulost páru. (whenry)

(více)

Recenze (61)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se u toho zasmál, teprve po shlédnutí jsem si uvědomil, že to nebyla parodie. Přitom všechny reálie a herecké výkony jsou dost legrační, když se pokouší napodobovat US kriminálku. Nasraný Svatopluk Skopal na každýho křičí jak o život, Jana Šulcová deklamuje svoje texty jak v rádiu, u Josefa Abrháma jsem nikdy neměl iluze, že by uměl hrát (feťáka ztvárnil tak, že si na tvář přilepil hovno a blouznil nesmysly). Když někdo z policajtů ostražitě a akčně oblejzá místo činu s revolverem v ruce, vypadá to, že se s ním chystá šťourat se v nose. Film je tak dokurvený, že se na závěr ani nevyjeví pachatelova osoba. Opravdová parodie. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Panenka od Eda McBaina je jedna z prvních detektivek, které jsem od něho četla a tak mě docela zaujalo, jakými hereckými typy autoři téhle inscenace obsadí jednotlivé policajty 87. revíru. No Bert Kling byl na rozdíl od Skopala blonďák, a Mayer byl určitě mladší, než Kopecký, ale Abrhám mi do role sympatického Steva Carelly docela seděl...škoda, že ho fakt neuvázali k tomu radiátoru nahého, jako v knižní předloze... ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Treperendo neboj se, treperendo to nic není, neplač..." Malá holčička měla štěstí, že si během vraždy své maminky tak úpěnlivě hrála se svojí panenkou, že o ní pachatel vůbec nevěděl. Detektivové zas měli štěstí, že na pachatele oné vraždy přišli včas... Výborná detektivka klasického střihu s výborným obsazením ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tohle je další TV věcička na kterou se nezapomíná. Dneska si to zase opráším, jako holka jsem si myslela, že je to natočený v Americe, působilo to na mě děsně zápaďácky. A Šulcovou jsem měla nějakou dobu za pěknou mrchu, ta se jí teda moc povedla. Trpěla jsem s Abrhámem. Dudek se toho i v tak nepřijemné době nebál a zariskoval a vyšlo to skvěle. Parádní kriminálka s parádními herci a atmosférou a nemůžu nezmínit svého oblíbence Cupáčka, ten je úžasnej všude. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nezapírám, že přestože jsem záhy začal tušit pointu, byl jsem až do poslední chvíle napnut, zda ten sympatický detektiv přežije? Režisér ani pohotová scénáristka ovšem na mém neklidu neměli sebemenší podíl. Mám za to, že naopak udělali vše, aby „syrovou“ „západní“ podívanou zneutralizovali. Postavy jsou schematické jako z agitek padesátých let, svou duši vyjevují ponejvíce křikem a příběh „odsejpá“, aby se vešel do programového schématu. Nutno také upozornit, že celek nezaměnitelně obludným televizním zněním podkreslil Ladislav Štaidl, jenž málokterý film nedoničil (o žádném takovém nevím). Sledování „drsné“ kriminálky se tedy - v mém případě - proměnilo v čekání na vzkříšení Abrhámovo… Když se prošel kanceláří - a vypadalo to, že nemíří na „odvykačku“ - ulevilo se mi. Že vychladl Skopal i Haničinec, jsem pak vnímal již jen periferně. - Ovšem McBainův čtenář nejsem, doznávám. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama