Reklama

Reklama

Wheelman

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Řidič (Frank Grillo), který se specializuje na odvážení bankovních lupičů z místa činu, si v průběhu loupeže uvědomí, že jej podrazili a místo tučného balíku peněz ho po téhle práci čeká jen kulka do hlavy. A tak začíná závod s časem, kde v sázce je nejen jeho vlastní život, ale i jeho rodiny. (h0n24)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

tron 

všechny recenze uživatele

„Sľúb mi, že nikdy neurobíš nič len preto, že to od teba niekto bude chcieť. Ak budeš mať pocit, že to nesmieš urobiť, nerob to.“ Nočná jazda s Tomom Hardym z roku 2013 ma príliš nebavila a tak som si skúsil napraviť chuť o 4 roky mladším Wheelmanom. A podarilo sa. Nie je to žiadny zázrak, ale Franka Grilla pokladám za jedného z najnenápadnejších sympaťákov Hollywoodu a zápletka je oveľa akčnejšia. Vlastne je to akčné béčko, čo mi sadlo viac, než zadumaná dráma s nachladnutým Tomom Hardym. Ku koncu ma to prekvapilo aktívnym zapojením istej postavy do deja, čím to hneď získalo o 20% navyše. Produkcia: Frank Grillo a Joe Carnahan. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Z neznámého outsidera je nečekaně obrovský hit a já slintám blahem. Wheelman je takový Baby Driver v drsnějším, zvučnějším a daleko akčnějším kabátu v čele s výborným Frankem Grillem, kterého zbožňuju. Je to herec, který budí respekt a měl by být hvězda áčkových akčňáren, protože jeho herectví, mimika a vše okolo je jednoduše dokonalé. Na 82 minutách to doslova ani chvíli nenudí, od druhé minuty to šlape v neuvěřitelném tempu až do konce, přestřelek, honiček a akce je dostatek a nechybí ani pěkně zamotaný příběh, kdy se v honbě za prachama sejdou 3 strany a navzájem si začnou vyřizovat účty. Nakonec musím pochválit i kameru, protože boční úhel na řidiče a kamery zvenku jeho auta jsou efektivní a dodávají pocit, jako by divák seděl vedle něj, stejně tak zvuk, který je vytuněný tak, že se mi o hluku auta bude snad i zdát. Jeremy Rush ve svém debutu ukázal, že umí, a do budoucna bych se určitě nebránil ani dalším jeho snímkům. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí veľa tvrdej muziky. Skvelý Frank Grillo skoro celý film nevylezie z auta a kamera a diváci sú tam stále s ním. So šoférom, ktorý sa dostal do problémov kvôli prachom z prepadnutej banky a teraz sa z toho musí dostať a zároveň zachrániť svoju rozpadnutú rodinu. Niečo ako Kuriér meets "ten film s Hardym, čo tam celý čas kecá v aute". Dobre napísané, dobre natočené, ostré, napínavé. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Vždy, když tvůrci zkusí něco nového a nesází na jistotu, je to samo o sobě důvod k oslavě. Když netradiční přístup navíc úspěšně zpracují, jde o libový zážitek, který vykouzlí úsměv na rtech. Přesně takovým případem je Wheelman, který se sice inspiroval formou filmem Locke, ovšem šlape mnohem více na plyn a příběh odehrávající se z výrazné části pouze uvnitř automobilů má větší spád a je výrazně akčnější. Příběh sám o sobě není ničím objevný, ale právě způsob jeho zpracování vás chytne. Velmi potěší, že ačkoliv má v některých momentech film náběh na ohraný klišovitý moment, podaří se mu ze situace ladně vybruslit a danou chvíli vyřešit jinak, než byste dle žánrových tradic čekali. K tomu všemu si připočtěte ohromně charizmatického Franga Grilla a máte před sebou povinný filmový zážitek o kterém se nemluví tolik, jak by si zasloužil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní kombinace Telefonní budky a Kurýra. Nečekejte nijak velkolepou akci a film nejvíce připomíná nedávného Toma Hardyho, který 90 minut řešil rodinné a pracovní potíže. V tomto případě je naštěstí zápletka o málo zajímavější a film má větší spád. Škoda, že film po celou dobu jede ve stejném tempu a nepřináší nějaké nové nápady, které by diváka udržely v napětí až do konce. Takhle se film docela rychle okouká a konec vyloženě vyzní do prázdna. Grillo perfektní a konečně dostal nějakou sólovku. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • V mnoha záběrech si jde všimnout na čelním skle a kapotě deště, který zůstává na stejném místě, i když jede auto velmi rychle. (TheSpearCZ)
  • Auto řízeno v první hodině filmu je BMW 330i, vylepšeno o výkonnostní balíček (ZHP). (TheSpearCZ)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama