Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, ale bohužel bez pokračování. Trojice Niven-Bourvil-Belmondo exceluje na celé délce, i když by těch extra vtipných scén a vtipů mohlo být o trochu více, nelze jen s úžasem sledovat tyhle tři herce v jejich živlu. Krimi komedie ze staré školy, která ani s dabingem nezevšední. A Silvia Monti je opravdu kus:) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Gagů je  tu na rozdávání. Souznění dvou malých zlodějíčků, hvězdy světového zločinu i přízemního sicilského mafiána bojujícího se svou neumořitelnou sestrou opravdu stojí za to. Jean Paul ve své špičkové formě až překvapivě dobře souzní s Bourvilem a NATO tu prokazuje příkladnou vstřícnost, protože v tomto vodopádu ztřeštěností nevyznívá ani zdaleka nejlíp. Přitroublá francouzská policie není v tomto humorném zlehčování ani zdaleka na posledním místě stejně jako tehdejší - již končící italský kult tzv. čistoty. Scénář zejména ke konci filmu počet gagů stupňuje až neúnosně, ale všechno přebíjí suverénní kamera a jistá režie. I po takřka šedesáti letech je stále se na co dívat. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Gérard Oury - legenda francouzské komedie, natočil po výtečném Velkém flámu další "Velký" film. Není sice tak výjimečný jako jeho předchůdce, přesto je však dosti nadprůměrný....vždyť také v té době byla francouzská kinematografie na vrcholu. Všichni čtyři hlavní představitelé odvádějí solidní herecké výkony - vyzdvihnul bych hlavně Bourvila, který svoje komické nadání naplno projevuje snad ve všech filmech a v neposlední řadě skvělého Davida Nivena, který je takovým typickým anglickým gentlemanem:) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Francouzský humor jakoby ustrnul v dobách grotesky, v lepším případě konverzace bratrů Marxových. Nad únosnost protahované scénky a scénečky se plní ohromným množstvím gagů, ale z toho jen pár zasahuje cíl. Zdá se mi, že frantíci tentokrát zatoužili trošku se přiživit na úspěchu Růžového pantera a přijít s něčím podobným. Silné **. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

..... a nejvíc jsem milovala scénu, jak se krásná Italka elegantně spouští po laně z balkónu v černých plavkách a klobouku, přes rameno tranďák, z kterého se line tklivá píseň (Cento Giorni zpívá Caterina Caselli), a zatímco se na vysokých podpatcích přesune pod sprchu, chlapum v bazénu padaj brady a .... tak tomu řikám antré...... teď ještě mít to lano a ten tranzistór...... :-)) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • V plukovníkově bytě je v obřím akváriu několik ryb. Těsně předtím, než pokojem prolétne anténa a akvárium roztříští, ryby už v akváriu nejsou. (Anglicankaaa)
  • Film měl premiéru 7. března 1969. S 5 539 933 diváky v kinech se jedná o nejúspěšnější film celé Belmondovy kariéry. (vangobseck)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) používá pro napájení rubacího stroje takzvanou zlodějku, což je kabel s koncovkou, jakou má žárovka, a díky ní se dá napojit na proud kdekoliv, kde svítí žárovka. (sator)

Reklama

Reklama