Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Jedno staré arabské přísloví říká Hoď své srdce před sebe a utíkej ho chytit." "To bylo, než našli ropu. Dneska už Arabové neběhaj, mají na to sluhy." Jednoduchý mladík z dělnického prostředí cítí, že má možná poslední šanci přervat pupeční šňůru s dírou, v níž žije, dát vale zdejším pyšným buranům, kteří ho počítají mezi sebe a neustrnout jako oni... Cemetery Junction je na pohled (i poslech) pěkný film a určitě stojí za vidění, ale nepřináší nic nového. Nenašel jsem v něm jedinou scénu, kterou bych neviděl už jinde a mohl ji mít navždy spojenou jen s tímto filmem. Je to jako by se Dobrý Will Hunting odehrával v prostředí a době z Billyho Elliotta a scénář k němu by psal Richard Curtis. Kousky z těchto a jiných filmů jsou poskládány do překvapivě funkčního scénáře, zrežírovány se stonásobně větší jistotou než Gervaisův předchozí počin, ale stejně jako Umění lhát je i Cemetery Junction víc dramatem než komedií. Vyvolával ve mně až bezvýchodně úzkostný pocit, že se světem je to tak špatné, že nemá smysl se o něco pokoušet, v něco věřit nebo doufat. Nemyslím, že se na něj podívám znovu. 60% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tenhle film Rickyho Gervaise se mi nad očekávání hodně líbil, možná i díky tomu, že si zde samotný Gervais před kamerou nadělil rozsahově epizodní roli, tedy netlemí se každou chvíli do kamery, pouze jednou si na uvítanou říhne... No ano, i ten humor kolem hlavních postav tří mladíků není vždy bůhvíjak důmyslný, jsou to často pubertální žvanění a výstřelky na téma sexu, ale ta mladicky uvolněná atmosféra se mi od počátku líbila. Spolu s hudebním doprovodem vytvářela nečekaně příjemnou a osvěžující záležitost, že jsem se zvláštním způsobem brzy naladil a dost bavil. Kouzelně zvládnutou atmosférou 70. let s postavami dospívajících tínedžerů mi Cemetery Junction připomněl nedávné Zimní prázdniny, které z případného srovnání u mě vítězí, ale i mladické eskapády tří Angličanů jsou prodchnuté podmanivým, nenáročným dramatem postav, které mi nakonec byly sympatické a více myšlenkových úvah třeba nad skutečným (ne)smyslem standardních mládežnických vzpour či správného výběru dalších životních cest mně i pořád blízkých... a nejtlustší z party, svérázný Snork, mě vyloženě bavil, obzvlášť jak to rozjel živě s kapelou na jevišti! :o) [80%] ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Taky Vám přišlo, že se v Cemetery Junction Gervais a Merchant nějak moc krotili? Asi tohle bude důvod proč film propadnul a proč o něm nebylo slyšet. Škoda, že se příběh rozjede až v poslední půl hodině, kdy se první hodina hodí za hlavu a začíná se nanovo. Přijal bych s otevřeným srdcem nahláškovanou komedii typu Gervaisových seriálů, nebo naopak oduševnělý příběh s nádechem komediálnosti. Toho druhého Ricky a Stephen schopni nejsou, toho prvního ano. Bohužel je korektnost tlačila do toho co neumí a tak to dopadlo. Skvělé malé roličky.. Gervaisův fotr, Brian z "bistra".. postava známá z Dereka jako mega úchyl a mnoho dalších. Pro mě to ale jako celek moc nefungovalo.. tak snad příště nekorektně. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na filmu vidět, že se jeho tvůrci s až křečovitou, i když třeba upřímnou snahou pokoušejí překonat sami sebe, většinou se paradoxně právě tomu vzdalují. Je to i případ Cemetery Junction. Gervaisův a Merchantův talent na cynický a skrz naskrz zlý humor tu ale funguje i mimo žánr komedie, což je zásadní. Samotný příběh o vzpouře slušńáka a zklidnění rebela je možná trochu jednoduchý, ale skýtá potřebné emoce. Proč ne. Přinejmenším je pozitivní, že si režisérské duo vychutnává možnost pomalého vyprávění a odmítá pouze na celovečerní stopáži uspokojovat fanoušky. 3 a 1/2 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kombinace normálního příběhu normálních lidí z anglického prdelákova s brutálním humorem dvojice Gervais/Merchant (kterého ale není ani zdaleka tolik, kolik bych čekal) mi sedla úplně přesně. V tom filmu asi nenajdete nic, co byste nevidělůi jinde, ale ani potom to není klišé. A momenty, kdy se Merchant s knírem pustí do plesové konverzace, nebo kdy Fiennes na plese oceňuje odcházejícího starého pojišťováka, stojí rozhodně za to. Pro mně lehce nadhodnocených pět hvězd s vírou, že tihle dva cynici vymyslí časem ještě něco lepšího. BTW, Felicity Jones je tady naprosto boží. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Podle tvůrců snímku Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta vznikl námět snímku podle skladby „Thunder Road“ od Bruce Springsteena. (ČSFD)
  • Pracovní verze filmu měla název "The Men at the Pru". Na "Cemetery Junction" ho změnil Ricky Gervais až před samotným natáčením podle výběru lokace. (don corleone)
  • Všechny noční záběry byly natočeny v průběhu dne. (ČSFD)

Reklama

Reklama