Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (607)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct. Kdyby se jednalo o samostatný animák, který by ještě ke všemu nebyl od Pixaru, šlo by se s hodnocením nahoru. Bohužel v reálu působí Univerzita pro příšerky tak nějak bez větších nápadů, jakoby se Pixar nakláněl více k dětem a přestal tahat do dětského světa dospělé. Zábava na večer je to bezesporu dobrá, bohužel jsem ale čekal víc. 6/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rád jsem se do toho světa vrátil. Dětské verze Mikea a Sullyho jsou pořád zábavné a zápletka týkající se studijí není špatná. Trefování se do nerdů, spolků a tak už tu sice bylo tolikrát, že se to ani nedá spočítat, ale tvůrci tím rozhodně nic nekazí. Konec, který se nese ve stylu "univerzita je vlastně k ničemu" je docela zábavný a předkládá dětem celkem neotřelé poselství o tom, že není nad to začít od kybíku. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Daniel Gerson, Robert L. Baird, Dan Scanlon | Hudba: Randy Newman | Produkcia: Kori Rae | Distribúcia: Walt Disney | Štúdio: Walt Disney, Pixar | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 724,389,136 $ || Veľmi príjemný prequel k 12 rokov starému, stále vďačnému materiálu. Nové postavy super, hlavne neskutočne odporná ďekanka. Scenár pútavý až do poslednej chvíľe. Chýba tomu len to výnimočné korenie, ktoré od Pixaru pre mňa obsahuje len Ratatouille a Toy Story 3. Ako bonus ale potešil malý krátkometrák o dvoch dáždnikoch pred hlavným filmom :-) 84% | Videno v Ster Century Cinemas, Košice, 7.2013 | ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Námet vrátiť hlavnú dvojku na univerzitu bol v skutku zaujímavý a dostatočne výživný. Prvých 40 minút sa bavíte, návrat do starších čias pôsobí fajn a užijete si hlavné duo, aj kamošov so skvelou animáciou. Potom zistíte, že Monsters University pôsobia dokonca ako iný žánrový film - vysokoškolská komédia. Sú tu rôzne spolky, pravidlá, archetypy z vysokej školy. Najmä snaživci a flákači zosobnení na hlavnú dvojicu a ďalšiu hodinu sa pozeráte na sled scénok, ktoré testujú ich možnosti a smerujú k priateľstvu. Je to kvalitná variácia, ale musíte mať kopu skúsenosti či napozeraných filmov, aby ste ich ocenili. Plne prístupná verzia ukazuje vnímanie rodinnej zábavy v Pixare - menšie deti sú radi, že hrdinovia sú späť, tínendžeri a ich rodičia si užijú skvelé gagy z univerzity. Obmieňanie tém zo študentského života je funkčné a na pomery animáku aj nečakané. Lepšie než Monsters a.s. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, rehotal som sa v kine viac ako tie malé deti. A nehanbím sa za to. Mosnters mám rád a prvý animák bol veľmi, veľmi dobrý a práve preto som sa bál, že tento už nedosiahne kvalitu svojho predchodcu. Ale, opak je pravdou. Monsters University je stále rovnako zábavný, štýlový, nápaditý a navyše ako prequel pekne obohacuje prvý film. 89% - 4* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 268,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 743,6 mil. (NIRO)
  • Na mejdanu hraje „Roar“ od Axwell & Sebastian Ingrosso. (SONY_)
  • Vstupní brána do univerzity příšerek odpovídá bráně na univerzitu Harvard. (ledofredo)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama