Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (607)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Nemůžu si pomoci, ale tento prequel mě bavil ještě o něco víc než původní snímek Příšerky s.r.o. Mike zde měl více prostoru a se Sullym ještě zpočátku neměli tak kamarádský vztah. Dějově mě to bavilo hned od začátku. Prostě ten námět, kdy se příšerky učí strašit na té univerzitě byl super. Animace byla opět úchvatná, sem tam jsem se zasmál, mělo to tu správnou dobrodružnou výplň. Jsem zvědav na ten nový seriál z r. 2021, ale dle reakcí to asi už nebude ono, uvidíme. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tak mi tak přijde, že nám ty Pixarovky v poslední době ztratily duši. Jasně, druhé Příšerky jsou řemeslně zvládnuté skvěle, ale je to hrozná rutina bez jakékoliv přidané hodnoty. Tam, kde se dříve sázelo na odkazy a slovní humor (neříkám, že tady není vůbec), nyní převládá humor situační, aby se film co nejvíce zamlouval dětem. Je to příjemná jednohubka, ale to je pro mě na Pixar prostě málo. Přijde mi, že dříve chtěly Pixarovky i něco říct, teď už jim jde jen o to, aby se líbily a hlavně vydělaly. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, rehotal som sa v kine viac ako tie malé deti. A nehanbím sa za to. Mosnters mám rád a prvý animák bol veľmi, veľmi dobrý a práve preto som sa bál, že tento už nedosiahne kvalitu svojho predchodcu. Ale, opak je pravdou. Monsters University je stále rovnako zábavný, štýlový, nápaditý a navyše ako prequel pekne obohacuje prvý film. 89% - 4* ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem něják začala zjišťovat, že se mi animáky nelíbí tolik jako kdysi, na Univerzitu pro příšerky jsem se však těšila, už jen proto, že se mi líbil původní film. No a musím říct, že jsem nebyla překvapená, ani zklamaná. Pro mě asi nejlepší animák roku, kde jsem se slušně pobavila a nenudila jsem se ani chvilku. 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Námet vrátiť hlavnú dvojku na univerzitu bol v skutku zaujímavý a dostatočne výživný. Prvých 40 minút sa bavíte, návrat do starších čias pôsobí fajn a užijete si hlavné duo, aj kamošov so skvelou animáciou. Potom zistíte, že Monsters University pôsobia dokonca ako iný žánrový film - vysokoškolská komédia. Sú tu rôzne spolky, pravidlá, archetypy z vysokej školy. Najmä snaživci a flákači zosobnení na hlavnú dvojicu a ďalšiu hodinu sa pozeráte na sled scénok, ktoré testujú ich možnosti a smerujú k priateľstvu. Je to kvalitná variácia, ale musíte mať kopu skúsenosti či napozeraných filmov, aby ste ich ocenili. Plne prístupná verzia ukazuje vnímanie rodinnej zábavy v Pixare - menšie deti sú radi, že hrdinovia sú späť, tínendžeri a ich rodičia si užijú skvelé gagy z univerzity. Obmieňanie tém zo študentského života je funkčné a na pomery animáku aj nečakané. Lepšie než Monsters a.s. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Prednášková miestnosť profesora Knighta (Alfred Molina) nesie označenie A113. Rovnako bola označená aj trieda na škole CalArts, ktorú okrem iných navštevovali aj John Lasseter a Brad Bird. Tento odkaz je možné nájsť v každom filme štúdia Pixar. (Dado)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2013 v londýnském kině BFI Southbank. (Varan)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama