Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (1 280)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

X-MEN mám rád a vždy jsem se pobavil. U Wolverina jsem se nudil, děsně nudil. Počkám ještě na BLU RAY, otevřu si portské víno a kouknu ještě jednou a možná, že mne holywoodské efekty ohromí. .......Viděl jsem včera 20.11.2013 na BLU RAY, zvuk DTS, CZ DAB. dal jsem si portské a díky hollywoodským efektům dávám místo ODPADU, 40%. Obsahově, ale film stál za hovno. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

I povstal znukleovaný Worvalín a pravil: ,,načti si všechny ty komicky, jinak budeš mimo misku!" Však Kulyk neuposlechl briskně, ba naopak, zamyslel se s prstem v nose natolik, až si nehtovým lůžkem polaskal zrakový nerv, i takto mu odvětil: ,,neser a baf mě, šašku! Chci si jen tak polehávat a trávit to vaše pitomování po plátně." Spokojen byl gentleman, jenž rodovým jménem Kulyksson se zove. A to natolik prý, jak se traduje, že kdyby se ku konci dílo neproměnilo v nelogickou píčovinu, i čtvrtým hudlanem by jej po líci poceloval. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Za mých studií na SOU hornickém, kdy válka ještě nezteplala, jsme se pravidelně účastnili branných kurzů. Zde jsme získali cenné instrukce, jak přežít jaderný výbuch v jeho epicentru pouze v pláštěnce a s balíkem IPCHO (pro ty později potracené - Individuální protichemická ochrana). Běhali jsme jako čuráci v plynové masce a igelitovými sáčky utaženými gumami od zavařeniny na končetinách, dokud jsme neměli dušnost a opruzené xichty a při výkřiku instruktora "BUM" jsme vyděšeně lehali patami k výbuchu. No jo, no, jediným homixem tehdy byly Otazníky detektiva Štiky a nikdo tedy neměl ani tušení, že se sto metrů od Nagasaki stačí přikrýt kanálovým poklopem, kapku pohrdat radiačním spadem, a ťaman se v pohodě dožije devadesáti a stihne založit i nějakou tu Macušitu, aby pak mohl Rosomráky nutit pravidelně se koupat, stříhat, holit a chodit na pedikůru. Každopádně, až na těch pár nepodstatných pičovin jde o veskrze zábavnou záležitost, po které vám na rozdíl od všech těch Homothorů, Spajdrgejů a Superbukvic nevyraší akné a nezačnou se viklat horní jedničky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Od druhého Wolverina jsem dostal přesně to, co jsem očekával a co jsem chtěl vidět. Chtěl sem vidět, jak se Logan dostane do Japonska mezi komunitu na oko velmi tradicionálních postaviček. Těch je zde dostatek na to, aby záhy po jeho příletu rozpoutaly klasické japonské martial-arts peklo, oživily samurajské, ninjovské a mega-technologické dovednosti, Logana oblíkly do tradičního Yakuzáckého "plesového" obleku a učinily mu pár šrámů na těle. Ten, jak je jeho zvykem, se tradičně už po svém nasere, zjistí, že všechno kolem je jen zkorumpovaná, chladná chátra bažící po penězích a rozpoutá svoje osobní peklo, kde nejdřívě ztrácí trochu v soubojích dech, ale potom co nabere plnou sílu je již (skoro) k nezastavení a vykydlí takovou dobrou stovku bodyguardů, samurajů, ninjů apod. Kvalitní jsou i další postavy, japonečky potěší, cosi budeme namlouvat. Akce je sice sestříhaná, naprosto "odkrvená" pro možnost nízkého ratingu pro přístupnost, ale co ... i tak je to super. Málo dnešních mladých diváků ocení asi tak vysoko účast legendy akčních japonských filmů, mistra "Henryho" Sanady (např. klasika promítaná i v komunistických kinech Šógunovy Ninjové (1980) ). Sanada Henry se Loganovi postaví se samurajským mečem v úžasné scéně nočního duelu za dešťové sprchy v přítmí v modrém filtru (že by vliv klasik z Hong Kongu?)... Tuto scénu beru osobně za nejlepší a v akčním filmu tohoto typu nejhodnotnější. Konečně abych uzavřel výčet pro mne bombastických stránek tohoto filmu. Je to prostě pecka, Wolverina jako comixovou postavu mám po Hulkovi nejradši, již první díl se mi líbil fakt hodně a protože jsem prostě zaměřenej na ten východ a martial arts filmy, dávám plnej počet a hotovo. Mohl bychse tady rozplývat ještě další A4 textu,ale je to zbytečné. Tenhle film mi maximálně sedl a mám ho rád... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

"Vždycky jsme se starali jen o náš film, který stojí na vlastních nohách. Loganova cesta tak ve Wolverineovi dospěje k jasnému konci," hlásal ještě před měsícem režisér James Mangold. V tu dobu bylo ale dávno jasné, že něco takového nehrozí, a teď konečně známe pravdu. A tou je, že si Wolvie střihl další víceméně zbytečnou štaci, která neviděla samostatnost ani v japonského rychlíku. Příjemně komorní eastwoodovska totiž pozvolna krystalizuje v plochou comicsovou báchorku, která víc než co jiného slouží jako dovětek ke třetím X-Menům. Logan se tu celou dobu vyrovnává se skonem Jean Grey a mezitím pokrájí pár jakuzáků, což v tom lepším případě znamená slušnou, avšak skrz naskrz PG-čkovou akci. V tom horším pak musí člověk přetrpět naprosto tragické finále, ze kterého navíc zmizela ta nejočekávanější bitka (Mangold ji slibuje až na blůčku v eRku - fail!), pročež musí dojmy zachraňovat až avizovaný potitulkový comeback. Ten naopak ale ještě víc potvrzuje, že je Wolverine jen nedůležitou předehrou před Days of Future Past, která bude brzy známá pod přízviskem Quantum of Solace x-menovské série. Je to koukatelná comicsová jednohubka? Ano. Pořádná Loganova sólovka z toho ale není ani na podruhé, tak doufejme, že se jí vůbec někdy dočkáme. Jackman tu roli totiž nemůže hrát věčně. (6/10) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Ačkoliv tvůrci hrdě prohlašují, že film nemá nic společného s nepopulárním snímkem X-Men Origins: Wolverine (2009), není to pravda. V závěru, kdy je hlavní hrdina v deliriu, se mu hlavou proženou vzpomínky na jeho lásky a kromě Jean (Famke Janssen) a Mariko (Tao Okamoto) zazní i jméno Kayla (Lynn Collins), což je hlavní postava zmíněného snímku. (PanTumnus)
  • Když příjde Wolverine (Hugh Jackman) za ministrem spravedlnosti (Brian Tee) do hotelu, tak mu řekne, že má deset slov na to, aby mu prozradil, kde je Mariko (Tao Okamoto). Jeho odpověď „nemáš ani tušení co mi tu chceš,“ má sedm slov, ale Yukio (Rila Fukushima) řekne, že to bylo devět slov. (Duoscop)
  • Jde o první příběh se série X-Men, který se odehrává v době natočení snímku. Všechny předchozí zobrazovaly minulost nebo budoucnost. (romajz15)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama