Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Může láska k dětem překročit meze zákona? JUDr. František Kroupa (Josef Kemr) převezme funkci předsedy civilního soudu po kolegovi, jenž odchází do důchodu. Jeho pracovní náplní je ponejvíce soudit manželské páry, které se rozvádějí a dohadují se kvůli výživnému, přičemž úplně nejméně se starají o blaho svých dětí. S novým místem „zdědí“ Kroupa i pohlednou sekretářku Zdenku Míkovou (Jiřina Bohdalová). Pohledná, avšak svérázná mladá žena se Kroupovi zalíbí. Jeho pokusy o dvoření jsou však čas od času nahlodávány podivnými událostmi. Jednou na náměstí potká Kroupa Zdenku, přestrojenou za šedivou babičku o holi, jindy ji spatří v samoobsluze krást konzervy. Dívka jej na vysvětlenou zavede do vesnice za Prahou, kde bydlí spolu s otcem, smečkou psů a čtyřmi malými dětmi, které nemůže z běžného platu uživit. To pravé zděšení však Kroupu čeká, když zjistí, že Zdenka v přestrojení tyto děti unesla právě z rozvrácených rodin a s pomocí padělaných dokladů je adoptovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

#47 

všechny recenze uživatele

Budiž ke cti televize Barrandov, že nás občas oblaží něčím kvalitnějším než šílenými telenovelami ze všech koutů světa a zašmátrá v našem archivu. Tato možná spíš tragi-komedie je vcelku slušná a i přes notnou porci neréálnosti která nejvíc bije do oči při soudním procesu, se na to opravdu dá celkem v pohodě dívat. Nejlepší na tom byl ale J. Moučka s vizáží alá Ota Šik (což je samozřejmě pouze moje osobní chorobná fantazie :-)). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá brát jako komedie a ani né jako moralita. Źenská se stará o pět dětí to je v pořádku, ale to že je unesla je už jiný kafe. Sekretářka od soudu poznává případy , kdy evidentně rodiče o děti nestojí a tak zfalšuje dokumenty a děti jednoduše unese. Rodiče dětí to nák zvlášt netrápí a jsou vlastně i rádi , že se jich zbavili a nemusejí je živit. Policie samozřejmě pátrá, ale taky i pan soudce, který pak sekretářku odhalí, ale snaží se jí pomoc. Ona se jde teda přiznat a pak je tu soud. To už je ,ale opravdu fraška na entou. Za únos jí hrozí rok vězení, vzhledem k tomu, že je to pětinásobný únos tak 5 roků (naprosto směšné). To že je schledaná vinnou je jasné, ale dostává pouze 1000 kč pokuty (jak absurdní), Lidi jasají nebot z morálního hlediska konala dobro, ale takhle to prostě nejde jen tak unést dítě. Na můj vkus příliš vážný téma na komedie. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Malý skvost mezi zapomenutými komediemi. Především první část je plná krásných scén, kde se ukazuje, jak si krásně pozdější chalupáři Kemr s Bohdalkou rozuměli. Všichni ostatní herci jen hezky doplňují tento ústřední a neodolatelný pár. A je zde také geniální scéna pana Vosky, kdy čte pasáž z Bible. Vskutku radost pohledět. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Věčné téma adopce nechtěných dětí, tentokrát vyřešené neobvyklým způsobem - únosy ohrožených dětí do klidného prostředí venkova, kde o ně pečuje láskyplně soudní zapisovatelka Jiřina Bohdalová se svým otčímem Zdeňkem Kryzánkem. Do toho vstupuje jako vždy a všude dobrácký Josef Kemr coby soudce, kterému se zjevila nepříjemná a přesto příjemná pravda o své sekretářce... Film jsem snad vůbec neviděl, výkony herců jsou moc pěkné. Prostě Otto Zelenka se nezapře a režie Františka Filipa jakbysmet. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naivní a absolutně nerealistický film, zvlášť co se týče jeho nadmíru zidealizovaného závěru. Ale i tak to nebylo nejhorší, Bohdalová, Kemr i Zázvorková jako již tradičně výborní. Střídal se tu humor se sociálním dramatem. Výraz "lehkovážná kurvička" mě docela šokoval, nikdy bych si nepomyslel, že něco takového zaslechnu ve filmu z 60. let. Slabý průměr 50%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo v Borodíne pri meste Tábor. (dyfur)
  • Filmový debut Daniely Šrajerové. (M.B)

Reklama

Reklama