Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 245)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Povětšinou trapná vykrádačka Sexu ve městě a dalších amerických žánrovek. Nefunkční postavy, nepřesvědčivý vývin charakterů i děje a vykonstruovaný konec. A okaté moralizování by mělo u jakéhokoli zahraničního filmu automaticky odpad, ale protože je to naše, tak se všechny tyhle věci s grácií přehlíží. Maximálně dvě hvězdy. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ženy v harašení, další vztahová komedie přesně mířící na své vieweghovskými čajíčky odkojené publikum. Stejně jako Líbáš jako Bůh se netají přítulností k nevěrám, sexuálním eskapádám všech generací a slabým mužským postavám. Na film nahlížíme hédonistickou životní optikou hlavní postavy, uberšik babičky, (výtečná, nepřehrávající Balzerová), která je českou verzí mužsky živočišné Samanthy ze Sexu ve městě, až na to, že je tak trochu ekonomická pijavice. Paradoxně jde o jedinou funkční a komplexní postavu, zatímco chování zbytku osazenstva jako by pouze otrocky naplňovalo režisérovy erotické fantazie, od sexu s černoškou až po .... Vzhledem k solidní herecké práci a řemeslnému standardu Vejdělkovo dílko vysloveně neuráží (až na záběry z manželské poradny- proč české filmy dělají z jakýchkoli psychologů a pacientů psychopaty?), jen je mi prostě tenhle typ "dělání humoru" a vidění světa dokonale cizí- romantický či komediální náboj nula celá nula. Cílovou skupinu nicméně uspokojí, navzdory tomu, že tento navenek "estrogenový" film je samý testosteron. 45% P.S. Komunikační kanál kadeřnic JE geniálním marketingovým tahem. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Milé a svieže české prekvapenie, od ktorého som absolutne nič nečakala. Eliška Balzerová prekvapila zjavom, optimizmom a všetko, čo zo seba dala, pôsobilo celkom prirodzene. Je ťahúňom celého filmu. Aj keď sa sem tam pritrafil nejaký trápnejší dialóg, filmu ako celku to veľmi neuškodilo. Geniálnu scénku v rakve si budem pamätať ešte dlho. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Můj upřímný obdiv lidem jako je Vilma. Ve svém věku mají neuvěřitelný šmrnc, nadhled a vyzařuje z nich obrovská, pozitivní energie. Nebojí se být otevření a dokáží si život užít naplno a bez přetvářky. Taková byla ona. Balzerce tahle role sedla a já jsem si hlavně díky ní prožila příjemných 112 minut pohody a úsměv na tváři mám doteď. Nehynoucí čest a slávu přeji režiséru a scénáristovi Jiřímu Vejdělkovi, který dokázal svým postavám dát nejen tolik svěží a nevtíravý humor, ale i citlivou dramatickou linku. Jen tak dál! Veronika a Vojtěch byli taková dvě sluníčka. Jirka Macháček klasicky nezklamal a jeho šipku do stanu jsem ohodnotila plným počtem bodů. A taky jsem byla překvapená, jak na mě ve své roli novináře, mile a příjemně zapůsobil telenovelácký Roman Zach. Na závěr se rozloučím Vilminou hláškou, takovým malým poučením pro ženy "Nikdy nepodceňuj IQ svý frndy ! " ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuji, kdy jsem o "nové, svěží komedii s úžasnou Eliškou Balzerovou" slyšel poprvé - bylo to v rádiu někde kousek za Zlínem, a nejdůležitější představitelka mluvila o tom jaký je ten Jiří skvělý chlapík a jak byla ta práce úžasná a obohacující atd. ... Varující, že?:) Následovala nebývalá mediální masáž a před paní Vilmou nebylo úniku. Nicméně já statečně unikal jako francouzská armáda;) Po pár letech vášně vychladly a mně nezbývá než (opět) konstatovat, že máme nepřeberné množství pohledných hereček, a že to nebyl až takový nezávazný, lechtivý, "pro každého" teror jako jsem čekal. Sice je tam "vše", co má správný film pro manželské a jiné páry mít, aby se stal nejnavštěvovanějším titulem roku, a originality tedy moc nepobral, ale vedle "české Samanthy" povinně trousící laciné lascivní hlášky a "objevování umění užívat si a být svobodná" tu jsou až překvapivě lidské momenty, které by bez zde přítomných (velmi dobrých) hereček prostě nefungovaly. Vilmina samozřejmá prostituce (donuťte mě to nazývat jinak) a kurvičkovsko-blbkovské chování Laury mě sice nikdy nepřestanou štvát, ale i tak vidím Ženy V Pokušení jako podstatně menší zlo než Poledňákovic výplachy. A dokonce se možná někdy, za pár (nebo spíš dva až tři páry) let podívám znova. Takže kolik dát? Je to dobrý film? V jistém slova smyslu ano... ale díky Vilmě a Lauře mám jakýsi blok hodnotit nějak výrazně pozitivně. 60% bude slušný kompromis - nakonec stejně jsem kdysi dal i Románu Pro Ženy;) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • K filmu vznikla i skladba „Slunce v duši“ od skupiny Nightwork. Vznikl i klip se záběry z filmu, ale samotná píseň ve filmu nezazní. Skladbu později zpíval Vojtěch Dyk na koncertech kapely Nightwork, ale zajimavostí je, že píseň nepatří k postavě, kterou ve film hrál on, ale Jiří Macháček. (JUK_JANA)
  • Tento snímek za první víkend v českých kinech vydělal neuvěřitelných 12,1 miliónů korun. Za zmínku stojí, že následující víkend tržby filmu klesly o pouhých 8 %. (pavlikv)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama