Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velká nadšenost! O tomhle snímku jsem dlouho nevěděl a budu citovat větu, kterou jsem řekl po shlédnutí Magic Mike: "Áchjo, škoda, že něco takového není také v provedení pro pány." NO A HLE! Objevilo se Varieté. Pánové (a myslím, že i některé dámy) budou bez sebe. Děj sice jednoduchý, ale účinný. Christině Aguileře smekám obrovskou poklonu a to jak za pěvecký a taneční výkon, tak i za ten herecký. Sakra to je ale kus ženský! No nebudu se tu dále rozplývat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Christinu Aguileru bezmezně miluju. Její osobnost, hlas, projev, songy, texty. Burlesque možná je typickým muzikálem s klasickým schématem "o nalezení štěstí a zasloužení dostat se na vrchol" a všemi těmi klišé. Má ale natolik skvělé obsazení, scénář a především také hudbu, že v tomto případě mu to klidně všechno prominu. Dokonce i Christinino herectví vyznívá velmi přirozeně a její vztah s Camem Gigandetem, o němž jsem předpokládala, že bude zpracován tuctovým způsobem, mi díky všemu tomu jejich laškování, vtípkům i dialogům přišel zábavný a osvěžující. Při scéně, kdy Kristen Bell zlomyslně vyhodí playbackovou aparaturu a těší z toho, jak se Ali ztrapní, mě mrazilo. Ten Christinin nástup na scénu je fenomenální!:) Také se mi líbilo, že v roli, kdy se z holky z malého městečka stane hvězda, dokázala Christina ukázat jak tu počáteční nezkušenost své postavy Ali, tak zároveň v ní byla vidět pěvecká i taneční suverenita a sebevědomí jí, coby Christiny Aguilery, malé ženy s velkým hlasem. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Od tohodle typu filmu se nedá očekávát víc, než velká show a to také předvedl, nic víc, nic míň. Nelze zde hledat silný příběh, s velkou zápletkou a dramatické herecké výkony. Je to prostě film na odreagování, který se bude rozhodně líbit nejen fanouškům Cher a Christiny Aguilery, ale také kdo má rád taneční a hudební filmy. Rozhodně musím zmínit, že mě hodně překvapila Cher, která tu roli odehrála přirozeně, hrála snad jen očima a její ztvárnění písně You haven´t seen the last of me, mě fakt ohromilo. Abych se dostala k hlavní roli Ali, Christina zvládla celkem slušně zahrát, skvěle zazpívat, což je jasný, ale pořád se pozastavuju nad tim, jaký má hlasovej rozsah a barvu hlasu, to je prostě úžasný... Oba herci dodávali příběhu vtip a švih. Kristen Bell pro změnu skvěle ztvárnila mrchu, takže v tomhle filmu mi asi nic nechybělo. Byly zde samozřejmě slabé dějové linie, jako je prodej baru, omýlaný stále dokola, zlom co se týče vypnutí playbacku, kdy mohla Ali konečně ukázat co v ní vjezí a také část s Marcusem nebo Jackem. Varieté mělo všechno, co bych od takového typu filmu čekala - skvělou taneční choreografii, krásné písničky, úžasné kostýmy, sympatické herce, celkem svižný děj a předvídatelný závěr. Bylo to takové třpytivé, jako celé Burlesque. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Minulý rok to byl Nine, letos je to Burlesque, který vyhrává (dodatečně) titul o nejvíc sexy film roku. A právem. Od tohohle muzikálu jsem moc nečekal, jednou jsem viděl trailer a řekl jsem si, že to nevypadá špatně, ale taky to nebyla žádná pecka, na kterou bych se fakt těšil. Nicméně po zhlédnutí tohoto muzikálu musím říct, že jsem se tak trochu spletl. Ono to nejen že "nevypadá špatně", ono to je opravdu dost slušné! Ano, má to sice své hranice (originalitu byste zde těžko hledali, stejně jako nějakou hlubší motivaci postavy Christiny Aguilery, proč že vlastně chce tak moc tančit), ale jinak nemám výtek. A to já, jako chlap, jsem to měl s tímhle filmem těžké. A proč? Nevěděl jsem, kam dřív s očima. Jestli se mám spíše zaměřit na Christinu, či na sexy Kirsten, nebo na dalších asi deset spoře oděných sexy tanečnic. Prostě, opravdu je na co se dívat. No a Cher… plakáty k filmu sice praví "potřebujete legendu, aby vznikla hvězda", ale já říkám, "potřebujete Aguileru, abyste pochopili, že Cher je stále paní zpěvačka" (a tímhle nechci naznačit, že by Christina nějak zaostávala, ale když zpívala ona a pak nastoupila Cher, rozdíl by přímo hmatatelný). Takže jsem rád, že Burlesque není tak špatný film, jaký byste očekávali podle některých zdejších komentářů. Já jsem spokojený a dávám tomuto filmu čistých 80 %. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Stačí vědět, že tu hrají Aguilera a plastika Cher - a skepse je na místě. Kupodivu obě nepodávají tak katastrofické výkony. Co se zpěvu týká, je naprosto nepopiratelné, že Aguilera má dobrý hlasový fond, ale ve výsledku je to na škodu. Když totiž vesnická nicka spustí v klubu, (lustry se chvějí), působí to v rámci příběhu hodně nevěrohodně. Varieté hodně těží z Chicaga. Ale kde se Roxie postupně propracovávala na vrchol, tak tady se Ali vyšvihne hned. Gradace je tedy mizerná, oba songy (jeden nominovaný, druhý Zlatý Glóbus vyhrál) jsou naprosto průměrné. Nejlepší je finální číslo, které má konečně potřebný švih, energii a drive./// Naprosto naivní je dějová linka s barmanem. Ten si s Ali povídá jeden večer a pak ji celej starostlivej přináší zpátky do domu, aby chudinka nezmokla a měla kde bydlet. Nehledě na to, že prsatá bloncka je sirotek a na celém širém světě nemá nikoho./// Tucci je poměrně nevýrazný a mohl z role gaye vytřískat víc, ale nebudeme si lhát do kapsy, všichni víme, na kom stála propagace filmu./// Kde si Moulin Rouge chytře půjčoval známé písničky (Diamonds are a girl's best friend) a dával jim atraktivní formu a interprety, tak Varieté nabízí jen tanec, s nepřitažlivou choreografií. Kostýmy byly dráždivé, de facto však ošklivé, ale mé oko potěšil E. Dane alias dr. Sloan z Chirurgů, byť tam byl vlastně úplně zbytečně, nikam film neposunul./// Po Nine se jedná o další průměrnost, s muzikály to vzdávám. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Píseň "You Haven't Seen The Last Of Me" od Diane Warren byla v roce 2011 oceněna Zlatým Gobém. Skladba však nebyla nominována na Oscara, což Cher komentovala slovy, že by píseň by si nominaci vysloužila jen v případě, kdyby ji nezpívala ona. (Exos)
  • Režisér Steve Antin dostal nápad na tento film při sledování výkonu Christiny Aguilery hostující jako vokalistky při vystoupení kapely Pussy Cat Dolls v roce 2002. (oje)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama