Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejzábavnější služební cesta všech dob je teď ještě bláznivější, protože přináší více divokých scén, šílených výstřelků a neskutečné legrace! Ed Helms (Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku) a John C. Reilly (Bratři z donucení) vévodí hvězdnému obsazení komedie, která ukazuje, co se může stát… když se pojišťováci utrhnou ze řetězu! Nesmělý Tim Lippe (Helms) vyráží do “velkoměsta” Cedar Rapids na důležitou konferenci, kde mu k jeho smůle zkříží cestu zkušený vymetač večírků (Reilly). Netrvá moc dlouho a Tim už se domáhá vstupu na party, nahý se koupe v hotelovém bazénu a podléhá kouzlu svůdné mámy od dětí. Jestli Tim tenhle víkend přežije, jeho život nikdy nebude jako dřív! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

VasaX 

všechny recenze uživatele

krátká hodina dvacet pět, na dnešní poměry o chvíli pod průměrem, zato poměrně nabitá. Po pravdě čekal jsem něco horšího a nudnějšího a dost jsem vsázel na Reillyho (v čemž jsem se nezklamal), ale opak byl pravdou. Cedar rapids je taková Pařba ve Vegas (blízká úletem ze všedního života při nevšední příležitosti, tak Edem Helmsem v podobné roli) v podání celoročně životem ušlápnutých pojišťováků. A tahle jejich konvence je malé zpestření v celém dlouhém roce, do které někteří vkládají přehnané naděje, a jiní zase doufají v nevšední zážitky se starými známými. Občas má svá nudná místa, nebo spíše hluché přechody mezi dějem, ale jinak je to pohodička, ve správném tempu a s dobrým humorem. Tohle ale může být kámen úrazu pro lidi, kteří očekávají komedii a s ní bžundu, švandu, řachárnu a jiné veselé fiškuntálie kvůli kterým funguje 95% scénáře. Tady je to tak trochu jinak a to může leckomu pokazit očekávání. "Rok 2011, týpek z Vegas a Bankoku", aniž by nevzbudilo podezření to, že s Johnem C Reillym to asi nebude takové jak s Bradleyem Cooperem... A i když tady vidím samé zklamání a kritiku, musím se postavit do opozice a říci že Cedar Rapids je opravdu dobrý kousek, kde i maličké cameo Nicholsona potěší (i když jak koukám ani na CSFD ani na IMDB není uvedený), stejně jak jako stárnoucí Sigourney Weaver. říkám - Cedar Rapids za těch 85 minut stojí. Ale doporučovat nebudu, protože je to takový specifický druh komedie, který prostě může něčí očekávání dost zklamat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak u nás kdysi zazvonil pojišťovák. Mně bylo asi osm, bylo léto a zrovna jsme malovali obývák. Otevřít šel táta, chvíli byly slyšet kecy pojišťováka o tom, jak nám přišel vyřešit situaci, až ho táta přerušil "jestli nám chceš pomoct, tady v kýblu je štětka navíc, jinak se seber a táhni do prdele." A protože to zrovna nebyl bourák kalibru Eda Helmse, tak se vážně sebral a šel. V tomhle filmu je s pojišťovákama určitě větší sranda, ale ani samice Anne Heche nezamaskuje fakt, že žila byla Pařba ve Vegas a ta měla spóóóustu dětí... ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Mám rád takéto malé filmy vsadené do podobného prostredia, ale marketovať to priamo ako komédiu bol omyl, lebo som si k Cedar Rapids aj sadal s očakávaním komédie a dostal som stredne úsmevnú feel-good-slash-rediscover-your-youth dramedy, alebo čo to je vlastne za mix. Ed Helms tu hádam zase len hrá Andyho Bernarda, akurát že asi tak desať rokov po Office, keď sa rutinou prepadne do konformity a musí sa znovu otriasť, no to isté by potreboval i samotný film. Páčil sa mi vizuál, ktorý zvýrazňoval jeseň a jej paletu, páčil sa mi ten malomestský poisťovácky mikrokozmos, ale nepáčilo sa mi, že z neho Arteta nič zaujímavé nevyťažil, keď sa mu núkali neraz možnosti. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie vymykající se běžným klišé. Hrají většinou neatraktivní postavy (podobnost s anglickými filmy), jedná se o neromantiku a nemladé lidi. Co se týče děje nebo zápletky, tak ta taky není úplně obvyklá. Tento film se dle mého názoru bude více líbit dospělým než mladým (většinou těm bez závratných životních zkušeností a bez zkušeností s pracovním poměrem). Dospělí, zaměstnaní lidé, pochopí více mezilidské vztahy, snad trochu specifický humor. Já jsem se bavil opravdu velmi. Poslední třetina sice trochu upadla do průměru, ale to mě od mého hodnocení neodradilo. Já si snad ani nemůžu představit vyšší hodnocení, když vidím, jak je zde hodnocena bezduchá komedie "Pařba ve Vegas" a například (a to už jsem jednou psal) velice vydařená nejen komedie "Šest pohřbů a jedna svatba" byla ohodnocena podstatně hůř. Asi jsem já ten špatný, nechápající nebo tápající, ale mě velmi bavila přeměna naivního outsidera v pařícího (chlastajícího, fetujícího) jedince, který na základě víkendových zkušeností uměl dát svému životu ten správný směr. Ve filmu je tolik pasáží, tolik scén, tolik dobrodružství, že se skutečně ptám, kde jsou ti, co to chápou stejně jako já. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ikdyž Helms hraje ještě většího losera než v Hangover (a už to opravdu není tak vtipné) a Weaver je na plátně dohromady tak 50 sekund, tak se z Cedar Rapids nakonec vyklubal celkem milý filmek, který táhne usilovně hláškující Reilly. Ale kdyby dostal ve filmu větší prostor rozbor vtahu Heche-Helms, byl bych asi taky spokojenější. 5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • V meste Cedar Rapids sa narodil napríklad Elijah Wood, známy ako Frodo z trilógie Pán Prsteňov. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama