Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Diskuze

GreenK

GreenK (hodnocení, recenze)

Napřed jsem viděl tuto pohádku a pak jsem se kouknul i na ruskou verzi pohádky (natočeno o 3 roky dříve) https://www.csfd.cz/film/259597-olimpius-inferno/komentare/

Ta ruská verze mi přišla lepší a blíže pravdě (o trošku), obojí tak za 3,4*

V tomto snímku je Gruzie vykreslena jako chudáček, zapomněli ale zmínit, že tamní prezident se dostal k moci při barevné revoluci a konflikt rozpoutal bombardováním "hlavního" města v Osetii. Zato ale vidíme ruské stíhačky bombardovat svatbu a vlastně hlavně civily... Kdyby to bylo vážně takto bláznivé, propíral by se tento konflikt ještě dodneška. O tom, že civilisti trpěli z obou stran aktérů se ale asi nemá smysl bavit, to je jasné. Můj pohled.

 

PS: Musel jsem editovat kvůli špatnému odkazu a měl jsem tam jednu větu 2x.

Uživatel GreenK smazal svůj příspěvek.

Uživatel GreenK smazal svůj příspěvek.

Carlo525

Carlo525 (hodnocení, recenze)

Z mého pohledu jde o kvalitní snímek, který u nás bohužel není příliš známý, ten, kdo něco četl o Sovětech v Afghánistánu nebo čečenských válkách, ví, co dokážou Rusové, řekl bych, že autoři se ohledně brutality ze strany ruských invazních vojsk ještě drželi při zemi. Přehlídka bojové techniky je slušná, podle mě natočili za 12 mil dolarů dobrý film.

xxar3s

xxar3s (hodnocení, recenze)

tak tento film natáčal niekto s IQ < 70, odkedy je gruzínsko na balkáne?

Vojtanen

Vojtanen (hodnocení, recenze)

boha jeho..."Na Bálkanském poloostrově zuří válka mezi Ruskem a Grúzií." Nějaké sci-fi? Když se podíváte na trailer tak zjistíte, že asi jo. Buď změňte popisek nebo žánr, díky. (+I kdyby to bylo sci-fi, tak to určitě nebude na BÁlkánském poloostrově a válčit nebude GrÚzie.)

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Americký film, natočený o vojne, kde je jeden z aktérov Rusko? To už je jasné, ako to celé dopadne. Ďalší zo sionistických, propagačných filmov?

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Nemůžu se nepozastavit nad tím co je v obsahu: "Na Bálkanském poloostrově zuří válka mezi Ruskem a Grúzií" Ano ano, Balkán je historicky neklidná oblast, ale ne všechny války se odehrávaj na Balkáně. Některý můžou bejt spíš tak jako na Kavkaze.

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

renesancia reaganovskej popcornovej propagany s mňamóznym béčkovým obsadením (Dean Cain!!!)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Já řekl, že Osetii rozdělil Stalin? Ale Součástí Gruzie je J. O. od 20. let a vždy měla v jejím rámci autonomii. To jsou fakta. Co do počtu obětí, hmm, k tomu právě skutečně hodnověrná data chybí v obou případech, nevím, kde je jaký rozdíl. Oproti původně jako důvod zásahu mezinárodních sil udávaným počtem více než 10000 mrtvých byly dosud reálně řešeny případy kolem 900 úmrtí. V Kosovu navíc zločiny jednoznačně páchaly obě strany a také byli lidé z obou stran za násilnosti souzeni. V Kosovu přitom nikde nedošlo k tak otevřenému útoku vojenských sil proti civilistům, který, jak je uvedeno i v linkovaném článku, byl plánován poměrně dlouhou dobu. Radím silně, nechat stranou ideologii a představu o hodné a dobré straně, zatemňuje to úsudek. Takhle svět nefunguje.

d-fens

d-fens (hodnocení, recenze)

porovnávať Kosovo a J.Osetsko je velmi hrubá, povrchná generalizácia (počet obetí, počet utečencov, vývoj konfliktu....).... a že Gruzínsko vďačí za J.O. Stalinovi, tak to je fakt perla.... nechcem to tu historicky rozvádzať... každý má možnosť si to sám naštudovať.... sapienti sat... howgh! ;) ahoj

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Nevim, že by dvojí metr byl pro Rusy něco specifickýho, účelovost je v mezinárodní politice co existujou státy. Za to si ovšem západ může sám, jakmile posvětěj samostatnost Kosova, musej počítat s tim, že stejně se můžou zachovat jinde. Nehledě na to, že Jižní osetie patří správně do Gruzie teprve od dob Stalina, historicky to součást Gruzie není. Jo, a bombardování obydleného města salvovými raketomety rozhodně není "najmenšia príležitosť".

d-fens

d-fens (hodnocení, recenze)

postava prezidenta nemôže nijak ospravedlniť to, čo Rusi urobili.... je jasné, že využili tú najmenšiu príležitosť na to, aby svojho maličkého suseda, ktorý sa z ich pohľadu až príliš "nebezpečne" začal politicky prikláňať k Amerike, paralyzovali .... a je ruské farizejstvo rozprávať o ochrane ruských občanov mimo územia RF, keď v Čečensku tým svojim občanom na území RF dopriali takú "ochranu" akú dostali.... čečenský separatizmus tvrdo potlačili, no pri Južnom Osetsku zjavne použili iný meter.... imperialistický, pre nich tak vlastný..... a to obsadenie Abcházska je absolútne neobhájiteľné !

d-fens

d-fens (hodnocení, recenze)

to "Na Bálkanském poloostrově" by sa v obsahu snáď zišlo opraviť :) ... apropo, zdá sa že som tu jediný, kto tú vojnu berie ako agresiu Ruska.... ak by išlo o ochranu Osetov, načo obsadzovali Abcházsko? :) hold, OH v Soči sa blížia, a mať 20 km odtadiaľ hranicu s "nepriateľským" Gruzínskom by Rusákov asi zneisťovalo :D

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Akorát nemůžu tady najít ten Ruský film. Něco jako "Olympijský". Víc nevím. Ale Georgia hadra. :-)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Už asi před měsícem a půl jsem viděl nějakou reportáž z natáčení, Garcia coby Saakašvili mě fakt pobavil. Podle těch záběrů to bude opravdu těžce "nestranné", zvláště když je to něco jako "sponsored by Georgian army". Jen pro zajímavost (zvláště to aranžmá raket na konci je veselý): http://www.youtube.com/watch?v=HYJdbJNpNXY

Stromovous87

Stromovous87 (hodnocení, recenze)

Jo tak na tento film jsem taky zvědavý mohli by to vysílat společně s tím ruským :-) Něco jako Dopisy z Iwo Jimi a Vlajky naších otců :D

Reklama

Reklama