Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

5 Days of War je film, kterej na první pohled moc nezaujme. Podle názvu jsem čekal obyčejný válečný biják a dostal jsem úplně něco jiného. Dostal jsem inteligentně a hlavně hodně syrově pojatý pohled na moderní válku - tentokrát na konflikt mezi Gruzií a Ruskem. Dostala mě jak bravůrní technická stránka filmu - kamera, efekty, prostředí -, výborně obsazení herci, složení především z neznámých tváří a tak film působil hodně věrohodně, dalo by se říct až dokumentárně. Musím frknout 5*, protože jsem po celou dobu skoro nedýchal a pokud by byla možnost, určitě bych na to šel do kina! A palec hore musím dát i za hudbu, která byla krásná. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Konflikt v Gruzii hodnotit nebudu. Film je ale natocen podle typickeho kycoviteho modelu..., nesmrtelny hrdina pocas celeho filmu unika smrti a jeste se stihne zamilovat do nejvetsi kocky v oblasti:-). Chtel jsem dat hvezdicky dve, situace s predanim pametove karty u sochy Stalina mi to vsak nedovoluje. Herecke vykony velmi spatne, dialogy jeste horsi. Alespon potesi misto nataceni, protoze Gruzie se ve filmu bezne nevyskytuje a po technicke strance je film na dobre urovni. ()

Reklama

Jigy 

všechny recenze uživatele

Tvrdý válečný film. Bez okolků ukazuje jeden z přehlédnutých konfliktů nedávné doby. Krutosti a realita soudobé války a neschopnost mezinárodního společenství s tím efektivně cokoli udělat a vlastně i nezájem Západního světa, který žije olympiadou. Nikdo nemůže tvrdit, že dnes se nekonají čistky a že se válčí podle v pravidel a na Kavkaze to neplatí v žádném případě. Film mě skvěle přenesl do zoufaltví a utrpení válečných událostí a zkazila ho jen jedna americká "happy" scéna. Přesto i to tam tak trochu patří. Aspoň kapka naděje. Jinak nadprůměrný film za 4. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin má svá nejlepší léta za sebou už od dob "Útoku z hlubin" a většina jeho novodobých snímků se pohybují mezi průměrem a podprůměrem. Renny býval dobrý řemeslník ale poslední dobou se mu do rukou dostávali scénáře, který měl rychle odkládat než neúspěšně realizovat. Tento režisér čistokrevných akčňáků, kde se nikdy nehrálo na realitu ale na mrtvoly a výbuchy se zcela neočekávaně vydává do vod žánru "autenticky vypadajících válečných filmů" a marně se snaží ukázat, že umí. Renny si s filmem vůbec nevěděl rady a marně se snažil v nerealisticky působících akčních scénách, zachytit reálně vypadající osudy obyčejných lidí. Celý film působí jako nepovedená variace na Edwarda Zwicka, kde se hodně a často střílí, ještě více to bouchá a snaží se to tvářit hodně reálně a naléhavě. Vše tak vypadá jako kombinace "Delta Force" a "Shindlerova seznamu", což nemůže fungovat nikdy. Renny vždycky uměl akci a i zde se mu musí nechat, že za málo peněz vytvořil hodně výbuchů ale k čemu to je, když nepůsobí ani reálně ani efektivně a mezi nimi je nudná a trapná vata, kterou ještě znásobují mizerní herci. Možná to mohlo být Rennyho vzkříšení ale od teď mu věřím ještě méně než kdy předtím. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborně dobře provedené a kvalitně tenhle válečný film zabodoval, hudba výborná akce a cely děj nad míru dobře zpracovaný. Konflikt mezi Ruskem a Gruzií ukázka dnešní války a pohled na ní. Novináři jak už se tu píše mají ve válce hodně těžký život a někdy to odnášejí smrti. Renne Harlin výborně tohle se mi od tebe moc líbí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)
  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama