Harrisonovy květy

Harrisonove kvety

Drama / Romantický / Válečný

Francie, 2000, 130 min

Elie Chouraqui

Velmi silný příběh, výborní herci!(25.5.2008)

Rozpočet $8miliónovTržby USA $1,871,025Tržby Celosvetovo $3,033,646 ║ Nijak zvlášť zaujímavé, prišlo mi to dosť odbito až v jednoduchosti prezentácie televízne... /35%/(26.1.2006)

rozpočet : ? tržby celosvetovo : $3,033,646(12.2.2007)

STV 1 tento film zaradila ako zmenu programu (hlavný vysielací čas, 23. 1. 2006). Reagovala tak na Štátny sviatok, pripadnúci na toho dňa. 19. 1. 2006 sa totiž zrútilo slovenské vojenské lietadlo AN-24 so štyridsiatimi tromi vojakmi, vracajúcimi sa z mierovej misie v Kosove. Lietadlo sa zrútilo desať kilometrov od maďarskej dediny Hejce. Prežil jeden vojak. Dôsledkov bolo viacero, vrátane dobrovoľnej abdikácie ministra obrany SR, Juraja Lišku (27. 1. 2006). HARRISONOVE KVETY je strhujúci, mrazivý film, ktorý nie že musí byť, ale má byť v „červených číslach“. Pretože spoločnosť, ktorá dopustí jeho pád do priemeru, sa mení na živočíchov bez pamäte.(8.2.2006)

Důstojná pocta umírajícím fotoreportérům.. aneb konflikt v Jugoslávii na počátku devadesátých let se rozhořel naplno. Žádné šarvátky, ale skutečná válka. Hlavním lákadlem pro mě jednoznačně byla účast Andie MacDowell, v roli pro ni relativně nezvyklé, přesto silné ženy, která respektuje práci svého muže Harrisona – válečného fotografa a zpravodaje. Pravdivá informace, respektive fotografie tu má cenu zlata a to i v případě, že Harrison uprostřed válečné vřavy pochopil, že milující Sarah a dvě děti mají v jeho životě tu skutečnou cenu a rozhodl se, že následující „šichta“ bude tou poslední. Jenže osud tomu chtěl a v jugoslávském Vukovaru padá dům a Harrison pod jeho sutinami tragicky umírá. Nebo je všechno úplně jinak? Sáru zpráva nezlomí a rozhodne se k nebezpečnému kroku. Komorní zpracování, autentická kamera Nicoly Pecoriniho, věrné reálie a etnické čistky v bývalé Jugoslávii jsou tím hlavním, co bere dech. Drama se vedle výtečné a za lásku urputně „bojující“ MacDowell opírá i o tehdy širokému publiku prakticky neznámého „pianistu“, tady suverénního Adriena Brodyho. 80%.(15.8.2008)

Strašně trapný mi připadají ty prostřihy, kde mají herci blbý keci a mluví do kamery, aby to vypadalo jako polodokument. To se nepovedlo a namísto herců bych tam dal skutečné lidi, co to prožili, pak by to bylo věrný. Jinak film je naturální a mám na něj celkem pozitivní vzpomínky.(19.3.2006)

• Campbell

Jedna velká nuda. Jedinou záchranou jsou válečný scény a herci.(29.4.2009)

Krutě opravdové. Ode dneška začínám na ty Chorvaty, co prodávají kukuřici na pláži, koukat jinak....(jako na Jugoslávce)(3.4.2011)

Film není jen o válečném konfliktu v bývalé Jugoslávii, který můžeme vidět prostřednictvím objektivu fotoaparátu. Je o čisté a nehynoucí lásce, o naději a o schopnosti se obětovat pro druhého. Když někoho milujete jste schopni pro něho udělat cokoliv a jít ho hledat i do válkou zmítané země. Velmi silný snímek.(30.6.2009)

Je dosť nepravdepodobné a neuveriteľné , že by sa nejaká novinárka vybrala hľadať ihlu v kope sena práve do oblasti kde zúria tuhé boje. Pristúpil som na to a i keď ma tento nedostatok sral počas celého filmu, musím uznať, že inak je to film veľmi podarený. Bojové scény sú výborne natočené a zaujímavá je hlavne celá cesta do nebezpečného Vukovaru. O napínavé scény nieje núdza a herecké obsadenie je veľmi zaujímavé, takže celkovo spokojnosť. 80%.(22.7.2011)

Strhující film. Příjemný svou přirozeností a absencí teatrálních gest. V paměti mám skvělé výkony zejména Andie MacDowel a Adriena Brodyho. Myslím, že i reálie byly zachyceny naprosto věrně.(22.10.2007)

Téma dobré, ale provedené tak trochu, že se člověk moc do toho nevžije. To mi tam chybělo. Jinak by to bylo na jasných 5 hvězd.(23.5.2008)

Ozbrojená bezohladná krutost versus žena ozbrojená čistou láskou.Mali by sme sa modlit aby aj niekto nás tak miloval ako ona miluje Harrisona.Štastim filmu je aj to,že má v sebe aj Kleopatrinu limču. 5 hviezdičiek ako bič.(11.8.2008)

Tento film na mě udělal mocný dojem. Ze scén etnických čistek ve Vukovaru se mi dělalo opravdu zle.(27.12.2006)

Strhující válečné drama o ženě, která se vydává do bývalé Jugoslávie hledat svého muže, který tam fotil válku a teď je prohlášen za mrtvého. Zcela nezvyklá role pro Andie MacDowell je třešničkou na dortu sice syrového, ale velmi reálně natočeného filmu z prostředí občanské války. Velmi skromný, o to však kvalitnější film.(30.6.2007)

Velmi silný film jenž válku sleduje z pohledu fotografa a nastavuje mi otázku kdo je horší,člověk co znásilní a podřízne malou holčičku,nebo člověk co bez mrknutí oka ji nafotí a prodá novinám.Malý film o něčem.(14.3.2007)

HARRISONOVE KVETY sú pomerne menej známym alebo lepšie povedané menej medializovaným filmom, od ktorého som očakával skôr rutinnú komornejšiu záležitosť, no vo výsledku ponúka veľkú vojnovú drámu a poctivý filmový zážitok. Na kvalite filmu sa okrem iného podpísalo aj herecké obsadenie, dá sa povedať, že každú dôležitejšiu postavu hrá kvalitný herec a mne osobne sa na filme páčilo aj to, že zobrazuje filmom nepresýtenú vojnu v Juhoslávií a vzdáva zaslúženú poctu odvážnym fotoreportérom. A už len kvôli niekoľkým silným scénam sa oplatí venovať HARRISONOVÝM KVETOM našu pozornosť.(25.1.2006)

Celkom podarený pohľad na vojnu v bývalej Juhoslávii, s dobrým hereckým obsadením a drsnými scénami z vojny (mimochodom natočenými v ČR).(24.1.2006)

První, co mě napadlo po shlédnutí filmu bylo, jak strašně důležité dílo to je, a hned potom jak strašně málo filmů se zabývá tématikou oné zrůdné války v civilizované Evropě, bývalé Jugoslávii, se kterou se žádná velmoc a organizace nedokázala vypořádat dostatečně rychle, aby zabránila takovým masakrům. Viděla jsem několik filmů, které se zabývaly touto, většinou opomíjenou problematikou, a za sebe tak mohu říct, že tohle mě dostalo hned po Warriors snad nejvíc, bez citového vydírání krutá realita podivné války, ve které není nikdo dobrý a je dobré obávat se všech. Asi žádný podobný válečný počin ve mě nevyvolal ono velice důležité uvědomění si, že se tohle stalo na tolik vyspělém kontinentě, v tak nedávné době..... už jen, když přejeli hranice, bylo mi ouzko, a co se dělo potom, pro to už nemám slov.....hrůzy války jsem snad v žádném filmu tolik intenzivně nevnímala, jako zde. Mimořádně dobrý film, o mimořádně příšerné době. Z tohohle se dost možná nevzpamatujete, a to je dobře. Tleskám.(29.1.2011)

Drsné a přesvědčivé!!!(23.1.2006)

<< předchozí 1 2