Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Až na několik hloupých momentů a na chvilkové chování postav si nemůžu stěžovat. Film mohl být určitě kratší a víc ucelenější, ale to mi nějak výrazně nevadilo. Co mi občas vadilo bylo chování postav a některé stupidní scény (lezení na skálu a telefonování z ní - OMG). Ale jinak jsem se docela bavil, prostředí bylo skvělé a pár momentů stálo za to (chřestýši). A na druhou stranu bylo počínání postav dost často právě takové, jaké by asi u vykulených městských typů v netradičním divokém prostředí zřejmě bylo i v reálu. Nedávno jsem videl 127 hodin, což je film o dost lepší, ale potěšilo mě, že se o události právě z tohoto filmu zde zmínili. 55% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce ! A teraz sa idem obhájiť... Napriek tomu , že to je pomerne dlhé, udržiavalo to moju pozornosť neustále a konštantne som bol v napätí, hoc priznávam, je to na jedno pozretie. Chcel som dať hviezdičky 4 , avšak ten koniec bol skutočne suprový a to ma zlomilo! A v neposlednej rade, ako milovník prírody, som si vychutnával bombové zábery z Grand Canyonu podfarbené mystickou muzikou, ale tú doporučujem počúvať ( ako i celý film, samozrejme ) cez nejaké namakané slúchadlá... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není Svatební cesta do Jiljí! Novomanželé Nick a Lori jsou poněkud lehkovážní, a tak když nedostanou oficiálně propustku do Velkého kaňonu, využijí nabídky Henryho, co se prezentuje jako největší dobrodruh a nejlepší průvodce - nu, už to by mělo člověka zarazit. Po většinu času sledujeme zajímavý zeměpisný dokument z krásnými záběry krajiny. Pak se stanou dvě věci - Henry narazí na chřestýše a Lori se pokusí zavolat o pomoc, zatímco šplhá po skále. Ano, je to blondýna a je opravdu hloupá, byť se jí Nick snaží namluvit opak. Z části se jedná o ryzí fantazii. Mně by nevadilo, že místo vlků mají cvičenou smečku, ale vlci opravdu neloví tak, že by po jednom přibíhali k zamýšlené kořisti. Navíc vlk útočí na nejzranitelnější místo, jímž je krk. Lori by nepřežila ani jednu noc. Kvitoval jsem, že ve vypjaté situaci kamera neuhnula, a potěšil mě závěr, za nějž dávám hvězdu navíc. Ano, přes všechny bohulibé úmysly byla Lori naprosto blbá. Zkrácení o dvacet až třicet minut by snímku prospělo. ()

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Yvonne je sexy a líbilo se mi, že se její postava opravdu snažila být užitečná a nebyla totální nanynka na obtíž a přeshubu jak už tak dívčí postavy v podobných filmech bývají (tuto roli zde převezme její novomanžel válející se jak děvka půl filmu, samozřejmě nic proti, v jeho stavu bych se válel taky). Trochu se to ovšem táhlo, spoustu scén bylo hodně absurdních a konec byl fakt až dementní. Až zas takový průser to jako celek není, ale když to srovnám s filmy na tohle brdo, které jsem viděl (Frozen, 127 hodin, dejme tomu i ten Útěk do divočiny), tak opravdu ty tři dát nemůžu, výrazně nejslabší ze zmiňovaných. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hledali jsme s přítelkou něco podobného k 127 Hours a našli. Příjemné překvapení od tak průměrně hodnoceného a málo známého filmu. Nádherné přírodní scenérie, typově dobře zvolení herci k hlavním třem postavám (vedl drsňák Henry), nemilosrdný závěr... Co na tom, že se odlehlá divočina natáčela v místech, kde se nejspíš denně trousí stovky korejských a jiných turistů? A u tak záživného bijáku ochotně přihmouřím oči i nad drobnými nepozornostmi (třeba že hadrové pochodně při útoku vlků v jednu chvíli zhasly, aby v dalším záběru opět hořely), nad spoustou nesmyslů (třeba že stačí dát kousek hadru na klacek a máte pochodeň) a hlavně nad pitomým jednáním postav, protože například (SPOILER) co asi tak plánovala krasotinka Yvonne dělat se svým beznohým mužíkem? Táhnout ho na smyku desítky mil pouští, když by v reálu byli už oba dávno k smrti dehydrovaní? Nebylo by logičtější nechat mu po pádu ze skály něco na obranu a ihned vyrazit shánět pomoc? Ale to by už potom byl úplně jinej film, to je jasný... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)

Reklama

Reklama