Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Šíleně průměrné, prázdné a lehce za zenitem. Tenhle druh filmů táhl na konci osmdesátých a začátkem devadesátých let. V roce 2010, předem odsouzeno k neúspěchu. První půlhodinka má jakžtakž náboj, pozornost na sebe strhává krásná Strahovski, která bohužel nevypadá stejně dokonale, jako v Chuckovi, proto se brzy okouká a divák se zaměří na děj. Ten je předem ztracený, nenabídne nic inovativního, snad jen útok hadů za něco stojí. Zbytek je plácání z bodu A, do bodu B, kde se odehraje zbytek děje a scénaristu bohužel nenapadlo nic jiného, než zapojení vlčí hrozby. Plusem filmu je fakt, že nabízí ukázku, jak pracovat v přírodě, když se něco posere. Konec je sterilní a okopírovaný, Mlha (2007) ukázala, jak si poradit s takovou scénou. 55% 13.07. 2010 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hledali jsme s přítelkou něco podobného k 127 Hours a našli. Příjemné překvapení od tak průměrně hodnoceného a málo známého filmu. Nádherné přírodní scenérie, typově dobře zvolení herci k hlavním třem postavám (vedl drsňák Henry), nemilosrdný závěr... Co na tom, že se odlehlá divočina natáčela v místech, kde se nejspíš denně trousí stovky korejských a jiných turistů? A u tak záživného bijáku ochotně přihmouřím oči i nad drobnými nepozornostmi (třeba že hadrové pochodně při útoku vlků v jednu chvíli zhasly, aby v dalším záběru opět hořely), nad spoustou nesmyslů (třeba že stačí dát kousek hadru na klacek a máte pochodeň) a hlavně nad pitomým jednáním postav, protože například (SPOILER) co asi tak plánovala krasotinka Yvonne dělat se svým beznohým mužíkem? Táhnout ho na smyku desítky mil pouští, když by v reálu byli už oba dávno k smrti dehydrovaní? Nebylo by logičtější nechat mu po pádu ze skály něco na obranu a ihned vyrazit shánět pomoc? Ale to by už potom byl úplně jinej film, to je jasný... ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděla úžasných 127 hodin a jsem tedy v rozpacích, jak ohodnotit The Canyon. Je to podobné, velmi podobné, jen s tím rozdílem, že hrdinové jsou tu dva (původně dokonce tři), takže minimálně si mají co povídat (to chudák Franco si musel vystačit téměř celou stopáž sám). Hudba je teda k sobě jako vejce vejci, to bylo až zarážející. Vtipné bylo, když si zdejší hrdinové na Arona Ralstona vzpomněli. Konec - no, na ten si počkejte. Nebylo to až tak nudné, jak tu mnozí píší, ale srovnání se zdařilejším bratříčkem prostě dělá své. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Richard Harrah sa vydal nakrútiť dokumentárny film a zasadiť do toho akože zaujímavý príbeh. Takmer ako z Discovery Channel či Reality TV. Ken a Barbie sa majú veľmi radi, leč sú trošičku unudení, tak za svoju svadobnú cestu, na ktorú nezabudnú, si vybrali výlet do Grand Canyonu v sprievode s miestnym ochlastom. Patton je užvanený a otravný, Bailey je zúfalo necharizmatický (vizuálna kópia Jasona Patricka) a nudný, jedine Yvonne pôsobí ako tak prirodzene. Kopec nezmyselných žvástov v postupne nepohodlných podmienkach krásne drsnej prírody, pôsobivá kamera Nelsona Cragga a statická réžia, ktorá stavia príbeh v tak pôsobivej scénerii len na dialógoch. A kopírujúci záver tomu dal korunu, až sa mi natiskla otázka, či sa to celé netočilo len kvôli pointe, ktorá vyznie už nie absurdne šokujúco ale zúfalo komicky. Zbohom, Henry! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Grand Canyon nádherný, solidní kamera, pěkní chřestýši a nepěkná otevřená zlomenina - to je vše, co stojí ve filmu za zmínku. To ostatní je však znatelně podprůměrné a takový scénář je přímo směšný. Ty obecné kecy o tom, že to zvládnou, že se milují, to je sice hezké, ale co třeba se zamyslet nad tím, kde získat vodu? Já nevím, pane scénáristo, ale vy byste vydržel v horkém Grand Canyonu 4 dny bez vody a jídla? Herecké výkony byly docela tragické a to všech třech zúčastněných. To, co předváděli na té skále s tím mobilem, no to bylo fakt spíš k smíchu, než to brát vážně. Největší výtlem jsem měl však v momentě, kdy nám tento slavný pár sdělil, že pohřbili průvodce i s dýkou. Chichi :-D. Prostě ohromný zklamání, které je dáno i tím, že jsem před pár dny viděl famózních 127 hodin, a to je rozdíl mnoha tříd. 25% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama