Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

sona123 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděla úžasných 127 hodin a jsem tedy v rozpacích, jak ohodnotit The Canyon. Je to podobné, velmi podobné, jen s tím rozdílem, že hrdinové jsou tu dva (původně dokonce tři), takže minimálně si mají co povídat (to chudák Franco si musel vystačit téměř celou stopáž sám). Hudba je teda k sobě jako vejce vejci, to bylo až zarážející. Vtipné bylo, když si zdejší hrdinové na Arona Ralstona vzpomněli. Konec - no, na ten si počkejte. Nebylo to až tak nudné, jak tu mnozí píší, ale srovnání se zdařilejším bratříčkem prostě dělá své. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl filmu bych asi nevěnoval pozornost kdybych ho nenašel přes mojí oblíbenou herečku ze seriálu Chuck..A co na něj říkám? 100% "B"..Béčková klasika kdy se líbánky promění v boj o holý život. Tento žánr mám rád, člověk nemusí moc přemýšlet a konec filmu je jasný už od začátku..Když nepočítám děj a chování postav, které z filmu dělají právě to co je, je zde i pár světlých momentů..Mluvím hlavně o konci který mě mile překvapil. Nesnáším happy endy, ale v takovéhle formě je miluju:) ()

Reklama

Redi 

všechny recenze uživatele

Tuhle tématiku mám rád, a tak se trochu rozepíšu, jak skvěle(?) jsem se u filmu bavil (to podstatné je v posledních čtyřech rádcích:)). Ne úplně špatný survival film na jedno použití s místy dementním scénářem (a tunou blbých keců), nad kterým jsem se ale aspoň i dobře pobavil, a proto využiji tento prostor na jeho menší rozbor. No kdo by nepohřbil mrtvého průvodce i s jediným nožem v partě? Co s jediným nožem...s jedinou užitečnou věcí...no ok, měli ještě sirky, k těm se ještě dostanu. Proč si v plném vyčerpání po dnech bez jídla/pití a po těžkém úrazu na zdraví nevybrat místo kusu pečeného kojota (i když by člověk bez vody neměl jíst, ale to neřeším, protože to není všeobecně známý fakt) radši žvejku? WTF? No, ony postavy byly celou dobu na ty žvýkačky nějak vysazené, to je taky pravda... když přišla řeč na žvýkačku poprvé, tak se tomu chlapíkovi snad zastavil celý svět, jak se mu při slově "žvýkačka" rozzářil celý obličej. Jedno se musí ale těm galánům nechat a to, jak byli šikovní v rozdělávání ohně jen s deseti sirkama, a to hned několikrát - jako fanoušek Survivoru si tuhle poznámku nemohu odpustit, protože vím, jaká je s americkýma měšťákama a rozděláváním ohně realita, a tady to bylo hotové science-fiction. S deseti sirkama by byl obdivuhodný výkon rozdělat oheň jednou, když už by k tomu nepotřebovali celou krabičku. V "rozboru" scén, nad kterými jsem se opravdu docela pobavil, bych snad mohl i pokračovat, ale bude stačit, když zůstanu u těchto perliček. V ohledu zmršeného scénáře a blbých keců je tento snímek tedy i k pobavení, takže má i jakousi přidanou, byť nechtěnou, hodnotu, když už si člověk uvědomí, jak na něj koukat. Nějaké drama taky bylo, ale nic nervydrásajícího, i když se to snažilo seč mohlo, stejně jako se snažila průměrná herecká dvojka tvořící nijak zajímavé charaktery. Ze začátku to aspoň táhl Will Patton, ale ten moc dlouho nevydržel. Pokud tedy člověk zrovna neujíždí na survival tématice, nad krásami kaňonů a Yvonne Strahovski, tak si může z mého hodnocení odečíst hvězdičku a tohle s klidem vynechat, obzvlášť pokud viděl 127Hours, potom je to úplná zbytečnost - ve filmu přišla řeč i na samotného Arona Ralstona = malé bezvýznamné plus. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Šíleně průměrné, prázdné a lehce za zenitem. Tenhle druh filmů táhl na konci osmdesátých a začátkem devadesátých let. V roce 2010, předem odsouzeno k neúspěchu. První půlhodinka má jakžtakž náboj, pozornost na sebe strhává krásná Strahovski, která bohužel nevypadá stejně dokonale, jako v Chuckovi, proto se brzy okouká a divák se zaměří na děj. Ten je předem ztracený, nenabídne nic inovativního, snad jen útok hadů za něco stojí. Zbytek je plácání z bodu A, do bodu B, kde se odehraje zbytek děje a scénaristu bohužel nenapadlo nic jiného, než zapojení vlčí hrozby. Plusem filmu je fakt, že nabízí ukázku, jak pracovat v přírodě, když se něco posere. Konec je sterilní a okopírovaný, Mlha (2007) ukázala, jak si poradit s takovou scénou. 55% 13.07. 2010 ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Příroda pěkná, to se musí nechat, ale když je to film o ztracení ve Velkém kaňonu, tak to přece nebudou točit u nás na Šumavě. To jenom abych se škodolibě vyjádřil ke komentářům dávající hodnocení za přírodu. Zpět k filmu, stopáž neúnosná, 102 minut se třemi aktéry, z nich dva umírají a moc toho nenamluví je zkrátka příliš. Žádná zajímavá zápletka také nenastala, skupinka vlků číhající na svou kořist působila směšně, až na samém konci přišel jejich čas, do té doby byla jejich účast ve filmu zbytečná. Když už jsem zmínil konec, tak ten musím pochválit, jednoznačně nejzdařilejší část filmu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama