Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

sud 

všechny recenze uživatele

Film se natáčel ve Vlachově Březí, kam jsem jezdil jako kluk. Pochválen buď Zdeněk Podskalský za to, že jako jeden z mála režisérů ve svých filmech nezapomněl na Jižní Čechy. Tahle komedie je sice trochu průměrnější, ale i přes určité výtky (vždycky mě trochu štvaly ty Hrzánovy písničkové parodie, chvílemi jsou postavy až příliš praštěné) ji mám rád. 65%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Miami pro pamětníky, akorát že namísto Carusa alias Horatia, případ vyšetřuje Gollová se Svobodovou. Do toho jim skvěle sekunduje malý/velký muž Hrzán a jeho snoubenka Janžurová. Je to svižný, rychlý, má to spád a navíc ty babky mají elánu a energie za celej tým z Miami. Na československou komediální kriminálku docela solidní! 55% ()

Reklama

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Komedie s detektivní zápletkou, ve které si naposled zahrála Nataša Gollová. Ve filmu se mi nejvíce líbily ty dvě "potrhlé tety", které se neustále pletly do vyšetřování. Dobrý byl také Jiří Hrzán, který ale podle mě malinko přehrával. Celkově je to ale slušná komedie, jenom ji vysílají až příliš často. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Ikdyž mám rád komedie Zdeňka Podskalského, Drahé tety mě zas tak neučearovaly, asi se mi moc nelíbí rychlý střih a rychlé tempo filmu. nicméně musím říct, že oceńuji jeho kvality a chápu, že se tato komedie může spoustě lidí líbit. Hlavně zdůrazňuji všechny herecké výkony a nezapomenutelného Jiřího Hrzána, které opravdu exceluje a jde vidět, že si roli opravdu užívá. ()

Kokutek 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě už pro mnohé klasika a pro mě taky. Sjedu ji pokaždý, když ji dávaj v bedně, dneska taky a pokaždý se bavím. Výborná komedie. Všechny postavy jsou v něčem komický, ve filmu je výborná hudba. Nataša Gollová a Eva Svobodová jsou roztomilé a roztomile otravné, Iva Janžurová krásná, Jiří Hrzán je výbornej, neznám ho v lepší roli. Jiří Koutný alias Tomeček, tahle postava je geniální. Toho je mi dycky nejvíc líto, ten chudák vodsere všechno. Oko drozda...Bravo, pane Podskalský. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Naproti spořitelně je na dveřích napsáno bílou barvou restaurace a na obou stranách dveří jednota. Když tam ale příjde Michal (Jiří Hrzán), tak je jednota napsána už jen na levé straně dveří a nápisy jsou vybledlejší. (Duoscop)
  • Film se začal natáčet na jaře roku 1973. Vyloupená spořitelna se nachází ve Vlachově Březí (na náměstí Svobody). Dále se natáčelo v Českých Budějovicích (scéna, kdy teta prochází okolo kašny, nacházela se tu i vinárna) a na Strakonicku. (blackrain)
  • Syn režiséra Podskalského Zdeněk Podskalský ml. popsal jednu příhodu z natáčení: „Při natáčení filmu potřebovali narychlo policejní vůz, který neměli. Přesvědčili proto kapitána na místní policejní stanici, ať jim půjčí jejich.  Nejen že kaskadér během hodiny auto zničil, ale když ho odváželi, byl tam propadlý poklop a auto spadlo do fekální jímky. Když ho vytáhl jeřáb, bylo nepojízdné a po strop plné fekálií. Průjezd vesnicí policejním autem se tak stal nejdražším záběrem celého filmu.“ [Zdroj: Teplický deník] (karlos_3)

Reklama

Reklama