Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agu je malý chlapec žijící v blíže neurčené západoafrické zemi. Jeho šťastné dětství naruší válka, během které je za tragických okolností nucen připojit se ke skupině vojáků. Brzy se z něj stává jeden z nejschopnějších dětských vojáků této skupiny. (Phill67)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O kolik by to bývalo bylo lepší, pokud by si to odpustilo onen papírem šustící, příliš často znějící, doslovně "každou emoci, kterou má divák cítit" vysvětlující a hlavně nadbytečný voice over? Sice o hodně, ale stále ne dost, aby to zakrylo, že jakkoli to umí být v mnoha ohledech působivé, tak to nezanechá žádnou stopu ("na duši"). Což s ohledem na v tomto směru kromobyčejně vděčné téma ("dětské" Conradovo Srdce temnoty) je přinejmenším s podivem, ne-li přímo na pováženou. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Tak som sa zase tešil zbytočne. Čakal som riadny náhul násilia a zverstiev od ozbrojených čokolád, a pritom som dostal rektálnu sondu do života osirelého mláďaťa, ktorý vo svojom vnútri bojuje s prehnanou inteligenciou na africkeho primáta. A pritom to začínalo tak sľubne... Všetko šlo krásne až kým sa zase raz neprejavili nejaké tie Oscarové ambície a teda bolo nutné zakombinovať do deja filozofické kokotiny. Plusom filmu však je, že pôsobí realisticky a drsne. Problémom je, že táto surovosť a reálnosť je prevažovaná už spomínanou nudou. No jo...v súčasnej liberálnej dobe nás treba presvedčiť, že vlastne aj ten 12 ročný pologramotný primitív s 30timi zárezmi na pažbe, má vlastne výčitky svedomia a zaslúži si druhú šancu na šťastný život. Čo sa stalo v poslednej dobe s filmami, ktoré sú dobré a pritom sa nesnažia o nejaké morálne poučenie ? ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"O rok mladší DaViD" to vystihol. Pri takomto snímku, ktorý si berie na "paškál" tak serióznu tému, no pritom nedokáže v divákovi zanechať "dieru" na duši, nemožno dúfať v obžerstvo pri konzumácii švédskych stolov. Čakal som od tohto filmu omnoho viac, a tak príbeh Agu-a, ktorý si prešiel dvojnásobnou premenou, v mojej mysli upadne do zabudnutia skôr, ako sa počas spánku prevrátim na druhý bok. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě Fukunaga poprvé zklamal. Tak trochu jsem čekal návrat k Sin Nombre, ale Beasts of No Nation má ambice sbírat ceny a podle toho je i natočen. Určitě se nejedná o špatný film, to zase ne. Hlavní představitel malého Agy zahrál perfektně a to samé se dá říct i Elbovi. Život dětských vojáků, vymývání mozků či boje, to všechno bylo zobrazeno autenticky, ačkoliv mi přišlo, že jistá dávka brutality navíc by se hodila a občas je to celé až neúměrně natahované. Ale i to by se dalo přežít, pokud by z toho místy nedýchala ryzí účelovost, kterou dokresloval voiceover, který tu z mého pohledu neměl co dělat. Za jedno shlédnutí to stojí, ale opravdu jen za jedno. 60% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu my šel hlavně mráz po zádech, nejde jen o to, že tady válčí děti, ale z války celkově. Scéna, kdy Agu a ostatní najdou tu matku s dcerou ve skříni ve mně bude asi ležet delší dobu. Tohle je prostě něco, čeho nemá být součástí nikdo, natož dítě a natož to vidět jako normální, ale vinit je nemůžete. Myslím, že většinu kvality filmu tu nahodí už mrazivé téma a dobré zpracování už jen přidává, výkon představitele Agua je jeden z nejlepších dětských, jaké jsem viděl. Ale čtyři hvězdičky tu za mne budou muset stačit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Cary Fukunaga obsadil i několik bývalých dětských vojáků, kteří se účastnili bojů v Sieře Leone nebo Libérii. Několik jich ale bylo zadrženo, protože je úřady považovaly za žoldáky. (Phill67)
  • Natáčanie prebiehalo v Ghane a trvalo viac ako 35 dní. (ambron)
  • Ide o prvý originálny film streamovej služby Netflix. (ambron)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Režisérský chameleon opět v akci

Režisérský chameleon opět v akci

08.06.2014

Cary Fukunaga, přední představitel nastupující režisérské generace nepřestává překvapovat svým nevyzpytatelným výběrem témat. Po dramatu ze současného Mexika, kostýmní historické romantice a… (více)

Reklama

Reklama