Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pozor spoilery: Původní verzi jsem neviděl, ale tohle mě docela zaujalo a říkal jsem si, že by to mohlo stát za to. No, jsem spokojený tak napůl. Nejdříve bych určitě nepochválil délku film. Film je na horor/thriller moc dlouhý a některé pasáže jsou zde přebytečné. Ze začátku to vypadalo slibně, holčina si sama vyjede na chatu k jezeru, která stojí uprostřed lesa. Bohužel pro ni, ještě předtím než tam dorazí, střetne se s místními chlápky, kterým je kolem třiceti a kteří ze 3/4 nejsou právě neviňátka. Myslí si, že lidi z města jsou namyšlení a povýšení nad ostatními a tak je nesnáší. Znáte to, že jo. Co má holka dělat s takovou bandou nesnášenlivých nadrženců, ke kterým se ještě připojí tamější šerif. Stane se, co se stane. Následuje trochu divná pasáž paniky mezi chlápky a divných interakcí mezi nimi, hlavní hrdinka na několik desítek minut úplně zmizí ze scény, aby se nadechla k mohutné odplatě. No a to co následuje potom je kapitola sama pro sebe, úplně jiný film než jsme doposud sledovali. Když opomenu to, jak je bez jakéhokoliv boje, tak naivně a jednoduše omráčí a chytí, tak nad čím mi zůstává rozum stát je to, co potom 4x, 5x následuje. Mučení a způsob úmrtí je hodně bizardní a dost to připomíná Saw! Sice to je hodně nápadité (některé ty mordy vážně stojí za to a jsou to velké chuťovky pro explo/gore fandy), ale celé to působí hrozně strojeně, nereálně a prostě to do celého konceptu moc nezapadá, že by se s nima vypořádala právě tímto způsobem. Navíc je to tak uměle na sebe naskládáno, že to působí moc jednoduše. Lepší revanší se teda určitě může pochlubit nedávno viděné "No moriré sola", tam to působilo napínavě a těm borkám jsem tam hodně fandil. Tady jsem to sledoval celkem bez zájmu a nebýt právě zajímavých gore scén, tak bych hodnotil asi ještě hůř. Je jasný, že to každému sedne jinak, z mého pohledu to dá jen na 3* díky chvílemi docela dobré atmosféře a zajímavým jednotlivým mordům, ale jinak teda žádná sláva, chtělo to lepší napětí a lepší revenge část filmu, abych tý holce fandil v každém momentu, bál se o ni a nakonec se radoval z jejího úspěchu. 50% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Horor dobrý, ale od začátku předvídatelný. Obrovská brutalita a hlavních aktérů znásilněné ženy mi nebylo ani trošičku líto a přál jsem jim daleko horší věci. Nejhůř dopadl Johnny a vůbec se nedivím. Neviděl jsem předchozí verzi ze staršího roku, ale co čtu komentáře, tak REMAKE byl o dost lepší.. 7/10 = 78% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasický rape and revenge bez přidané hodnoty. Kvalitě tu ubírá zejména první fáze, která je vyloženě hloupá a samoúčelná. Revenge část je příjemnější. Sice trošku epizodní a nesouvislá, a jednotlivé smrti jsou překombinované, na druhou stranu ale slušně vymyšlené a rozhodně zaujmou. Jako samostatný snímek relativně zdařilé, jako součást žánru nic nového, spíše takové opakování pro začátečníky. Bohužel hlavní hrdinka není postavou, které by mohl divák fandit. Celý snímek je tak pouze jakousi atrakcí, která nedovede strhnout. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Remake zakázanej kultovej kruťárny z 87 dnes už nemá čím prekvapiť, pretože jeho rape and revenge story je tým najlineárnejším čo sa dá v tomto žánri nájsť, žiadna odbočka, žiadne prekvapko, žiadne vzrušenie (iba ak z jednoduchých krutých pascí), len solídne remeselné spracovanie čo k predchádzajúcej tvorbe režiséra je priam malým zázrakom. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: způsob potrestání je originální, Sarah Butler se snaží hrát přesvědčivě, daří se jí ve všech polohách, proměna atmosféry je rovněž povedená MÍNUS: motiv vidláků je banální, jejich chování mírně řečeno nelogické./// Shrnutí: Po více jak třiceti letech tvůrci přišli s remakem, který je velice drsný, brutální a pro někoho kdo nemá nakoukáno značně šokující. Má pořádnou atmosféru. O hrdinku máte strach, později cítíte stejně jako ona pořádnou chuť na pomstu. A netřeba zmiňovat že místní vidláci dostanou pořádně do těla./// Celkem 73%/// ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Herci nebyli až na dva případy, které nekrylo pojištění, zastupovány kaskadéry. První je skok Jennifer z mostu do řeky a druhý je pád Matthewa ze schodů. (Othello)
  • V původně zamýšlené verzi scénáře měla Jennifer (Sarah Butler) do chaty přijet se svým psem. Ten byl ale na poslední chvíli ze scénáře vyškrtnut, jelikož by najmutí takto vycvičeného psa přesáhlo původní rozpočet. (Conspi)
  • Ačkoli není nikde řečeno, v jakém státu se film odehrává, podle poznávacích značek jde o Louisianu. (Othello)

Reklama

Reklama