Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Akčné filmy by nemali prekročiť stopáž hodiny a pol, vo výnimočných prípadoch znesiem aj dvojhodinovú dĺžku, no Killer Elite do tejto kategórie nezapadajú. Som si istý, že keby snímok dokázal režisér ukončiť skôr, dal by som o hviezdu naviac. Dejová linka nie je príliš originálna, ale herecké obsadenie v čele so Stathamom, Owenom, De Nirom a fantastickým Purcellom dalo zo seba 100%. Pohodový akčák, ktorý nesklame, no ani extrémne neohúri. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když něco vypadá a funguje jako béčko, pak to taky béčko je. S námětem se bezpochyby dalo pracovat seriózněji a mohlo vznikout závažné společenskokritické drama ve stylu tvorby Paula Greengrasse, Gary McKendry šel cestou ryzí oddechovky. Elitní zabijáci jsou jedním z mála případů, kdy mi žánrové vymezení béčkový akční film nejen nevadí, ale přiměřeně slušně se u něj i bavím. Svůj podíl na tom má i solidní herecké obsazení, Jason Statham je schopný něco odehrát a Clive Owen patří k herecké špičce. Titul pro mě představuje vlastně totéž, co pro jiného dejme tomu Komando (které by pro mě bylo už nesnesitelně tupé). Souboj nájemných žoldáků se členy elitních britských SAS jsem si užil a odměním jej proto 75 % celkového dojmu. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí ako dlhší, než v skutočnosti je, vďaka dejovým nadstavbám v druhej polovici. Práve tá je ale vďaka väčšiemu angažmá Owenovej postavy lepšia než nezaujímavá a nudná prvá polovica. Bez Owena, ktorý je Stathamovi dôstojným protivníkom, to holt spočiatku viazne. De Nirova prítomnosť skôr ikonická. Snaha o poludštenie Stathamovej postavy blondýnkou v divných gumákoch zbytočne zdržujúca. Akčné scény čistý štandard. Old-school atmosféra OK, McKendry je jasný fanda frankenheimeroviek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spolu s Kill The Irishman a The Bank Job řadím Killer Elite do oblíbeného trojlístku retro žánrovek a asi není náhodou, že ve dvou z nich ukazuje své bicepsy vnuk žuly a strýc křemene Statham. Ten tady sice nevybočil z řady svých rolí, ale to po něm proboha ani nikdo nechce. Bob je zvrásněný jak Apalačské pohoří, ovšem s kvérem se ohání jak starej dobrej Taxikář, mírně nevýrazný Owen disponuje výstavním pornoknírkem a z hereckého ansámblu asi nejvíce překvapuje "Velšan" Purcell s brutálním přízvukem a pejzy o velikosti kriketové pálky. Oldschool, u kterého bych klidně uvítal i nějakých dvacet loudavých minut po škole na úkor současného trendu co nejsvižnějšího tempa vyprávění - samozřejmě za předpokladu, že by nebyly vyplněné Jasonem opravujícím u protinožců střechu.. Tak mě napadlo, vmísit se do téhle hry zabijáků ještě Cowley se svým týmem, nezůstal by v Londýně kámen na kameni a proutník Bodie by si nabrnkl farmářku z Austrálie.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Silná herecká zostava, aj to prepojenie s Ománom je atraktívne, mám rád tieto výlety do cudziny, ale celkovo ide len o ďalší akčný príbeh so Stathamom . Pritiahol ma hlavne DeNiro, ale prekvapilo ma ako málo priestoru dostal. Keď sa pozriem na Stathamove akčňáky, tak ide určite o jeden z tých jeho lepších. Váhal som aj nad štvrtou hviezdou, ale nakoniec asi spravodlivý priemer. 60%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se objevuje 24 herců s australským rodištěm nebo občanstvím. (Conspi)
  • Kniha „Soldiers and Tribesman“ se ve filmu neobjevila náhodou. Jejím autorem je Ranulph Fiennes, který je podepsaný také pod knižní předlohou. (StarPlate)
  • Tahač Scania s návěsem, který je možné spatřit ve scéně v přístavu, kdy je Spikovi (Clive Owen) dovezeno to, co zbylo z Dannyho (Jason Statham) kumpána, se začal vyrábět až po roce 2000. (R1CH1E)

Reklama

Reklama