Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 1

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (673)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nedá sa uprieť snaha o vytvorenie niečo iného, ako sme doteraz poznali. Inšpirovaný skutočnou udalosťou sa tvorcovia pustili do tajomného príbehu, ktorý však funguje len občas. Mám problém zo záverom, na druhej strane oceňujem stret skeptického mladého kňaza s duchovnou rétorikou v otázkach exorcizmu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mlíčňák Kovak, podle jména Američan jak poleno, u mě skončil už neposkytnutím první pomoci mladé dívce svíjející se na silnici. To bych určitě samou radostí řval, kdybych ležel v bolestech pod autem a nějakej kněžskej cucák by mně začal místo masáže hrudníku vykládat něco o odpuštění hříchů... Doufám, že tohle je další z těch věcí, které jsou možné jen ve filmu. Jinak příběhy o vymítání mám v oblibě. Ne ale proto, že bych si u jejich sledování chtěl stíhat lakovat nehty, nýbrž proto, že mě většinou donutí vyměnit zašlé spodní prádlo za čisté. Obřad je bohužel případ toho filmu, u kterého kdyby platil opak první části předchozí věty, připomínal bych teď vymazleného Liberaceho. Hopkins je bourák, Alice kočka a tma vážně děsivá. To jsem ale věděl už předtím... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě hodně oslovují horory s náboženskou tématikou a Obřad není vyjímkou.Ač film postupuje podle žánrových klišé,režisér dokáže skvěle pracovat s atmosférou ( která je v některých okamžicích řádně hutná ) a skvěle vede herce,co si budem povídat sir Anthony vedení ani nepotřebuje.I přes přepálenou stopáž jsem se hodně bavil a i přes průhlednost děje sem měl místy opravdu sevřené hrdlo.Vymítání má skvělý náboj a prostředí Itálie dodává výpravě ten potřebný šmrnc věčného boje nebe s peklem.Chápu menší hodnocení,protože film nijak nevybočuje ze standartního průměru,u mě funguje ovšem tématika a sám v půl druhý v noci sem si místy kontroloval gauč,jestli sem ho celej nezesral ;) žanrová jednohubka,kterou lehce nadhodnotím,70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mikael Håfström mě prostě v hollywoodské produkci nebaví. Již jeho slavný pokoj 1408 byl podle "skutečných událostí" a nelíbil se mi. S obřadem je to podobné. Notně přetáhlá stopáž způsobuje ve své druhé polovině, že si divák již nutně přeje konec. Historka mě přišla o ničem a navíc nebyla podána zrovna přesvědčivě. Kdyby se mě někdo zeptal zda-li věřím více v ďábla nebo v mimozemšťany. Tak mi příjde pravděpodobnější že nás zítra napadnou létající talíře než fakt že v mém okolí se pohybují posedlí lidé. Horor s jednou kočičí lekačkou s kýblem konvezace a polemik u mě není hororem. 25% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Neskutečně tupé a klišovité, s nenápaditým a naprosto nudným scénářem a s atmosférou, která by nehnula ani s pětiletým děckem bojícím se bouřky a tmy. Prostě úplně zbytečný film, jenž se snaží zapůsobit jen děsivou myšlenkou exorcismu a přitom nějak opomíjí základní prvky hororu na dané téma, jako je husté napětí, lekačky nebo hrůzný zjev a projev posedlých. V Obřadu se dočkáme nanejvýš toho, kterak kněz neustále mumlá něco latinsky a zuřivě mává krucifixem. Tu jednu hvězdu dávám vlastně jen za Hopkinse, kterého nesmírně uznávám a mám ho i ve své topce a jehož herecký potenciál je naprosto nehoden tohoto hnusného paskvilu, který jeho kariéru akorát znehodnocuje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2011 v Hollywoodu. (ČSFD)
  • Otec Lucas (Anthony Hopkins) udělí Michaelovi (Colin O'Donoghue) rozhřešení, aniž by ho předtím vyzpovídal, což by bylo závažné porušení církevního práva. (gjjm)
  • Režisér Mikael Håfström se kvůli přípravě na film účastnil vymítání ďábla. Nebyl přímo u samotného procesu, avšak slyšel, co se děje za dveřmi. (Pavlínka9)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama