Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 7
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 7

Recenze (158)

maddy 

všechny recenze uživatele

U nás nie je veľmi známy seriál z kvalitnej britskej TV produkcie. Priznám sa, že som začal rovno s druhou sériou, ktorá je podľa tunajších komentárov o niečo lepšia ako 6 dielna „jednotka“ a bol som milo prekvapený. Príbehovo prepracovanejší seriál zaoberajúci sa problematikou svetového terorizmu. Poriadnou dávkou akcie je doslovne nabitá každá jedna epizóda, nechýba napätie a oceňujem aj to, že Briti sa neboja (narozdiel od Američanov) nahoty, vulgárnosti a krvavej brutálnosti niektorých scén. Za zmienku určite stojí aj fakt, že aj napriek tomu, že sa to celé odohráva na miestach ako je napr. Pakistan, vyhol sa tomu všetko ten patos a učebnicový „patriotizmus“ typu „my sme tí dobrí, ktorí Vás prišli zachrániť“. Scenár je taktiež na slušnej úrovni, nechýba pár trefných hlášok a hlavne z neho nejde pocit hlúposti. Scény so súkromím postáv riešené na decentnej úrovni, tak aby zbytočne nezasahovali do deja. Áno, uznávam, že je to miestami až príliš naivné a ústredná dvojica hrdinov by si mohla podať ruku s Rambom pretože dokážu prestrelkou vyriešiť každú jednu situáciu (to ale neznamená, že ich sem tam nemôže niekto zasiahnuť ;) Určite nie najlepší seriál storočia, neznalému sa dokonca môže zdať, že sa chce venovať príliš kontroverzným otázkam o terorizme, avšak celkovo sa jedná len o akčnú oddychovky a nič viac, za to však ultrazábavnú oddychovku, ktorá neurazí a z diváka nerobí idiota. (PS bonus pre Slovákov: navyše v deviatej časti druhej série dosť často a významne spomínaná Bratislava, dokonca aj so Slovenskom na mape :) CELKOVO: Season 2: Project Dawn = 4* (8/10) / Season 3: Vengeance = 3* (6/10) / Season 4: Shadow Warfare = 4,5* (9/10) / Season 5: Legacy = 3,5* (7/10) (v súčasnosti najlepší akčný seriál!) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

1. řada: stupidně od pasu plácnuto - naprostá pecka. Nelze vytknout naprosto nic. Od malička jsem byl militarista a hrál si spistolkama, takže se mi série opravdu líbí. Perfektní Britská práce na téma akční série... 2. řada: nevim jestli za to mohla práva nebo co se stalo, ale ten "restart" byl škoda. Série malinko sklouzla ke standardu a rozhodně je horší než ta první. Ne zase tak moc aby ji to stálo honocení. 3. řada: pokračuje v duch té druhé (stejní herci, stejný styl) jen další zápletka. Tentokrát ale víc ucelená (série působí jako jeden dlouhý film). 4. a 5. řada: stejně jako posledně jde nyní o jeden ucelený příběh rozsekaný na deset kousků. Díky tomu je to svižné a na tempu nic neztrácí. Za mě vše v pořádku a Strike Back si stále drží pozici jednoho z nejlepších seriálů akčního žánru. 6., 7. a 8. řada: Došlo na přeobsazení. Už to není uplne ono. Není to výrazně horší, nicméně ztráta “původní sestavy” je znát na zábavnosti. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál z různých konfliktních míst Země šitý bohužel horkou jehlou, ale přesto nesmírně baví, jen nehledat chyby. Na tv tvorbu svižně natočeno, spousta akce a nečekaných zvratů s notnou dávkou odlehčujícího humoru.Bohužel schází napětí. 1.série 80%, 2.série 100%, 3.série 100%, 4.série 100%, 5.série 100% Rozhodně lepší než trapný akčňák s Arnoldem Komando, který v době VHS byl naprostá bomba i přes spoustu klišé a filmařských chyb. ()

RakeW

všechny recenze uživatele

Začátek je jak vystřižený z Call of Duty, následující špionážně teroristická zápletka působí jak z pera patnáctiletého hráče Call of Duty a konečně veškeré dramatické momenty včetně emočně vypjatých scén jsou pak asi tak na úrovni Call of Duty. Suma sumárum si radši půjdu zahrát stejně vypláchlé a klišovité Call of Duty, než abych koukal na další díl Strike Back. Za první příběh ve dvou dílech dvě hvězdy, dál se dívat nehodlám. Pokud tam není nějaký významný kvalitativní posun, tak místnímu hodnocení téhle ne víc než průměrné podívané fakt nerozumím. ()

Idris 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že první série je uvěřitelnější, než ty ostatní. Je v ní slušný hlavní hrdina a dost akce, která mě bavila. Potom přichází druhá série, která měla navázat na tu první, ale bohužel podobnost je tam možná jen v názvu Sekce 20. Staré postavy, na které jsem si docela zvykl, byly nahrazeny úplně všechny, což je pro mě zcela nepochopitelné. A také je pravda, jak zde již někdo psal, že z hlavních hrdinů se stali nesmrtelní borci, a z jednoho dokonce, již někde zmiňovaný nadsamec (tohle přirovnaní je výstižné). No nicméně je to chytlavé, a když není na co se kouknout, tak i dostačující. P.S. Srovnávat tento seriál s Jamesem Bondem, je podle mě špatná volba. Dal bych přednost srovnání s Bournem, kde bych viděl docela slušnou podobnost. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)
  • Hlavní protagonisté používají mimo jiné i samopaly české výroby SA vz. 58 v různých úpravách, CZ Scorpion Evo 3 S1 a Sa 26. V seriálu se také objeví pistole CZ 75. (Paulusek)

Reklama

Reklama