Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 1

Recenze (158)

hrona 

všechny recenze uživatele

První serie - 6 dílů rozděleno do třech příběhů - Irák, Zimbabwe a Afghánistán. Všemi díly se prolíná mini příběh o vztahu dvou mužů, hlavního hrdiny a jeho přímého nadřízeného. Armitage, jako voják vysílán do akcí je zkrátka profík, v konečných řešení si nezadá ani s nejslavnějším Stalloneho válečníkem, ač na to postavu nemá, dokáže vše, co on. Ovšem jinak příběhy jsou neskutečně záživné a do poslední chvíle člověk netuší, co přijde. Lokace plně využívané i smysluplný scénář.. Zkrátka lahůdková minisérka po anglicku s hrdinou sympaťákem.***Ve druhé sérii se hlavní hrdinové obmění, a děvčata více poodhalí, ani jedno rozhodně není na škodu. Ta už přeci jen více připomíná 24 hodin. Každopádně obdobný model, pět dvoudílných příběhů z různých částí světa.***Třetí série, už je zkrátka přetažena, vaří se zde z vody. S hlavními hrdiny se již potkáváme v různých městech a děj i zápletky už zdaleka nedosahují kvalit předešlých sérií. Dobrý pokus, ale upřímně doufám, že už se jedná o poslední sérii. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál z různých konfliktních míst Země šitý bohužel horkou jehlou, ale přesto nesmírně baví, jen nehledat chyby. Na tv tvorbu svižně natočeno, spousta akce a nečekaných zvratů s notnou dávkou odlehčujícího humoru.Bohužel schází napětí. 1.série 80%, 2.série 100%, 3.série 100%, 4.série 100%, 5.série 100% Rozhodně lepší než trapný akčňák s Arnoldem Komando, který v době VHS byl naprostá bomba i přes spoustu klišé a filmařských chyb. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

po prvom diely to príde na dosť vlažné poňatie, vôbec to nejak neberie, zatiaľ len taká bezúčelová báchorka s čudesným chovaním protagonistov a akciou na čudnej hrane, celé spadajúce skôr do béčkových vôd__ videl prvú sériu a keď sa to neberie ani trochu vážne tak sa ten rambovský balast dá zniesť, akcia újde __no do kelu človek si zvykne na Richarda Armitage a oni ho zlikvidujú, druhá séria opäť zlyháva na prílišnej banalite a zbytočne moc tam pchajú nahotu, sex, dosť to tam škrýpe /40%/ ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší akční seriál současnosti, který hodně připomíná 24 hodin, akorát zaměření je trochu širší. Jak boj proti terorizmu na blízkém východě, tak zapojování se do různých vojenských konfliktů v Africe, to je specialita britských tajných služeb. Bývalí členové SAS chřestí zbraněmi. Když do svých řad navíc přiberou amerického zabijáka, slušná akce je na světě. První série 90%, druhá a třetí 80%. Čtvrtá řada 100%, určitě zatím nejlepší, zvýšený rozpočet nám ubral napětí, ale přidal opravdu spoustu kvalitní akce. Stonebridge už se snad ani nedá zastavit, kam se na něj hrabe James Bond. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se na nic nehraje,prostě béčko se vším všudy. Akce,trochu špionáž,nějaká ta nahotinka a výbušný obsah.Pochvala za to,že mix funguje,ale toť vše,jelikož spousta klišé momentů kazí zážitek. V podstatě každý zvrat lze poměrně spolehlivě odhadnout. Ale pokud přimhouřím oko,pak se na seriál dobře dívá. Bohužel s každou další sérií přibývá "všechno přežiju" scén, kdy hlavní postavy neudolá snad ani Terminátor. Aspoň jsou to sympatičtí herci (do šesté série). ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)

Reklama

Reklama