Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Dejme tam pár "pravých" cigááánů (romů more), dejme tomu TV vizuál, který ani v TV nemuže být odvysilaný more, taky tam našijem aktuální téma z domova pič*, pár drsňáků v čele s Patrikem "Rytmusem" hej a bude to kurva pecka, ne? Nooo, ne! Tak drsnou trapárnu, která se tak snaží být soo real jsem už léta neviděl a to už mám more něco odžité... odpad pič*. PS: Málem ztráta životních funkcí. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Kvintesence ubožáctví současné tušašské tvorby. Ani nedokážu napsat slovo "filmové". Z bůhvíčeho vycucaný podbízivě >atraktivní< obsah na společenskokritická témata - prý (cituji z oficiálního textu distributora) "příběh z prostředí praktického školství bez povrchností, klišé a přetvářek." (sic! - to je asi největší vyvedení aprílem dnes!), rozpuštěný v otřesné telenovelové formě, se směšnými bláboly coby dialogy a debilními hereckými kreacemi i ostřílených zasloužilých rutinérů (jo, to neustálé a d.m.s.n. tak trochu vynucené dětské předvádění se do kamery a pičování mi fakt vadilo ze všeho nejmíň!), prolezlý přiznaným i skrytým product placementem, brnkající na střívko vyblblého šosáckého televizního čecháčka... Nechce se mi totiž věřit, že na tuhle sračku by šel někdo normální do kina... Vydržel jsem sledovat do konce jen s obrovským sebezapřením, abych mohl tuhle materii poctivě spláchnout do odpadu. Víc už škoda slov... °-[.. - - - P.S. Jo, ještě ty mraky logíček nakonec, stejných šmé, jako celý tenhle opus hnus... Chápu. - - - P.P.S. (Týden poté...) Pročítaje si některé místní srdceryvné výlevy plné blábolů a pravopisných chyb (ponejvíce u čtyř a pětihvězdičkových hodnocení - sakryš, čím to asi tak bude, jak TY VĚCI zase spolu souvisí, že...), chtěl bych podotknout, aby se panstvo myšlenkových onanistů zamyslelo nad tím, co zde vlastně hodnotí. Já osobně jsem tedy hodnotil ten FILM! - - - - - (Poprvé a zcela jistě naposled protrpěno na apríla - no, tenhle fór se tedy nevyvedl - na televizáckém >PrímaKůlva< (k)análu, hodnocení 555., komentář zde jako sedmapadesátý, more - 1.4.2011) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak to zpívá Katapult? „Co děti? Mají si kde s acetonem hrát..?“ Ožehavé téma současnosti, které by se dalo shrnout jedinou otázkou položenou rodičům: „Myslíte si, že příčinou nevhodného chování vašeho dítěte je neznalost jeho aktivit ve volném čase, nebo váš celkový nezájem o jeho výchovu?“, načež odpověď je jasná: „Nevím a je mi to jedno.“ Nejspíše dobré autorské úmysly odeslány neskutečně amatérskou filmařinou do horoucích pekel neplánované komičnosti - na obálce známka s maestrem Rytmusem a jeho tisíci variacemi slova "jebat" a razítko hereckých výkonů místy i hluboko pod úrovní ordinačních telekolovratů. Vyučovat na této přípravce vazební věznice Igor Hnízdo, odloží neškodnou rákosku, vytáhne z pouzdra u opasku zbraň a se slovy: „Zlatý Rosenheim.“ vyšle ve směru invektivy z úst vypouštějícího výkvětu naší budoucnosti pár včeliček o tělíčku ráže 6.35… ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No co k tomu napsat. Určitě velmi aktuální a zajímavé téma. Na tento film jsem se velmi těšil, protože mě zajímalo co z toho tahle skupina lidí vytříská. Musím říct, že moc ne. Herecky naprosto debilní. Tady dokázali pobavit snad jen naši nepřízpusobiví občané. Jinak byly výkony, dá - li se to slovem výkony vůbec označit, až trapné. Učitelský sbor ve složení debil - idiot na přeskáčku. Dialogy rovněž debilní, ale alespoň tu byla jakási aktuální myšlenka, která byla však absolutně přetažená za vlasy. Film tedy paradoxně zachránil pouze velmi košatý slovník mládeže o základu piča, kurva, čurák a debil. Nemůžu se dočkat pokračování. * * ()

choze 

všechny recenze uživatele

Magnusek vyměnil domov důchodců (Pamětnice) za smíšenou základku, rozhodnut zúročit na plátně radosti a strasti učitelování, které zná z první ruky. Ještě kdyby tak věděl, co za žánr chce točit (a jak vůbec točit). Takhle mu z toho vylezl rozbředlý, po všech stránkách špatný pokus o drama ze školních lavic stříknutý lidovou komedií (brutální hlášky) a hodně naředěným vigilantským exploaťákem s klasickým a pro mě nepříliš uspokojivým finále (to se ten mafián za smrt syna nepomstil?). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu učinkují i skuteční žáci Tomaše Magnuska, se kterými se režisér setkal během svého působení na základní škole, odkud námět na tento snímek čerpal. (jurama525)
  • Čtvrt roku po premiéře filmu Kristýna Leichtová sdělila médiím, že byla ve dvanácti letech znásilněna. (Fenk)
  • Scénář k filmu napsal Tomáš Magnusek, který čerpal ze svého dlouholetého působení na pozici pedagoga na základní škole. (Dawid199)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno