Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Red Dog se v Austrálii stal legendou a má v Dampieru dokonce i sochu. Dostal pejsek Koko Oscara za svou roli?:) Perfektní casting, od sympaťáka Joshe Lucase, přes krásnou Rachael Taylor, až po místní chlápky a osadníky. Humorné scény následují jedna za druhou a člověk si přeje, aby ta idylka vydržela pořád. Po oné tragické události, jsem si vzpomněla na Hačika, který taky čekal. Pořád. You cry now? Putování Red Doga přes Austrálii, přes oceán a zase zpátky je hodně silné. A závěr snímku dokáže zvládnout bez slz a hlubokého dojetí snad jen naprostý cold-blooded bastard:) ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Tohle melo byt dojemne? Srovnani s Hachiko? Tomu to nesahalo ani na paty! Komedie? U ceho jsem se mel zasmat? Rodinny film pro deti? S bandou urousanych chlapu vkuse lemtajicich pivo? Red Dog vysoce hodnoti zrejme pouze lide, kteri maji psy radsi nez lidi a ztraci diky tomu objektivitu pri hodnoceni filmu. SPOILER: Ta absurdita, kdy prijede chlapek s nakladakem v noci na benzinku, nikde nikdo a pak narazi v jine budove na lidi okolo psa? Banda urousanych chlapu mu zaujate vypravi pribeh o Rudem psovi, jako bohovi, ktery sestoupil z nebe? A nakonec, jakoby se nechumelilo, chlap co prijel pro benzin, vyhraje holku hlavni postavy filmu, ktera tragicky zahynula den po zasnubach? A rude psi nasledovniky porodila kocka? No to jdete ale... Riddick77, Beastmaster4 - 2 lidi, kteri tady ten film naprosto nekriticky vyzdvihuji do nebes (5* + komentar) - spravne, oba maji ve svem profilu na prvnim miste fotku psa :-) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Red Dog je snímek, který je zajímavý svým způsobem vyprávění - prolínání současnosti a minulosti. Příběh psa, který pro komunitu australského Dampieru znamenal víc než mnozí lidé, je místy úsměvný, dramatický a s blížícím se závěrem i dojemný. Proti Hačikovi není takovou ždímačkou slzných kanálků, ovšem na úroveň snímku Marley a já se s přehledem dostane, v mnohém jej možná i předčí. Už během sledování nezbývá nic, než smeknout klobouk před tím, jak psi dokáží hrát. :) Jeden psí pohled vydá za řadu lidských slov a vět. Chtěl jsem hodnotit 4*, ovšem za závěr a finální titulkový epilog musím hodnocení zvednout a zaokrouhlit na plný počet....Tak přece ho našel... ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí hollywoodského remaku Hačika (původně japonského filmu) jsem se tohoto tématicky obdobného filmu trochu děsil. Byl jsem ovšem velice mile překvapen, z Red Doga jsem neměl pocit laciné "ždímačky" emocí, navíc měl příjemný děj okolo a ještě byl dokonce vtipný (aneb pokud se Vám líbil americký Hačikó, Red bude taky; nelíbil se Vám Hačikó, Red dost možná bude). Osobně bych měl jedinou výtku - uvítal bych ukončení už po proslovu o soše (popř. odchodu Reda z baru). Těch několik posledních minut (trochu nucené) hollywoodské "dojímačky" vystřídané přeslazenou tečkou bych už klidně vypustil. I tak to pro mne byl velice příjemný film převyšující mnohé a zpočátku nepříliš sympatického psíka jsem si zcela oblíbil. 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za pár dní je v telke Hachiko, najkrajší film o priateľstve medzi človekom a psom aký som kedy v živote videl. No a tak nejak ma napadlo, že skúsim niekde "vyňuchať" niečo obdobné, čo by ma rovnako potešilo, ako prvo spomínaný počin. Čo som si zaumienil, to mi aj vyšlo. "Red Dog" je veľmi pekný, občas vtipný, občas dojemný snímok, ktorý spríjemní chvíle nie len malým, ale i veľkým. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Rasa titulního psího představitele je Australská kelpie, která byla do Austrálie přivezena prvními skotskými přistěhovalci. Plemeno získalo oblibu u australských farmářů jako šikovný pastevecký pes s dobrými předpoklady k výcviku. (Beastmaster4)
  • Koko, hlavný psí predstaviteľ sa stal jedným z víťazov 1. ročníka cien Zlatý obojok (tzv. “psie Oscary“) v kategórii najlepší pes v zahraničnom filme za rok 2012. Celkovým víťazom sa stal Parson Jack Russell teriér menom Uggie, ktorý získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok, cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)
  • Film čerpá z románu Louise de Bernièrese „Red Dog“ z roku 2002, ve kterém autor mapuje život populárního psa "Red Cloud Kelpie" přezdívaného Red Dog z města Karratha v západní Austrálii. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama