Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Za samotný film dávám 4 hvězdy, ale za celou tu akci zaslouží nejen Phoenix obrovské uznání. Vystoupení u Lettermana je už pak samotný vrchol. Musím říct, že se mi v průběhu filmu s Joaquina udělalo dost nevolno, ale když jsem si potom pustil návštěvu u Lettermana, která následovala rok po té zmíněné, tak mi to ztracený obdiv k Phoenixovi vrátilo. Rozhodně zajímavý nápad a projekt. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu napsat, že I'm Still Here byl jeden z těch filmů, kde byla vysloveně dřina ho přelousknout celý bez použití rychloposuvu, ale tu chuť jsem měla mockrát. Nevím přesně co tím oba kluci sledovali, protože moje hlava to všechno nestačila pobrat a chvílemi jsem měla silně smíšené a nepříjemné pocity. Joaquine chtěla bych vidět tvou skutečnou duši a tvé skutečné srdce, což se ale mně pozemšťance nikdy nepodaří. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

"JéPéčko" si dal na své proměně skutečně záležet a výsledek vypadá jako něco mezi Rumcajsem a Alešem Brichtou. Zkrátka afektovaný vágus, který je natolik noblesně svůj, že i Dude Lebowski by se od něj měl co učit... Jako čistě prdelózní mystifikační recese je to bomba. Jako pokus o jakési alternativní undergroundové mockumentary je to snad až příliš free a jen těžko přetěžko divácky uchopitelná záležitost. Kupříkladu mě dost mrzelo, že se chlapci víc nesoustředili na ten absurdní uměle vyhoněný mediální humbuk a spoustu času věnovali (možná zbytečně) takřka permanentnímu proudu vulgarit, chrchlání a roztomile neohrabaným pokusům o rap (což vlastně v praxi občas bývá skoro totéž). Mel Brooks či Andy Kaufman by tuhle hozenou rukavici určitě zvedli, co ale třebas takový Borat? Anebo Frat Pack? Will Ferrell by na to určitě měl! ()

Molly

všechny recenze uživatele

"Joaquin Phoenix končí s hraním, chce se věnovat hip-hopu." Moc dobře si pamatuju, jak mě tenhle titulek vyděsil. A že mě vyděsil hodně! Ono fakt není snadný rozdejchat, že se váš oblíbenec zbláznil. Nejenom, že seknul s hraním, člověk s takovým talentem a citem pro herectví, on ještě začal fušovat do hip-hopu, hudebního žánru, kterej mi nemůže být vzdálenější... Ach, Joaquine, jak jsi nás (ne)pěkně tahal za nos! Vzdávám hold tvý odvaze i hereckýmu umu, toho umaštěnýho pobudu jsme ti zbaštili všichni. Ukázal jsi, že máš celej slavnej Hollywood kdesi u zadku a že je ti jedno, co si o tobě kdo myslí. Dobře. Ale já se ptám, stálo ti to za to? Co vlastně tenhle mockument odhalil? Že je showbyznys světem plným pokrytců? To přece víme dávno. Popravdě nevím, jak I'm Still Here zhodnotit. Bavila jsem se, smála jsem se, ale chvílemi mi bylo hodně trapně. A na Joaquina v rozkladu taky nebyl zrovna příjemný pohled. Působil neskutečně věrohodně, až jsem si říkala, jestli vůbec ještě hraje. Výkon hodný obdivu (už to vystoupení u Lettermana je geniální!), kterého se mu však asi nedostane. Moc doufám, že Džejpího tahle sranda se švárou nepřijde až příliš draho. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

An elaborate guilty hoax without pleasure. Do držky bijící okopčený BORATovský koncept a zbytečně zabitý 2 roky herecký kariéry neskutečně talentovanýho herce, který se tady pitvoří (ikdyž skvěle) - ale proč vlastně? Aby se pomstil médiím za to, že dohnaly jeho bratra k drogový závislosti a následný smrti?! Protože jako kritika Hollywoodu to vůbec nefunguje. Vtipný jsou snad jen výstupy u Lettermana a u P.Diddyho ve studiu, jinak je to skrz na skrz nudná (občas smutná) hovadina, při jejíž sledování jsem si místy připadal za Joaquina neskutečně trapně. Působilo to na mě spíš jako dobrovolný klesání na herecký dno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Pravdu o filmu odhalil režisér Casey Affleck světu na začátku září 2010 a výkon Phoenixe označil za "jeho životní roli". Samotný film měl poté premiéru na MFF v Benátkách 6. září. (Sony1994)
  • Na konci rozhovoru v Late Show Phoenix vstane, sundá si brýle a potřese si rukou s Lettermanem. Tuto neopatrnost mu Affleck později vytýkal. (Brousitch)
  • Phoenix v následující návštěvě v Late Show potvrdil, že rozhovor s Lettermanem nepřipravovali. Údajně si však myslel, že zkušený Letterman pozná rozdíl mezi hranou postavou a reálnou osobností. (Brousitch)

Reklama

Reklama