Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

Fr 

všechny recenze uživatele

SLUNÉČKO, SLUNÉČKO, DOMŮ SPĚCHEJ. DOMEČEK SVŮJ SEŽEHNOUT NENECHEJ. ZAHYNULA MLÁĎÁTKA TVÁ, JEN JEDNO TĚ TAM ČEKÁ..... /// Rok 1921. Lovci duchů maj žně. Většinu ovšem místo strašidel straší Florence a její metody (takovej Johny Deep v sukních? – bez Burtonovskejch udělátek - samozřejmě...). Samý prdelky, ale co když se objeví nějakej pravej? Starý sídlo, chlapecká škola a klučina, co chce bejt (už několik let) na každý fotce. Film začne ,,vonět“ krásnou duchařskou atmoškou, vzdělaná Florence je tak...tak.... no že i duchové ji musej nenávidět, začíná noc a po chodbách se začíná potulovat tolik věcí (lidí). NEMĚLA BY SIS DÁT POZOR SPÍŠ NA TY ŽIVÝ? Zamkněte barák....jde do tuhýho! Husina vobčas proběhne, tempo je sympaťácký, ale pak se to tak nějak posere, tempo uvadá a rozuzlení (byť vyloženě nezklame) ničím neohromí. Škoda. Už jsem se těšil, že začnu vidět svoje vlastní duchy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem na chlapečky. 2.) Jsem na chlapečky a na BBC. 3.) Thx za titule ,,Doublejo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hihihi, tak to bylo hodně vtipné. Škoda, že to nerežíroval opravdový blázen, aby se freakovství tak nějak víc rovnoměrně rozprostřelo celým filmem, protože potom by to bylo ještě vtipnější. A to, co teď působí jako vykrádačky jiných filmů, by získalo punc autorské zručnosti. Takhle to zůstalo příliš uhlazené a příliš v krabici, přitom by stačilo několik klíčových formálních změn (hlavně doprovodná hudba - žádné dojemné housle, způsob snímání - trošku to rozhýbat, kruci, a když už máme kupříkladu postřelenou matku, tak ukážeme její tvář, ukážeme její prsty, jak svírají šaty) a mohlo to být zároveň děsivé jak bič i osobité jako autorský (artový - i když toto zařazení už mi dnes trochu smrdí) snímek. Protože potenciál pro vymazlené epizodické šoky je nashromážděn a herci jsou rovněž velmi roztomilí. A aby to nevypadalo, že se mi nezdá nic vyloženě špatně a že hodnotím jakýsi potenciální film, který mohl vzniknout, místo toho skutečného, tak nutno zmínit, že dramaturgické řešení posledních asi dvaceti minut je v této podobě a návaznosti na předchozí stylizaci filmu velmi nešťastné. (A když už vidím, že to lidé srovnávají s Ženou v černém - ta na mě působila jako práce na zakázku, sterilní, bezduchá, škatulkovitá. V tomto filmu vidím mnohem větší, i když nedotaženou, snahu udělat věci jinak, což přirozeně hodnotím mnohem výš.) ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, starou dobrou, viktoriánskou duchařinou já nikdy nepohrdnu a tahle nebyla vůbec špatná. Mělo to atmosféru, charismatické herce a celkem dobrý příběh, jen to závěrečné vyústění mně tam moc neštymovalo. Ta vykrádačka starších kousků mi ani tak nevadí, u tohoto žánru neočekávám zas tak velkou invenci (čest výjimkám), ale ten přechod ze střízlivě podaného hororu na rodinné melodrama byl na můj vkus trochu velký. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem a přesto to dokázalo zaujmout, pobavit a místy i vylekat. Ano, byla tady řada motivů z osvědčených duchařin a na někoho to může působit jako mix několika filmů zhňácaný dohromady, ale byla tu atmosféra, byly tu lekačky, slušná kamera a solidní muzika. K tomu klasická atmosféra staré dobré Anglie a vylidněný viktoriánský internát jako stvořený pro rejdění strašidel. Mě se to prostě líbilo. 80% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že Awakening není příliš originální mi nevadí, proč taky, za prvé jsem mu stejně skočil na špek, za druhé mám rád filmy z časů koloniální Anglie, a za třetí naprosto splňuje moje požadavky na divácky atraktivní film - estetická přitažlivost, mysterióznost až mystičnost, dobře vystavěný příběh, klidný a neuspěchaný děj, zajímaví a přesvědčiví herci, červenoknihovnost pak naštěstí bohatě v rámci snesitelnosti. Spíše než nepůvodnost rozuzlení mi trochu nesedla jeho forma, taková nějaká křečovitá, přeplácaná... Ale nijak zásadní výtka, příjemný divácký zážitek. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama