Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

Wysch 

všechny recenze uživatele

V polovině byly jasné dvě věci. První byl fakt, že zkrátka a jednoduše Spartacus: Blood and Sand a jeho duchovní následovník - příběhově předchůdce - Gods of the Arena nedopadne špatně. Ve smyslu, že to není průser. Druhou věcí byl fakt, že nás čeká ještě pár zajímavejch smrtí, zajímavejch ve smyslu příběhovým. Bohové arény začaly šablonou první epizody Blood and Sand, ale stejně jako Spartakova cesta na vrchol a k pomstě, i tento prequel má neskutečně stoupající tendenci. Šablona zmizela ve chvíli, kdy se spolu museli vyspat dva otroci, které pojilo přátelství (a manželství) s jiným. Tehdy Bohové arény přinesli faktor, kterej tady doposud chyběl. Od Crixova vítězství ve třetí epizodě (bohužel se nejedná o spoiler, když víme, že určitě přežije) pak pomalu seriál naklouzává k finále, které do role "the best of gladiatores" vykopne právě tohohle Gala, čímžtopádem se opět ozývá šablona z první řady. První epizoda této "druhé" řady Spartaka přináší zajímavý potenciál vytřískat z Andyho absence maximum. Sex, násilí, krev, to všechno zde není prvoplánové, ale funguje jako způsob, jak posunout děj dál, a po sexuální scéně Gannica s Núbijcovou ženou (už jsem si zapamatoval, že se jmenuje Oenomaus) se nám dostává do seriálu i trocha psychologického kontrastu - černoch musel zabít svého učitele, Gannicus musel ošukat ženu svého nejlepšího přítele. Od příjezdu starého "domina" pak bliká vykřičník na další frontě. Tím se tedy dostávám ke svému zhodnocení přesně v polovině seriálu: Spartacus: Blood and Sand hrál ve dvou rovinách. Gods of the Arena přinášejí roviny tři a všechny přinášejí zajímavý vývoj postav. Kromě té bojové, samozřejmě, a sexuální. Jo a abych nezapomněl, právě v sexuální rovině se mi zdají Bohové mnohem odvážnější než "první" řada. Bohužel v pátém dílu přichází vrchol seriálu a posledním dílem seriál nedokáže nabrat tempo. To by bylo nereálný. Závěr Bohů Arény nemá grády jako Krev a Písek, ale to nevadí. Gannicův osud je zakončenej hezky a dobře to je promyšlený, aby na to navazovala právě Blood and Sand. A poslední pětiminutovka příjemně mrazí na zádech, což je sprostě způsobeno tím, že dohromady vytvořili tvůrci ze Spartaka naprosto ojedinělou sérii, která nadlouho nebude mít obdoby. Velice skvělých a silných 90%. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se trochu bál, jak mě Bohové arény vezmou po skvělé Krvi a písku, když tu chybí hvězda největší, tedy Spartakus sám. Tyhle obavy naštěstí vzaly s prvním dílem za své, je to pořád stejně skvělá jízda. To co dělalo tenhle seriál výjimečným, tu je pořád. Skvělé souboje v aréně, necenzurovaná brutalita, spousta lechtivých scén a samozřejmě skvěle gradující příběh, což je bohužel věc, kterou spousta lidí z mého okolí u tohoto seriálu odmítá vidět. A přitom příběh je tady vždycky to nejzajímavější, všechno to okolo je "jen" příjemným kořením :) Ostře ukázaný rozdíl mezi uhlazeným světem římské elity a drsným světem gladiátorů, rozdíl mezi intrikami, zradami a podvody a přátelstvím ukovaným v krvi a písku arény. A pro fanouška Krve a písku skvělé rozšíření příběhů spousty postav. Hlavní postavou Bohů arény je pro mě skvělý antihrdina Batiatus, neštítící se ničeho, jen aby dosáhl svého cíle a urval si pro sebe co největší krajíc moci. To, co všechno napáchal se svoují manželkou během druhé poloviny seriálu byla skutečně síla. Nestává se často, že v seriálu fandíte víceméně záporné postavě, ale tady se to povedlo. Druhým hrdinou téhle řady je pak Crixus, kterého jsem znal jen jako neohroženého šampiona Capuy - tady jsem s ekonečně dočkal příběhu jeho vzestupu a cesty k vytoužené slávě. A mám ho čím dál raději. Třetí hlavní postavou je nováček Gannicus, který byl inzerovaný jako hlavní hrdina, pro mě ale stál trochu v pozadí prvních dvou zmíněných, asi kvůli tomu, že jsem ho neznal z první sezóny a neměl k němu z počátku vztah. Rozhodně mu ale nemůžu upřít asi nejlepší akční scény, styl boje se dvěma meči je můj nejoblíbenější, něco takovýho bych chtěl někdy umět :) Kromě toho se konečně zaplní další bílá místa v příběhu - jak se z Oenomaa stal Doctore či jak Ashur přišel ke svému zranění (po téhle sérii mi je jeho postava ještě odpornější). Všechno skvělé zůstalo v Bozích arény zachováno a já se těch necelých šest hodin opět skvěle užil :) /90% a 5*/ Oblíbené epiziody: Beneath the Mask, Reckoning ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jen oddychová prequelová výplňovka před regulérní druhou řadou Spartaka.Bohové arény ničím nepřekvapují a divák pouze čeká na všechny povinné zastávky,kterými si musí projít,aby známé postavy dorostly do té podoby,v jaké jsme je poprvé potkali.Gannicus má charisma,John Hannah opět herecky táhne každou epizodu a finálním,snad desetiminutová řežba v ohnivém kruhu dá vzpomenout na to nejlepší z Krve a písku,ale šest dílů je zkrátka málo na to,abych se skutečně vžil do příběhu,který nám tvůrci předložili.Na zabavení každopádně solidní,ovšem od pokračování Spartakových osudů rozhodně očekávám víc. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se začal dívat samozřejmě ze zvědavosti, jak to vlastně bylo před tím, než se na scénu dostal Spartacus. Po prvním díle celkem spokojenost. Nese se to opět ve stejném duchu jako Spartacus Krev a písek, což znamená hodně krve, děvky, drsná mluva, atd. Tak jsem zvědav, co bude dál.. zatím 80%...o měsíc později..seriál jsem celý shlédnul a opět veliká spokojenost, takže jdu s hodnocením výše - 86% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na Spartacus: Blood and Sand to nema, ale i tak to je porad solidni naklad. Tentokrat jen 6 na sebe navazujicich dilu, kde se vysvetli par zajimavejch veci, typu jak se Doctore stal Doctorem, Crixus sampionem, Asher prisel o nohu, ale hlavne to je o intrikach. Nekdo na nekoho neustale vymejsli ochcavky a tak vetsinu dilu vyplnujou dialogy. Na bojovani nebo trenovani tady uz bohuzel nezbylo moc casu, ale sem tam precejen k nejakymu souboji nebo treninku dojde. Vse je ocekavane libove brutalni a krvavy, neustale nejaky orgie kde litaj nahy zensky a vsichni spolu sukaj, v kazdy druhy vete zazni fuck a vetsina postav je neustale nasrana, takze i kdyz furt jen kecaj, dokazou to podat spravne atmosfericky. Trochu me zklamala nevyrazna vizualni stranka a nic moc efekty, ale zase tu je solidni hudba. Celkove slabsi nez prvni serie, ale porad to da 5*. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)
  • Jedná se o prequel, nikoli o druhou sérii Spartakus: Krev a písek (od r. 2010). Děj tohoto prequelu se odehrává pět let před seriálem Spartakus: Krev a písek. (-OverLord-)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama