Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Paráda. Opravdu jsem si tuhle jízdu užil, dokonalá režie Olivera Stona, se všemi jeho barevnými filtry, zvraty, nekompromisností v tom měla velkou roli a nejsem si jistý, zda by příběh fungoval i bez ní ale to k tomu zkrátka patří a já byl spokojen. Obsazení perfektní, dokonalý B. Del Toro působil jako opravdový "divoch" a opravdu vzbouzel strach, především díky své nepředvídatelnosti. Trochu jsem se bál Salmy Hayek, především díky trailerům ale i ta to nakonec ustála a nebýt Blake Lively, byla by tu to nejhezčí, čím se dalo kochat. Kolem a kolem opravdu velká spokojenost, ještě bych rád vypíchnul super soundtrack no a už zbývá jen jedna věc - kde sakra v české republice sehnat trávu s 33% THC? Protože tenhle sh*t bych rád vyzkoušel. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

párkrát to ztrácí tempo a několikrát to vypadalo, že by tomu nějaká půlhodina méně nevadila. Ale každá takováto chvíle je přebita další sakra sexy nebo sakra stylovou nebo dokonce sakra hlubokou (ano, Travolta a jeho zpověď mně fakt silně překvapila) scénou, navíc celé je to natočené tak vizuálně sytě a eye-candy, že to i přes jednoduchost příběhu prostě nejde nemilovat. Připočítejme to, že tato jednoduchost film v ničem neomezuje, naopak dokonce mu sedne a máme tu návrat Stonea ve velkém. A závěr je opravdová třešnička na dortu a s přivřením nějakého toho vydloubnutého oka i pěkný mindfuck. Hudba samozřejmě celou tu uvolněnou, přitažlivou atmosféru zdatně podporuje, většinou pěkně energicky. Herecky.. nu tady jsem při úvodních titulcích chvíli opravdu zíral, protože takovouhle nářezovou sestavu ve většinu thrillerů jen tak nevidíte. S hlavní trojice byl největší sympaťák samozřejmě naprosto nepoznatelný Aaron (fakt, kdo by to na toho kluka s Kick-Ass řekl), ale dokonce i toporňák Kitsch se zas tak úplně neztratil. Blake Lively není zrovna A liga, co se herectví týče, ale who gives a f..., když je to takové lahůdkové zboží, její monology jsou jedním z vrcholů filmu - ten hlas! Salma Hayek se asi definitivně přehoupla ze strany ozdoby na stranu mentora/matky, což je na jednu stranu asi dost smutné (ten čas letí), na druhou stranu ji to stále sluší skoro jak za časů Desperada - no problem. Del Toro se svým psychopatem a ještě nebezpečnějším přízvukem zábavný a Travolta - nu, Travolta je Travolta. Abych to teď už uzavřel - Oliver Stone znovu prokazuje svou mnohotvárnost a tentokrát ve stylu Tonyho Scotta (RIP) přináší staronový akční kousek plný odvázanosti, násilí, eye-candy a antihrdinství. Ale hlavně, třeskutě jsem se bavil :)) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ou.. Téměř plná PÁLKA!! Úžasný Thriller, který je Stylový, Moderní.. Zcela něco Nového a pro dnešní mládež strašně Atraktivní ! .. Zíral jsem jak krásně a nevídaně je to celé natočené, celé je to podtrhnuté krásným Soundtrackem ! Brutalita je Perfektní, Peters se s tím nesere! Záporák je Super! Hnusný, slizký Mexičan! A závěrečný TWIST jsem fakt nečekal a mile potěšil.. Doporučuji Všem Divochům! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pěkný kérky, pěkný cérky." Film zábavně estetizuje násilí, kterému dává cool tvář stále krásné Salmy Hayek a chlapáckého Benicia Del Toro. Poznali jste, smysl čí věty jsem takhle uličnicky o 180° otočil? Ano, je to rikitiki, prskající nad "odpudivou glorifikaci brutality." Panečku, ta byla! Brutálně zábavná, užil jsem si. A tu dojemně nezištnou romantiku taky. Aneb opravdový kamarád je ten, se kterým můžeš sdílet svou nejzamilovanější hračku bez obav, že si ji bude chtít nechat jen pro sebe :-). Moc pěkný, něžný a nesobecký vztah měli, on+ona+on, takový čtyřhvězdičkový, provoněný akcí, střelným prachem a kouřem z jointů. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Možno sa Divosi nezaradia medzi jeho najlepšie filmy, ale napriek všetkému je to stále Stone. Síce priemerný, ale Stone. Príbeh najviac pripomína kombináciu teenagerských cool filmov, drsného prostredia mexických drogových kartelov, mierne potrhlej telenovely a únosového thrilleru, čo je koniec koncov pekne zamotaná vec a to sa týka aj deja a vyššieho množstva postáv, lenže Stone nie je Ritchie, aby vedel dokonale ukočírovať takú motanicu. Divosi sú však stále drsný, brutálny, občas vtipný a pomerne dobre zahraný (Travolta prekvapivo najlepší za DLHÚ dobu) krimi thriller s dvoma vynikajúcimi akčnými scénami. Ola. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Názov filmu sa objaví v siedmej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama