Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 603)

Falko 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen - (Aladeen / Efawadh) +++ Sayed Badreya - (Omar) +++ Ben Kingsley - (Tamir) +++ Anna Faris - (Zoey) +++ John C. Reilly - (Clayton) +++ Megan Fox - (Hrá samu seba) +++ Anna Katarina - (Angela Merkel) +++ Edward Norton - (Hrá sám seba) +++ Produkcia: Sacha Baron Cohen, Scott Rudin +++ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pro mne treti film s Cohenem co jsem videl Borat byl narez Bruno prumer Diktator je totalni ulet fakt sem neveril ze jeste nekdy nekdo natoci film kterej by dokazal urazit vsechny a vsechno tak jako to zvladnul treba South park Peklo na zemi ale Diktator to strka do kapsy jeho sila nespociva ani tolik v tom ze byste se tem vtipum a hlaskam nejak extra smali spis budete jako ja kazdou chvili nevericne zirat s otevrenou hubou ze to vubec proslo a rovnou to nezakazali ta kadence je pravda obcas trochu prehnana a ne vsechno se povedlo ale kdyz vas nedostane jeden skec bezkonkurencne vas odrovna hned ten dalsi jenom jedna rada pokud jste zidi nebo politicti vezni tak na to radsi nekoukejte protoze jestli jeste pred timhle filmem existovala nejaka nepredstavitelna tabu temata ze kterych se proste sranda nedela byla tu nemilosrdne zbourana mne to sejmulo nekompromisne jednoznacne nejvetsi ulet jakej v tomhle roce vzniknul! ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Diktatura je o tolik lepší než demokracie. 1 % lidí vlastní 98 % majetku. Můžete svejm kamarádům snižovat daně. Můžete jít do války pod smyšlenou záminkou..." Dvě třetiny humoru takřka geniálního a třetina humoru takřka (místy doslova) genitálního. Dojem zůstává něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale když jsem se před volební místností rozhodoval, přijel obrněný transportér a zatlačil mě do té druhé fronty. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Politicky, sociálně, rasově či nábožensky, tak nekorektní film, kterých je dnes jako šafránu. Sacha Baron Cohen si nesedne na zadek před ničím a nakousává témata, okolo kterých se dnes musí chodit po špičkách a je nemoderní na ně jakkoli poukazovat. Ale on se nebojí a to se mi líbí (nejlepší scéna je ta ve vrtulníku). Proto jsem si tuhle nabitou komedii opět tak hezky užil. Už se těším na Borata a Bruna, které mám teď na mušce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Aliho G, Borata nebo, podle mě, nejhoršího Bruna, tak se mu určitě bude líbit i tahle satira na Diktátora. Někdo by mohl říct, že je celý film šíleně prvoplánový, ale já jsem se u něj prostě bavil. Nebylo to top, ale pár fórků nemělo chybu. Sacha Baron Cohen se do svého diktátora Aladeena opět tak moc položil, že třeba na posledních předáváních Oscara například vysypal popel svého kamaráda a parťáka Kim Čong Ila na moderátora. Celá ta reklama a nápad a zpracování se mě prostě hrozně líbilo. Nebejt toho, že příběh je naprosto klasika, dal bych i pět. Každopádně kvůli té řadě popkulturních narážek a celkově narážek na diktátorství si to zaslouží takové hodnocení. Já se nasmál. Rozhodně jedna z těch nejlepších komedií v tomhle roce. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a také ve španělské Seville, konkrétně na Plaza de España, a to od června do srpna roku 2011. (sahe)
  • Scéna s postavou běžícího chlapce se zdravotnickými pomůckami na nohách, která se v krátkém prostřihu objevuje při první Aladeenově (Sacha Baron Cohen) onanii, je z filmu Forrest Gump (1994). (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama