Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

togaf 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nějak minul. Idealistický otec, kterého osud vláčí existenciální skládkou a on každé protivenství přijme se skloněnou hlavou. Jediná rebelie proti osudu byl jeden propitý večer. Syn snažící se zapadnou do chudinské přistěhovalecké komunity najednou prozře a chová se vzorně. Teda hraje fotbal. No nevím, nějak jsem jim to nevěřila. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Člověku to nedá a musí si vzpomenout na Zloděje kol. Takhle si představuju kvalitní sociální drama. Plynulá a citlivá režie, silné téma, perfektní herci. Navíc jsem naprosto unešen výkonem Demiána Bichira, který se mi svou uhrančivostí totálně zaryl pod kůži. A tohle natočil režisér filmu Jak na věc? ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Fajne :)! Pekne ukazuje problemy imigracie a emigracie. Pre nas zahranicnych utecencov, doverne znama tema.. Kolko osudov tohto typu clovek videl a kolke situacie sam odzil na vlastnej kozi.. Jeden si spomenie, ze moze byt fakt rad, ze je rad, ze veci neboli vzdy v pohode.. Film k zamysleniu, ze si mame vazit, co mame, lebo vacsina sveta to proste nema. Takze 4*, za autenticitu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zřejmě naprostý vrchol schopností Chrise Weitze. Nezbavil se sice neschopnosti vystavět realisticky vyhlížející charakter (opět ani jedna z hlavních postav nevypadá jako člověk, který by mohl existovat), ale alespoň celek se mu nerozpadl pod rukama. Proto tenhle kříženec Zloděje kol a Crashe funguje. ()

GE*O*R*GE 

všechny recenze uživatele

Skvělý film vyprávějící osud nejednoho mexičana, který kvůli americkému snu ilegálně překročil hranice. V tomto případě jde především o otce, který se s životem pere a snaží se pro svého syna vytvořit ten "lepší život". Příběh je poutavý a má rozhodně něco do sebe. Také hudba v podání Alexandra Desplata skvěle obohacuje děj. Mé hodnocení tedy 85% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)
  • Název původního scénáře zněl "The Gardener". (Terva)

Reklama

Reklama