Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konečně dočkali a známe kompletního Tima Burtona. :o) Ukradené Vánoce se mi líbí přesně o hvězdičku víc než Mrtvá nevěsta. Je na nich vidět pozice "nechtěného dítěte", které se o to víc snaží zasloužit si uznání, když se k němu vlastní rodič (Disneyho studio) nezná. Mrtvá nevěsta už byla hýčkanější robátko s příkladnou péčí, proto sice poslušně splnila očekávání, ale (IMHO) je nepředčila jako tento skvost. Každičký detail v druhém plánu, každá sebenepatrnější akce je vypiplaná a originální, monstra v Halloweenu se chovají indiferentně atd. Tak mě napadá, že kostlivec Jack má cosi společného s Edem Woodem - zoufalou snahu vyrovnat se velkému vzoru (Orsonu Wellesovi, resp. Santa Clausovi) a naplnit velkolepou vizi bez příslušného talentu a elementárních znalostí problematiky ("Vydává se vraždit v saních, těžké pytle svírá v dlaních - Satan Kalous!"), zato s nakažlivým entuziasmem. Nejveselejší film, jaký jsem o Vánocích viděl. 100% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Když někomu vyprávím, že jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl je loutkový muzikál o tom jak se městečko Halloween rozhodne ukrást Vánoce, tak si většinou ťuká prstem na čelo. Do detailů propracovaná animace skvělá muzikálová čísla, písně i texty (Danny Elfmann se tentokrát svou instrumentací a prokomponovaností rovněž vytáhl), lehce hororová atmosféra a Vánoce či Halloween tak jak je určitě neznáte. Pokud je vám blízká temnější a lehce úchylná podívaná made in Burton&Elfmann, neváhejte ani minutu. Rád bych viděl ty reakce rodičů, kteří film bezelstně pustí svým dítkám. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnuti musim zmenit hodnotenie zo 4* na 5*. Okrem uzasne graficky spracovanych scen (na ktore sa da pozerat do nekonecna a stale v nich nachadzat nieco nove), som si az na druhykrat uvedomil vynikajucu hudbu. Dalsie zo skvelych, ponurych Burtonovych diel. Najkrajsia, najmorbidnejsia a najvtipnejsia vianocno-halloweenska rozpravka. [ Napriek tomu, ze je Sally handrova babika vypchata listim, vyzera celkom hot ;-) ] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +postavičky, hudba, příběh -pro někoho možná příliš silná káva/// Tomuhle skvostu jsem se vždy obloukem vyhýbal (teď nechápu proč), ovšem když jsem se najednou odhodlal, že se na něj mrknu, tak už jsem nemohl oči odtrhnout. Stopáž je tak akorát. Postavičky jsou pěkně zrůdné a strašidelné a celé to působí tak úchylně, až je to zábavné. Nejvíce mě však zaujal snímek texty a hudbou. To je prostě paráda, někdy na to mrknu znova. Jediné co lze vytknout: tak to, že s přibývajícím časem zjistíte, že ty písničky jsou si hodně podobné. Ale to je jen detail na jinak fain hororovomuzikálové pohádce, před kterou bych vlastní děti neposadil. Už se nemůžu dočkat Mrtvé nevěsty :-)/// Celkem 79%/// ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zarazilo, že televize upozorňovala, že pořad není vhodný pro děti a mladistvé. No, nevím, mně to přišlo právě naopak. Na tohle by se děti měli dívat, tohle by měli dávat v hlavním vysílacím čase. A ne ty stupidity, které dětem naservírují vše polopaticky a bezmyšlenkovitě. Tomuhle veledílu především nechybí vtip, je ho tu přehršel. Jeden za všechny - hadrová panenka Sally si radši povolí stehy a nechá svému trýzniteli svou ruku, než by u něj zůstala celá. HUDBA: Danny Elfman - půvabné písničky s nápadem. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Postava kostlivce Jacka měla přes 400 hlav, které zachycovaly každou jeho emoci nebo pohyb obličejových částí. (Rollo_Tomasi)
  • Danny Elfman se zde projevil jako dokonalý tvůrce, nejenže složil hudbu a napsal slova, ale i propůjčil svůj zpěv několika postavám v čele s Jackem Skellingtonem. (Trainspotter)
  • Loutky měly pět prstů (namísto obvyklých čtyř) a pečlivě se synchronizovalo otevírání úst s hlasem. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama