Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (118)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Místo celého světa a propracované mytologie a historie národů tu máme jediné mně nesympatické město a odkazy na kdeco. Aangův příběh zatím stavím výrazně výše, nicméně tomu trvalo několik desítek dílů dostat se na vrcholnou úroveň. Chybí mi více dětských infantilních legrácek (sláva za Tenzinovy děti). Trošičku mi vadí recyklace "postav, které v Aangovi fungovaly", např. Sokky převlečeného za Bolina. A ještě hůř, mám asi osobní alergii na nepatřičné použití retro-New Yorku, stejně jako třeba v celovečeráku Cowboy Bebop (vesmír se též scvrkl na jedno město). Tady vždy když jsem viděl nízkým sluncem zalité mosty a sochu Aanga a siluety mrakodrapů, skoro jsem skřípal zuby, protože atmosféra Avatara byla pro mě v temné pr. Na druhou stranu, ne vše z retra bylo špatně, ten nápad s opakováním děje ála filmový týdeník je rozkošný. Těším na další sezónu. /// Tak mám za sebou komplet. 2 sezóna do půlky pokračovala v nijakosti jedničky, pak najednou razantní skok kvality nahoru a velmi dobré do konce. 3. sezóna výborná, 4. sezóna trochu vaření z vody, ale potěší některé momenty a postavy... ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Reklama

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je definitivní konec. Na jednu stranu je to nesmírná škoda ale na druhou je to lepší utnout v nejlepší než aby se z Korry stala další nikdy nekončící fraška, (Jako třeba The Walking Dead) Finální dvoudíl byl absolutně epickej i dojemnej a těším se až si za pár let dám maraton a zkouknu to zase celý od začátku... i s The Last Airbenderem!! ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When we hit our lowest point, we are open to the greatest change." _____________ Najpôsobivejší animovaný seriál, aký som kedy videl... The Last Airbender je bezpochyby unikátom svojho žánru, ale Legenda Korry je ešte o kus emocionálnejšia, dychberúcejšia, dospelejšia, temnejšia, komplexnejšia (hlavne, čo sa vývoja postáv a ich vzťahov týka, to je čistá dokonalosť!!!), prepracovanejšia (tie choreografie v bitkách sú šialené!!!), s lepšou nadväznosťou epizód a v podstate ju mám ako celok ešte o niečo radšej... Okrem toho má tak silné finálne vyvrcholenie, že som sa z toho doslova roztopil blahom (toto sa mi za celý život stalo pri filme alebo seriáli asi iba trikrát!)... Neskutočne som si užíval každú jednu minútu strávenú v tomto svete (podobne ako v Aangovi), to, akým spôsobom je spracovaná Korrina cesta k nadobudnutiu Avatarských schopností a to, ako náročne je zobrazená mi miestami doslova vyrážalo dych a niekoľkokrát sa mi stalo aj to, že som ešte pár minút po dopozeraní danej epizódy nevedel vysloviť ani hlásku, pretože som úplne stratil slová... Nebyť slabšej druhej série, tak by som sa nebál povedať, že sa jedná o najlepší animovaný počin, aký som kedy videl. Legenda Korry sa ihneď stala jednou z mojich najväčších srdcoviek a bez váhania by som si ju pozrel znovu! Aj napriek pár slabším častiam a drobným chybičkám si to ako celok nemôžem vynachváliť... Fakt nemám slov, aj po necelých dvoch týždňoch od dopozerania mám stále pred očami Korrino znovunadobudnutie schopností, monumentálnu bitku so Zaheerom alebo finálny boj s Kuvirou! Nepochybne jeden z najlepších príbehov, aké kedy vznikli (robí mi obrovskú radosť, že existujú ešte aj oficiálne komiksy!) a zároveň obrovská emocionálna bomba o znovuzrodení ľudskej duše a vôli za každú cenu bojovať a nevzdávať sa... Jedným slovom dokonalosť! ___ PS: Táto skladba ma pri každom počutí dokáže vystreliť do stratosféry! _____________ "Let's go on a vacation, just the two of us. Anywhere you want." ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak se mi původní seriál Avatar: Poslední vládce větru nelíbí, o to více mne Legenda o Korře zaujala. Sice se občas objeví a probleskne tu ta stupidita a přízemní naivita původního seriálu, ty velké anime oči mi taky lezou na nervy, ale celkově je to dospělé, má to atmosféru, nostalgickou vlnu, melodramatcké pozadí a dokážu si to představit jako hraný seriál či film. Navíc to zasazení do technické revoluce Číny 30. let je velmi zajímavé a dobře podané. Hudba tomu dodává až mysticky rozjímavou náladu. Ty dětinské detaily mi sice vadí, ale celkově výborně napsané i natočené. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Tenzinův létající bizon Oogi získal své jméno poněkud kuriózním způsobem. V komiksech navazujících na konec seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) totiž pokaždé, když si Aang s Katarou vyznávají lásku, reaguje Sokka v americkém originále popuzeným „Oogies!“ – jde o smyšlený výraz pro vyjádření nechuti a nelibosti. Dá se proto předpokládat, že v dětství Tenzin tento výraz od rodičů či strýce pochytil a později ho symbolicky použil k pojmenování svého bizona. (Azurovydrak)
  • Rodina Maka a Bolina žila ve stejné budově, ve které se ukrývali Zuko s Irohem při svém pobytu v Ba Sing Se. (Azurovydrak)
  • Vzhled Bolina byl inspirován původními koncepty postavy Toph z Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005), konkrétně těmi, kde se ještě pracovalo s myšlenkou, že Toph bude vysoký svalnatý muž. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama