Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tohle téma je už nuda. Vytíraní ďábla tam a sem. Začínám si myslet, že FF a VĎ už vedou hororový průmesjl. Ale vrátíme se k filmu. Atmosféra filmu zde je někde mezi souloží po tmě a venčení psa přes den. Režisér masturboval nad tím, že se určitě polekáte, ale bohužél jsem se ničeho nezlekl. Na třetí stranu, film nenudí a určitě si dokáže najít své fanoušky. Jak hereckými výkony, vizuálními efekty i tou min. atmosférou. Od filmu jsem moc nečekal a asi jsem udělal dobře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

100 x omletý námět o kouzelném předmětu plném démonických sil, který někoho posedne a nutí jej dělat démonické věci. Za pochvalu stojí příjemné obsazení a přátelsky krátká stopáž. Na stranu druhou to rozhodně mohlo být ve spoustě pasáží drsnější. Takhle to působilo jako veselá pohádka na dobrou noc. Vůbec tam je hromada takových velmi odlehčených scén plných zpívajících Židů. Navíc to ani moc nedává smysl, aby některý Židák pomáhal bez toho, aniž by mu člověk zacinkal před obličejem pytlíkem dukátů. [33 %] ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na zabitie nudy tak akurát, ale žeby ma to ohúrilo sa nedá povedať. Čistý priemer a určite lepšie ako The Conjuring. Celkom nečakane by sme našli aj humorné situácie, napríklad ten židovský vyháňač, poviem vám, pomerne smiešna figúrka. Ten jeho tanec mentálne zaostalého človeka pri exorcizme nemal chybu. Sem tam zafungovali aj lakačky, ale nič svetoborného. Čo by som ale vytkol v prvom rade, tak tú vetičku, vraj je to natočené podľa skutočnej udalosti. No to je teda pekná sranda a dosť odvážne tvrdenie :) To snáď autori ani nemôžu myslieť vážne, že by niekto uveril takej blbinke a že je úplne normálne, keď niekomu vylezie z úst miniatúrny Glum z LOTRa? Jediné čo je na filme reálne tak skutočnosť, že Dybbuk sa naozaj nachádza v židovskej mytológii a tiež tá drevená skrinka, ktorá slúži ako jeho domček. Napriek tomu, natočené a odohrané to bolo fajn takže u mňa 55/100. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebyl zas tak špatnej film jak jsem si původně myslel. Rozpočet 14 mil.USD, to mi nějak nevadilo. Příběh a nápad docela dobrý. Film se rozjížděl pomalu a když už se něco stalo, tak to nemělo na mě takový účinek. Pár lekacích scén se najde. Ale tenhle film nemá moc hororových prvků. Hodně věcí je tam nedořešených nebo nesprávně zpracovaných. Takže je to tak na půl. Přístupnost PG-13 se moc nepovedla, kdyby to bylo v R-ku, možná by to dopadlo trochu lépe. Některé scény ale byly trochu drsnější na tak nízkou přístupnost. Přesto se na to dá podívat, hodnotím s odř.ušima na 50% = *** ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Not bad, ale stále je to len ďalší zo zástupu hororov o posadnutí/ podľa skutočného príbehu, ktorý ničím nevyniká a miestami ide takmer pod priemer. Prekvapilo ma celkom dobré obsadenie (hlavne Morgan) a veľmi slušné budovanie atmosféry, zvyšok však pokrivkáva a jediné, čo ešte stojí za zmienku, je hudba, ktorá vám pripomenie temné démonické Bisharove tóny z Wanových novších filmov. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Závěrečná exorcistická scéna se natáčela v opuštěné psychiatrické léčebně Riverview, jejíž polorozpadlé budovy - kdysi místa strachu a paranoie - dodnes stojí v městě Coquitiam v Britské Kolumbii. Léčebna byla postavená roku 1913 a zavřena o 70 let později. (MikeCool)
  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)

Reklama

Reklama