Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Vizuálně funkční gymnastika aneb drcení kloubů hrací skříňkou (!!!) Tak hele, co bychom ještě chtěli, když už démona prohnali xeroxem na XY způsobů. U The Possession se sešlo scénáristů jak ordodoxních židů při obřízce a všichni, včetne Ole Bornedala dávali dobrej pozor na to, co v posedlostních filmech už několik desetiletí funguje. Těla se musí kroutit, hajzlík v bedně musí skřehotat a navíc je ten polskej démon vegan a nesnáší magnetickou rezonanci. Popravdě, sám sem nečekal víc originality než řemeslný tradice a ono to kupodivu funguje 3/4 filmu. Velmi slušně zahrané charaktery, až moc (roz)vážný Jeffrey Dean Morgan, překvapivě autentická Natasha Calis a vkusně klasická hudební kulisa od Antona Sanka. Paradoxně jediný, co takhle příjemně rozehranou partii sráží je až to, co ji mělo pouze stvrdit - závěr. Tohle sakra není exorcismus, ale šábes se zakalenýma očima (!!!) Dobrých sedmdesát minut sem si říkal, že vzniknout The Possession v dobách Exorcisty, včetně jeho tehdejší konkurencí, mohla být dnes nadčasová. Jenže teď už to chce víc, než jen uctivý tradice. [final rate: 70%] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joo tak tohle si nechám Líbit !! The Possesion je Stylová žánrovka naservírovaná na stříbrném podnose, poskytující škálu Zvukových a Vizuálních Efektů na vysoké technické Úrovni !! Neustále je se na co Koukat, pořád se něco děje.. Film vás téměř nenechá vydechnout !! Co se týče Atmosféry, ta je fakt bezvadní !! Bornedal je třída a ví co má dělat!! Jediná výtka snad k Exorcistovi, který vypadal, jako by denně vyhulil 2 kila Trávy a jeho způsob vymítání vykouzlí krásný úsměv na tváři !Rozhodně se mi Possesion zamlouvá více než Letošní pomalý Sinister... PS: Taky jste slyšeli na začátku .. Zjem tvoje Srdce ?? Že ne? Já jo ! ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je o mě známé, mám slabost na horory o vymítání. Possession nemohl zklamat a také nezklamal. Herecké obsazení skvělé, protože J.D.Morgan je můj celkem oblíbený herec. Tempo od začátku slušné, atmosféra nejdříve nic moc, ale postupně se zlepší. Vymítání v trošku jiném podání, ale stále neokoukané. Pokud divák vydrží do konce, tak ho čeká perfektní závěr, i když trošku klišé.. 8/10 = 86% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebyl zas tak špatnej film jak jsem si původně myslel. Rozpočet 14 mil.USD, to mi nějak nevadilo. Příběh a nápad docela dobrý. Film se rozjížděl pomalu a když už se něco stalo, tak to nemělo na mě takový účinek. Pár lekacích scén se najde. Ale tenhle film nemá moc hororových prvků. Hodně věcí je tam nedořešených nebo nesprávně zpracovaných. Takže je to tak na půl. Přístupnost PG-13 se moc nepovedla, kdyby to bylo v R-ku, možná by to dopadlo trochu lépe. Některé scény ale byly trochu drsnější na tak nízkou přístupnost. Přesto se na to dá podívat, hodnotím s odř.ušima na 50% = *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Vem si mě… vem si radši mě!“ Dobrý pokus. Jenže..! Nebudeme si nic nalhávat. Ovlivněnost Friedkinem je tady zřejmá. Bornedale… je ti doufám jasný, že originál .. nikdo… opakuji nikdo nepřekoná. A i když budeš to kyvadlo hypnotizovat až do celkového vyčerpání – Ďábel tě nevyslyší. Na tvé prosby zareaguje jen nějaký druhořadý démonek z Polska… co nerad vepřové. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Závěrečná exorcistická scéna se natáčela v opuštěné psychiatrické léčebně Riverview, jejíž polorozpadlé budovy - kdysi místa strachu a paranoie - dodnes stojí v městě Coquitiam v Britské Kolumbii. Léčebna byla postavená roku 1913 a zavřena o 70 let později. (MikeCool)
  • Postavu Tzadoka hraje Matisyahu (Matthew Paul Miller). (klima777)
  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)

Reklama

Reklama