Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (261)

Perry- 

všechny recenze uživatele

První polovina první série je hrozná blbost, tak na 2*... Pak se to ovšem trochu více rozjede a povětšinou si to drží kvalitu na stejné úrovni. Hlavní dějová linka je místy zajímavá. Během třetí série to pak nabere slušné grády a pořád se to zlepšuje. Jeden z mála seriálů se stoupající kvalitou i ve čtvrté sérii. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seriál moc nebavil. Díly mi přišly podobné jako vejce vejci. Ale jak se začala rozvíjet dějová linka, seriál u mě získával na oblíbeností. Nejlepší postava je Monroe. Je vtipný a fakt mě baví. Třetí série pro mě skončila dost překvapivě, takže se těším se na čtvrtou a jsem zvědavá, jak bude seriál pokračovat. ;-) ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Rozprávky si tu štylizujú po svojom. Na začiatku vždy stojí nejaký citát v súvislosti s témou, no napätie, rozprávkovosť, či nedajbože horor idú na úkor akcii a nepremyslenosti, z čoho môže pri rovnakých dávkach vzniknúť jedine odpad. Pilot: Zatiaľ len priemerné klišé s nudnými postavami a len jediným zaujímavým nápadom. Musím použiť výraz „ scenár je varený z vody“. Hlavne, že sa zachovala rasová harmónia - parťáci sú beloch a černoch a na policajnom oddelení im tam pobehuje aj dáky aziat. Starého dobrého indiána sa už asi nedočkám. Vidím to horšie ako Terru novu. Silas Weir Mitchell sa zasa naplno vložil do svojej role blázna. 2. diel: rovnaká nuda ako prvý. 3. diel: Nick sa musí rozhodnúť, či sa zachová ako grimm alevo ako policajt. Postava jeho ženy doteraz úspešne plní úlohu krovia. 4. diel: Náväznosť na predchádzajúce diely je minimálna - asi 4 min. Atmosféra serálu je zaujímavá, ale nevyužitá. Magických bytostí tam nahrabú toľko, že aj najvernejší fanúšik bude mať zmätok. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Jedna ze dvou letošních "pohádkových" novinek, tentokrát mix klasické kriminálky a pohádky, která u mě ve všech ohledech prohrává s Once Upon a Time. Navíc v posledních vteřinách pilotu se dozvíme o jakési tajné organizaci, která chce dosáhnout bůhví čeho. Já bych všechny tyhle tajný organizace zakázal! 50%. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • V seriálu se vyskytuje jeden velice důležitý klíč, který má mít k sobě údajně ještě několik dalších. Podle českého překladu jich však má být celkem sedm a jindy zase osm. (Geriel)
  • Ve 12. epizodě 6. série si zahrál roli buldoček Henry herečky Bitsie Tulloch (Juliette Silverton). (Lenina666)

Reklama

Reklama